Pokazuje rezultate 1 do 50 od 114

Tema: prvi sp.odnos

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Abys prvotno napisa Vidi poruku
    jos te cuva i od spolno prenosivih bolesti a pilula ne
    Pilula je ipak sigurnija od kondoma, a nekom tko, pretpostavljam, još nije završio srednju školu, ako je baš siguran da želi stupiti u spolne odnose preporučila bih da koristi oboje istovremeno.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Pilula je ipak sigurnija od kondoma, a nekom tko, pretpostavljam, još nije završio srednju školu, ako je baš siguran da želi stupiti u spolne odnose preporučila bih da koristi oboje istovremeno.
    Pod ovo definitivno potpis

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Pod ovo definitivno potpis
    bas, neka stavi kondom, pije pilulu, stavi vrecu na glavu dok radi stoj na rukama i ne izlazi iz kuce, tek se onda moze pokeksat. A najbolje je ni da se ne keksa nikad. malo pretjerujete koliko klinaca ima koji nikad nisu kondom stavili jer zivimo u zemlji u kojoj ih je sram uci u ducan i kupiti, jer smo zatucani. Kad se to promijeni i svi se budu stitili kod keksanja bit ce sve bolje.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče nuspojava, ne postoji lijek koji ne nosi neke nuspojave, što ne znači da će ih svaki pacijent i imati. U svakom slučaju, htjela sam curi napomenuti da bilo što odlučila, najbolje je da se o tome prije konzultira s ginekologom.
    XXX

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne bi bilo zabune.
    Girl5 bez obzira koju metodu kontracepcije odaberes, ovdje prvenstveno mislim na pilulu, ni u ludilu nikada, ali NIKADA ne pristaj na sex bez kondoma.
    Nezeljena trudnoca u danasnje vrijeme je manje zlo od spolno prenosivih bolesti.

....
    I jos jednom, kondom nije samo kontracepcijsko sredstvo vec prvenstveno zastita od spolno prenosivih bolesti.
    Nemoj se dati uvjeriti u to "ja sam zdrav" ili pasti na pricu "za koga ti mene smatras?!".

Donesi zrelu odluku sama, u ovakvim situacijama vjeruj samo sebi
    još deblji x

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    X

Ajmo sada malo o pilulama, svojevremeno sam radila u gin. ambulanti gdje sam vidjela slučaj žene koja je uz redovito pijenje pilula ostala trudna pored dvije male bebice doma (trudna opet sa blizancima) , rekla je da joj je to previše i raspitivala se o abortusu.Kao što sam već prije spomenula nijedna metoda nije 100% sigurna a ova se još petlja i u funkciuniranje jednog zdravog organizma. Ja nisam pobornik
    Eto moja sestrična je 2 puta zatrudnila preko pilula, i još 1 preko spirale.. a šta da na to kažemo??

Abys,
    mislim da ovdje nitko ne pretjeruje, već imamo svi osjećaj da je girl5 jedna mlada osoba pogotovo zbog rečenice da ju je sram ići ginekologu...
    Evo ti mog primjera, prije nego sam imala stabilnog dečka, uvijek sam kondom nosila u novčaniku (ko neko muško) možeš me nazvati promiskuitetnom ili ne znam šta, zaletilo mi se par puta na jednu noć, i doživjela sam, ajdemo bez, pa nećemo se više nikad vidjet.. ajde de molim te stavi ili ništa!!!.. pilule nisam pila nikada jer imam problema sa štitnjačom.. i eto našla stabilnog dečka, godina dana s kondomima, 2 godine bez, i op evo slučajne prirodne trudnoće.. i sada sam samohrana najsretnija majka na svijetu... (ne znam da li si me negdje već čitala, dogodilo mi se svašta u mom kratkom životu...) i nikako svoju trenutno situaciju ne bih poželjela nikome, tako da mislim da sve cure ovdje govore pravilno u vezi kontracepcije i kondoma.. najpametnije se zaštiti, jer doljni dio tijela je najosjetljivi, navučeš nešto na sebe i nikad se toga nečeš rješit u životu, kao ni E.coli koja ti je u tijelu i samo čeka da bukne...

NItko nije zabranio keks girl5, nego joj je samo dobronamjerno savjetovano što da napravi.. ipak mislim da cure kao i ja govore iz vlastitih iskustva, a ne o onome što su pokupile na cesti...

p.s. opaska za lijekove, svi lijekovi imaju nuspojave, zato postoje doktori koji će ih ordnirati, te ako se isti koriste pravilno do većih problema ne bi smjelo doći...svaki čovjek je indivudua za sebe, i ima svoju DNA, i zato za svaku terapiju se rade krvne pretrage... iz iskustva znam, ukoliko neki lijek ne odgovara, doktor ordinira drugi... ((zato je doktor..)
    Posljednje uređivanje od andynoa : 13.05.2011. at 19:29

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    ...Evo ti mog primjera, prije nego sam imala stabilnog dečka, uvijek sam kondom nosila u novčaniku (ko neko muško)...
    Ja se sjećam jednog svog profesora iz srednje škole (mislim da je bila pedagogija u pitanju, ali nisam sigurana) koji je uvijek govorio:

"Sadržaj svake ženske torbice i svakog muškog novčanika uvijek treba biti i kondom."

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se sjećam jednog svog profesora iz srednje škole (mislim da je bila pedagogija u pitanju, ali nisam sigurana) koji je uvijek govorio:

"Sadržaj svake ženske torbice i svakog muškog novčanika uvijek treba biti i kondom."
    Lijepo od njega, pametan profesor.. žao mi je što takve stvari se danas ne govore... i što kultura seksualnog odgoja u školama u RH neće zaživjeti, jer stvari koje se danas dešavaju, nisu se dešavale prije 10tak godina.. granice zrelosti se pomiču iz dana u dan!!!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    Eto moja sestrična je 2 puta zatrudnila preko pilula, i još 1 preko spirale.. a šta da na to kažemo??
    Da očito nije pila pilule kako treba, a i da joj spirala nije bila ispravno postavljena.
    Mislim, tri trudnoće uz kontracepciju s tako visokom pouzdanošću! Ma daj.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    TEk sam jučer u DM-u skužila da sada ima nekih super kondomića sa vibrirajućim prstenom na kraju - ma špica - tko se ne bi poželio keksat s kondomom kad je tako fensi
    ništ ne valja, to je na tržištu već ohohoho

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Frendica probala, kaze da je bezveze
    x

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Da očito nije pila pilule kako treba, a i da joj spirala nije bila ispravno postavljena.
    Mislim, tri trudnoće uz kontracepciju s tako visokom pouzdanošću! Ma daj.
    Ne znam draga, možda nije pila dobru kontracepciju, možda je pila krive tablete, možda nije niti pila.. ovo za spiralu se slažem, jer po meni je možda to najbolja kontrapcija..
    Baš ću je pitati kako i šta je pila pa se javim.. znam da je koristila kontracepcijske dok je ostala trudna s prva dečka, a i sama je rekla (nije rekla koje pije), i onda nakon njih 2 (čitaj skupa ih je 3 bilo sve skupa - prva cura je bila planirana) je otišla kod dr-a po spiralu.. i bum za godinu dana evo još jednog malca.. dakle sad ih je 4, svi jedni drugom do uha (16-14-9-5)

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Abys prvotno napisa Vidi poruku
    bas, neka stavi kondom, pije pilulu, stavi vrecu na glavu dok radi stoj na rukama i ne izlazi iz kuce, tek se onda moze pokeksat. A najbolje je ni da se ne keksa nikad. malo pretjerujete koliko klinaca ima koji nikad nisu kondom stavili jer zivimo u zemlji u kojoj ih je sram uci u ducan i kupiti, jer smo zatucani. Kad se to promijeni i svi se budu stitili kod keksanja bit ce sve bolje.
    Koliko klinaca ima?
    Neznam tocno, ali mogu ti navesti osobni primjer i neke primjere iz moje blizine.

Ja sam rodila sa 17 godina.
    Zivot mi nije bio bajka, vise jedna jako tuzna prica lude tinejdzerice koja je razmisljala ovako kako si ti navela u gornjem citatu.
    Pala sam na pricu svog bivseg "ja sam iskusan, mogu paziti" i postala teen mama.

Prije 18 mjeseci jedna moja poznanica je postala baka, kcer joj je podarila unuku sa jedva napunjenih 15 godina.
    Voljela ga je, bili su luuudo zaljubljeni, a sada se jedva podnose.
    Njih troje (baka, mama i beba) sada zive same, a ona se muci da zavrsi srednju skolu.

Ovih dana jos jedna djevojka od 15 godina treba roditi.
    Ona je ostala trudna s starijim muskarcem koji ju je uvjeravao da im kondom nije potreban, pa valjda on zna sto radi.

Pametnome dosta.
    U danasnje vrijeme je sve vise i vise teen trudnica bas zato sto prevladava misljenje da je kupovanje kondoma nesto cega se treba sramiti, da je koristenje kondoma samo za papke, a zaljubljene cure koje zele udovoljiti svojim deckima padaju na svakakve price.

Drustvo treba mjenjati da bi mogli promjeniti razmisljanje nasih mladih jer bili oni veliki ili mali oni rade ono sto cuju i vide

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

meni se cini da se slazes, jer da si i ti imala priliku zivjeti u okolini u kojoj nije sramotno imati, kupiti i upotrebljavati kondom, mozda se to i ne bi dogodilo. a ni to toj curici od 15 god. Mlade je sram sto se keksaju, a kamoli da to priznaju javno i kupuju kondome,i eto ti problema. Meni ni roditelji nisu jasni, pa zasto je problem kupiti sinu/kcerki kondome i objasiti im lijepo sve o safe keksu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •