Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Kako pripremiti dijete za prvi razred?

Datum pristupanja
    May 2011

Početno Kako pripremiti dijete za prvi razred?

Bok svima!

Moja mala Tina će na jesen u školu. Jako je još razigrana, ali jako se veseli..Zanima me dal imate neki savjet kako bi ju mogla pripremiti za školu?
    Prijateljica je nedavno kupila neku slikovnicu, baš mi se čini zgodna, korisna i djeci zanimljiva, mislim da ju je kupila u profilu.. a radi se o jednoj curici koja isto kreće u školu.. )

Jel to dovoljno?

zmea avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

U prvom razredu postoji jedan problem...roditelji uče djecu pisati i čitati( i to djeca često povlače crte na krivu stranu),a ne uče ih pričati.Prvih mjesec dana je pripremno razdoblje u kojem se najviše priča i prepričava i tu dolazi do problema jer se to ne vježba sa djecom.Isto tako važno je da djeca budu pristojna,da pozdravljaju, koriste 4 "čarobne" riječi i da nauče starije osobe oslovljavati sa "VI".
    Dobro je raditi vježbe grafomotorike, puno crtati,slagati puzzle,rezati sa škarama,oblikovati plastelinom ili tijestom,raditi vježbe pamćenja.Probati imati aktivnosti koje će trajati dulje vrijeme jer se djecu treba naviknuti na to da će ponekad na nekim satovima dugo sjediti i neće moće stalno hodati po razredu kao što su to mogli raditi u vrtiću.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Roditelji trebaju sebe pripremiti - skulirati - da im dijete kreće u školu. Djeca sve što i ne znaju vrlo brzo bez nekih većih priprema nauče, ali mi roditelji, ehh... Moj sinko je prošle godine krenuo u školu, kad se sjetim, isto sam imala sto pitanja - kako ga pripremiti ... vjerujte mi sve će biti u redu, samo više povjerenja u djecu dolazi ljeto i treba ih pustiti da uživaju. Ako baš želiš možda je sada najbolje vrijeme da ga povremeno pustiš da sam izađe u park i da tamo bude neko vrijeme sam (ti proviruj kroz prozor, balkon ). Ukoliko imaš kvartovski dućan pošalji ga povremeno po kruh ili pecivo i sl. Kada se vozite autom ili ste u šetnji igrajte igru što sve počinje sa A ili M ili bilo kojim slovom ili koja riječ završtava s nekim od slova. Možete igrati igru pogađanja koja je to životinja (voće, povrće)- jedan opisuje životinju(voće, povrće), a drugi pogađa koja je to životinja(voće, povrće). Igrajte Kaladont. Brojite zimzeleno drveće, promatrajte listopadno... igrajte igru što mogu moje ruke ili noge i svakakve takve igrice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •