Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Djeca i gljive

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam ti dati suvisli, argumentirani odgovor.

Ja sam svojevremeno istrazivala i pretrazivala i nisam nasla ni jedan jedini tekst protiv konzumacije gljiva, osim jednog teksta nekog gljivara koji je pisao o opasnostima konzumacije sumskih gljiva gdje moze doci do zamjene jedne gljive drugom, otrovnom, sto je opasnije za djecu i starije osobe, u odnosu na zdrave odrasle osobe. (medjutim, do takve zabune i otrovanja ne moze doci od gljiva s uzgajalista)

Moja starija, 10-godisnjakinja, pojede sampinjone ili bukovace tu i tamo (uz rizu ili neko meso). Malac, 2 god. 9 mj. nije jos probao i nece jos dosta dugo. Ne znam ni sama zasto - osjecam da je bolje da ne jede, a sad proizlazi li osjecaj iz neke mudrosti/intuicije ili iz ispranosti mozga informacijom da se gljive jedu kasnije, ne znam. Prezivjet ce i bez gljiva.

I jos nesto.. ne znam gdje sam procitala, mozda tu na forumu, da su gljive procistaci tla u sumama pa da ih i zato ne bi trebali cesto jesti (odrasli). Nemam pojma, mi (veliki) rijetko jedemo gljive pa nije frka s ovim podatkom.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 09.05.2011. at 10:20

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •