I ja se sjećam da je bilo ovakvih tema, pa i da sam sudjelovala, ali tko bi sad tražio.
Pa da ponovim: ja svojem djetetu dajem već od neke 2 godine da proba u manjim količinama. I to šumske. Gljive nam dolaze iz pouzdanog izvora, ali ipak to nastojim ograničiti na one koje su najprepoznatljivije, dakle da nema opasnosti od zamjene.

E sad to uzgojene ili šumske i pročišćavanje tla... budući da znam tko ih je i gdje nabrao, radije biram šumske (i za odrasle i za djecu) jer ove iz šume su eventualno zagađene nečistoćama iz kiša, ali ipak rastu u prirodi, daleko od prometnica, dok se uzgojene tretiraju i gnoje umjetnim gnojivima.
Ni šampinjoni iz uzgoja mi nisu zabranjeni, ali ih ne cijenim previše.

Isto sam tražila na forumu da mi netko nađe razumljivo objašnjenje zbog čega ih treba izbjegavati, jer ako postoje dokazi o štetnom djelovanju, ja ću ih poštovati, a trebat će mi argumenti i za ostale članove obitelji koji hrane moje dijete gljivama. Sve što sam dobila je da navodno neki proteini u gljivama mogu biti za djecu teže probavljivi, i naravno, ako dođe do trovanja posljedice su teže za dijete. To mi ipak nije bio dovoljan argument da dijete ne smije pojesti manju količinu gljiva za koje sam sigurna da nisu otrovne.