Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Hitno molim pomoć

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Hitno molim pomoć

Malac od 11 mj ima upalu uha ... primjetila sam prije 5 dana da nešto čačka po uhu i nakon toga plaće. Bez temperature i ikakvih drugih simptoma ... odvezla ga pedijatrici "tek toliko" da vidimo . I zaista ; "uho je upaljeno "do krvavog" !! pa šta to znači? nije bilo nikakvog gnojnog iscjedka i sad ovo ... vrištao je na pregledu ko da ga kolju ... dobili smo almacin 3x5 ml dnevno , i maxitrol kapi .. e sad .. kad ja njemu pokušavam i pustim te kapi .. on toliko vrišti da je to nemogće .. uopće mu nemogu pustiti ... pa mu onda stavim kad spava iako ga to onda probudi pa i onda vrišti.Inače je kroz dan relativno ok , malo nervozan , a naravno uheka se nesmiju ni dotaknuti.kapamo tek drugi dan. Ali ja imam dojam da je njemu unatoč antibiotiku sve gore i gore.uza sve naravno kapamo fiziološku u nos. E sad moja pitanja..
    1) što mislite , koliko zaista treba da se uho izlječi .. danas je peti dan antibiotika i ja ne vidim nikakva poboljšanja ; dapače ... mislim da ga još više boli ...
    2)kakva su vaša iskustva sa maxitrolom? jesu li normalna ta vrištanja?
    3) nakon kojeg vremena bi djetetu trebalo biti bolje ?
    nismo dosad nikad imali tako jako upalu uha .. pa doista neznam...
    4)jeli normalna tako jaka upala bez temperature ili smo samo pravovremeno reagirali , pa zato nije dobio ...
    neznam ... luda sam već !!!!

molim moderatore da premjeste temu ako je na krivom mjestu ... hvala

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

e da , pomažemo si čepičima paracetamola protiv bolova ... dva puta na dan ...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja mislim da to nije normalno, nakon pet dana antibiootika i kapljica dva dana....
    A pogotovo taj paracetamol, uz njega je normalne volje i temperature...
    Ja bi zvala doktora za savjet ili otišla na hitnu
    Držim vam fige.
    Posljednje uređivanje od oka : 08.05.2011. at 11:02

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo ove zime prosli preko nekoliko upala uha, i uvek bi se nakon dan, dva uzimanja antibiotika videlo poboljsanje. Ja bih isto nazvala doktora ili odvela dete jer pet dana bez poboljsanja mislim da nije normalno.
    Nama se jednom desilo da se dete sporo oporavlja, bilo je njoj bolje ali se jos zalila na bolove 6. dan uzimanja antibiotika. Kad smo otisli kod doktorke ispostavilo se da nam je doktor na dezurstvu (Nova Godina) dao premalu dozu antibiotika za detetovu kilazu, pa je morala jos 7 dana da pije vecu dozu.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja E je prvi puta imala iscjedak iz uha i početak bolova sa temp. , dobili kapi i odmah prošlo.
    Drugi puta nije imala temp., boljelo ju je ponekad malo i kad ono neka jaka upala, dobila antibiotik i kap,i isto je domah prošlo.

Kad sam pitala doktora pa nije imala niti temp., a bome niti neke bolove, što se događa ako se ne počinje na vrijeme sa terapijom,
    kaže on: pa ili poraste temperatura pa se ipak reagira ili postoji opasnost od deformacije bubnjića ili nečega već...

Uglavnom nije se uopće za zezati sa time.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otiđi s djetetom na orl da se uši pogledaju
    možda treba mjenjati terapiju
    almacin je dobar izbor antibiotika, obično se daje kao prvi izbor, ali je trebalo već doći do poboljšanja
    u terapiji bi još, osim fiziološke za njegu i higijenu nosa, trebalo obavezno kapati kapi za nos (efedrin, operil, olynth....)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moja iskustva s upalama uha (a A. ih je imao podosta) su takva da su naše upale uha bile uglavnom virusne. S vremenom sam povezala produktivni kašalj po noći s upaljenim uhom, često bez temeperature. Nama se oporavak pokazao isti sa i bez antibiotika - cca 3-5 dana. Važno je kapati i čistiti nos.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ako se 5. dan pogoršava teško da je virusno
    a ako i je, ipak bi to trebao pogledati otorinac

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pet dana je stvarno predugo da antibiotik počne djelovati- vjerojatno nije pogođen dobar antibiotik (čini mi se preslab).
    idi do pedice da ti da novi antibiotik ili traži uputnicu za orl (ja preporučam rebro, utorkom imaš ambulantu kod primarijus Duške Markov Glavaš od 9-12h, samo dođeš s uputnicom ne trebaš se naručiti, ali se čeka, dođi što ranije).

govorim ti iz našeg iskustva, gdje je upala uha rezultirala puknućem bubnjića jer nije dobro liječen (isto krivi antibiotik, onda je sve otišlo predaleko pa ni 10 dana zinata nije pomoglo već je malome puknuo bubnjić i bili smo 6 dana na rebru).

edit- velika je vjerojatnos da nije virus nego bakterija (pretpostavljam pneumokok)
    Posljednje uređivanje od sunce moje malo : 08.05.2011. at 14:35

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sad vidim da si iz čakovca- onda odi na hitnu da daju drugi antibiotik

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja L. je nedavno imala upalu uha ali nakon 1.-2. doze lijeka je već bila preporođena, tak da ovo ne štima nekaj...

TINAZG avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

vjerojatno kriva terapija, pa nama je antibiotik uvijek pomagao nakon doslovo dvije doze... mi hvala Bogu u skoro 3 godine još nikad upalu uha... ja sam to imala jednom u osnovnoj školi i znam kako boli... joj......

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moj je malac 2009. hospitaliziran na kraju radi upale uha. I pio je almacin 4 dana prije toga, ali nije prolazilo. U bolnici mi doc rekao da taj lijek pokriva mislim 6 od mogućih 7 uzročnika i nakon promjene terapije nakon 12 sati bio je mnogo bolje. Predlažem da svakako odeš liječniku. I nadam se da ćete brzo ozdravit

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

inkaaaaa kako je danas? jeste li bili kod dr-a?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •