Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: prebivaliste, boraviste, vikendica

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno prebivaliste, boraviste, vikendica

dakle ovo je prica:

imamo vikendicu na Ugljanu.

moja mama je otisla u penziju i vecinu vremena provodi dolje, na kraju je i prebacila prebivaliste tamo.
    kao posljedica je naravno to da vise ne placamo porez na vikendicu i lokalna opcina nas ne moze vise svaki mjesec odrati ko mlade majmune za komunalije 5 puta vise od lokalnih (ali to je druga tema...)
    e sad, sve papire je sredila, ali opcina joj je poslala uplatnicu za porez na vikendicu kao da joj ne priznaju da to vise nije kuca za odmor (da se razumijemo - ne muljamo nikog, ona je dolje minimalno 4 dana u tjednu, jedino ide u Zg kako bi se pobrinula da moj tata ima kaj za jest i da mu robu opere, ili da odu na putovanje zajedno jer on putuje poslovno pa ide s njim...)
    kad se pobunila poslali su joj nekakav dopis da im posalje uplatnice od struje i telefona za zadnja 3 mjeseca i dokaz tko joj je doktor opce prakse (?????)

moja pitanja su:

1. da li oni uopce imaju pravo na to jer se nisu pozvali na niti jedan zakon/uredbu/pravilnik... nista, prave se mutavi i traze te podatke koji lagano ulaze u sferu zastite privatnosti

2. ako ona ima prijavljeno prebivaliste dolje - da li moze prijavit boraviste u zg i imat doktora u zagrebu (iskreno, ne vjeruje bas previse lokalnom otockom doktoru)

3. kako opcina moze odjednom izmisliti da ona ipak mora platiti porez na vikendicu kada kuca vise nema status vikendice i netko dolje zivi??? jos je i autu dizala zadarske registracije i sve...

ja poludim na takvo ponasanje lokalne vlasti, ko da su bog i batina, nigdje nikakvog clanka zakona, neki sluzbeni dokument na koji se pozivaju, nista!!!

ako netko zna neka pomogne da stanemo na kraj toj bahatosti...
    hvala!

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

znam samo za drugo pitanje: moguće je imati prebivalište u jednom mjestu, boravište u drugom i liječnika opće prakse u mjestu boravišta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •