mladog kupusa sad ima dosta, pa me zanima što se sve kuha od njega? jedva da znam napraviti koje jelo s mladim kupusom, pa se nadam nekom dobrom receptu.
mladog kupusa sad ima dosta, pa me zanima što se sve kuha od njega? jedva da znam napraviti koje jelo s mladim kupusom, pa se nadam nekom dobrom receptu.
http://www.coolinarika.com/recept/sl...pus-na-varivo/, evo link, neda mi se pisat iz glave, a po ovom receptu okvirno radim i bude odlično...
krpice sa zeljem isto je odličan izbor....
kupus na paradajzu s krumpirima uglavnom radim, a rado bih probala nešto novo i drugačije
u hladnu vodu stavis janjetine dodas malo soli, papra (po ukusu) kuhas cca pol sata, pa dodas kupus na 4 dijela, mrkvu, nasjeckani luk i crvenu papriku... kuhas jos neko vrijeme... prefino![]()
ili na maslinovom ulju prodinstas luk, pa dodas mrkvu i na kraju kupus... kuhas pa pred kraj dodas jedan krumpir (po zelji)
to sve ako ti nije zao, a moze i samo na leso kraaatko prokuhati pa s maslinovim uljem
Posljednje uređivanje od smedja : 10.05.2011. at 13:20
Obožavam bijeli kupus, najviše kao varivo.
Ali za prijedlog - jako mi je dobar kad se nareže na kriške i stavi peći u pećnicu skupa s krumpirom.
Posljednje uređivanje od anchi pp : 10.05.2011. at 13:31
DA super je pečen sa povrčem,ja sam to nedavno jela u jednoj menzi i bilo je jaaaako fino.
Pečeni kupus, krumpir i mrka sa kolutičima luka.njam
Ja jučer kuhala isto slatko zelje s paradajzom (minimalna količina pelata) i grahom. Ponekad dodam slanutak. To je turbo brzo gotovo:
Zažutim 1/4 glavice luka na malo ulja, frknem gore paradajz i slatko zelje narezano na rezance. Po potrebi dolijem s još vode, začinim (sol, papar, KUMIN, lovor) i pustim da se skuha do kraja. Ranije sam to radila sa zaprškom ali to smo odavno prerasli. Ponekad to jedemo samo ovako, a ponekad dodam kuhani grah ili slanutak i bude super. Uz ovo odlično ide palenta.
Evo još jedne ideje - štrukli sa zeljem (baš bi se to moglo napraviti...)
Osim krpica sa zeljem, koje jedemo recimo dvaput godisnje, nama nista nije fino, a da sadrzi kupus, jel. Nekiseljen.
I salata, naravno. Na stopedeset nacina.
Ja ovako ko Peterlin, a u varivo dodam malo suhog mesa ili neku finu kobasu.
meni se radi kima ili kumina ogadilo varivo od slatkog kupusa
peterlin dobro da si ga istakla velikim slovima da preskočim recept
i sada ga mogu jedino na salatu
tu ga obožavam
mada mi je ovo što je napisala smedja s janjetinom dobrano zamirišalo
Možeš i kopar staviti umjesto kumina... isto je dobro, iako to češće koristim uz tikvice.
I meni se sviđa ovo s janjetinom, moram zapamtiti za idući vikend, ovaj mi je već isplaniran...
mislim da se to zove kalja... moze se raditi i sa zeljem.. recept je od moje svekrve, ona bi se udavila u tome svaki dan, a i meni je mljac
I u bosanski lonac ide kupus skupa sa ostalim povrćem.
Ja ga stavljam u jedno marokansko jelo sa piletinom. A i u wok, skupa sa komadićima piletine, mrkve, celera. Završim sa malo vinskog sirćeta. Bude super. Mogla bih naći baš točne recepte ako nekoga zanima.
Probaj! Meni je to znatno umanjilo problem crijevnih plinova... he he he...
Joj, bosanski lonac. Trauma iz djetinjstva.