Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Ugovor o stručnom usavršavanju nakon 7g na neodređeno?!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Ugovor o stručnom usavršavanju nakon 7g na neodređeno?!

problem: žena se vraća s porodiljnog a u firmi joj tvrde da više nema mjesta za nju
    - žena je na neodređeno virjeme i radi tamo preko 7g
    - cure koje tamo rade došle su samo kao zamjena
    -poslodavac joj govori kako nema posla, kako ju mora slat na edukaciju i kako bi najbolje bilo da ona sam da otkaz
    - žena nije idiot- ako da otkaz, nema pravo na otpremninu, nikakva prava na burzi ni naknadu, i s 40g ostaje bez posla s 3 djece

- oni i dalje žele sporazumni , a ona im nudi da ju otpuste kao višak (naravno da ne žele jer ne smiju primiti nikoga idućih 6mj- a kao nemaju posla)

- sve nove djevojke koje dođu raditi prolaze edukaciju
    - kad su vidjeli da žena nije pala s Marsa rekli su joj da ode na godišnji, pa se onda vrati na posao u međuvremenu je prekinula stari godišnji i otišla na bolovanje za klinca jer ima kozice ( i tad joj je došla ta Opomena da u roku 1mj mora završiti obuku inače otkaz)

-sad joj nude usavršavanje ali mora potpisati ugovor da će tu raditi iduće 2g
    -njoj nije poznato da je to iti jedna zaposlenica morala potpisat i misli da joj se to nudi iz razloga da ju se prisili da da otkaz

-savjetovala sam joj da ništa ne potpisuje , jer ja apsolutno nikgdje u ZOR ne vidim da radnik koji je za stalno primljen u firmi mora potpisivati ugovore o usavršavanju, naprotiv zakon kaže da poslodavac po povratku radnika na posao, ako je njegovoradno mjesto "ukinuto", mora mu ponuditi novo, ili usavršavanje (nigdje se ne spominje da smije ucjenjivati radnika novim ugovorom, za ono što je poslodavac po zakonu dužan obavit)

-imaju cure na ugovorima koje su došle samo kao zamjene za porodiljni, ali njima ne žele dati otkaz (iz očitog razloga, mlade su, na ugovoru, a ovdje žena ima 40g , 3 djece itd)

-svaka nova koju zaposle prolazi edukaciju i koliko je dotičnoj poznato ne potpisuje nikakav ugovor o usavršavanju i obvezne 2g rada

na koji zakon da se pozove ako sam u pravu?
    - smiju li oni to nuditi nakon 7g stalnog rada na način da nude otkaz ili predpostavljam vraćanje naknade za edukaciju ako ne ostane buduće 2g)

u svakom slučaju ona i da potpiše ništa ne gubi, budu li je maltretirali na poslu (mobing) jer sve upućuje da će tako biti-uvijek može na bolovanje i na godišnji- znači oni gube u smislu da se nisu riješili radnice

-hitno nam je
    -zahvaljujem

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim shavćam da se poslodavac mora osigurat kad uzima novoga radnika i financiramu edukaciju ali ovdje se radi o tome da žena tu radi 7g i poslodavac joj mora osigurati edukaciju..

ako će potpisivati ja bih joj savjetovala da poslodavac priloži račun ili bar napiše cifru koliko je platio edukaciju- u slučaju ne poštivanja ugovora-da žena zna koliko mu mora novaca vratiti a ne da on onda izmišlja cifru nakon 2g

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mislim da ako je edukacija obavezna onda nema potpisivanja ugovora; no ukoliko je dodatno usavršavanje tj. neobavezno, mi smo potpisivali ugovore na min. dvije godine (npr. za jedan semstar učenja stranoga jezika) pa naviše (MBA i sl.).

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a ako ga ne potpiše može li dobiti otkaz kako su joj rekli?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dodatno usavršavanje za posao koji je već radila i koji će obavljati oni stručniji a ona neće ni nakon usavršavanja (problem je što je se oni na sve načine žele rješit-zato mislimo da je ovo tip ucjene)
    -kad se tak zaposlila išla je na to usavršavanje i edukaciju jer nije ništa o tome znala- ali nije potpisivala nikakav ugovor- sad od jednom to nakon 7g
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 06.05.2011. at 20:00

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •