Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Bolno dojenje.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Bolno dojenje.

curka ce skoro 11mj...svaki put kada zeli ciku ja stiscem zube koliko me boli dok vuce...tocnije bradavice me uzasno jako bole na obje strane...

vise uopce ne uzivam u dojenju koliko me boli,pa sam cak i razmisljala o prestanku,no opet mi je zao posto mlijeka imam.

zna li tko u cemu je problem?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nisam bila ovdje pa nisam odg.

evo od mog otvaranja topica je proslo 3 dana no u meduvremenu se nije nista popravilo samo pogorsalo,uzasno me boli...
    desna je malo manje bolna no na lijevu od jucer ne stavljam ...

soor nije u pitanju,bradavice su potpuno ciste bez ranica ,crvenila ili slicno,polozaj ni jedan ne pase,mlijeka imam dosta ali boli i dalje...

dal postoji mozda koja kremica ili nesto sl.da ta bol ode?
    zaista nebi htjela prestati dojiti kada mlijeka zaista puno imam.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jesi sigurna da nije soor? Ni kod mene nije bilo ranica ni crvenila, zapravo su nekako bile blijeđe boje i kad bi dobro pogledala izgledalo je kao da ima nekakve ljuskice. Probaj izbaciti šečer i kvasac iz prehrane i mazati se protiv soora, ja vjerujem da će ti to pomoći.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ne znam na kojoj temi da postavim pitanje, pa ću na ovoj, jer je problem jako bolno dojenje, ali smao na jednoj dojci
    cura ima 11 mjeseci i od početka često imam problema sa zastojima i blisterima, prvo je bila problematična lijeva dojka, sad je desna
    zastoja nemam, ima mali bijeli valjda blister na vrhu, dojke su mekane, ali me, pogotovo danas desna jako boli, probadajuća jaka bol, pogotovo nakon podoja
    inače me blister boli tokom podoja, poslije se smiri, a sad boli jako i tokom podoja, i poslije
    koji je razlog bola psolije podoja i kako da riješim, jer ne mogu više normalno funkcionisati

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    curka ce skoro 11mj...svaki put kada zeli ciku ja stiscem zube koliko me boli dok vuce...tocnije bradavice me uzasno jako bole na obje strane...

vise uopce ne uzivam u dojenju koliko me boli,pa sam cak i razmisljala o prestanku,no opet mi je zao posto mlijeka imam.

zna li tko u cemu je problem?
    sory mala to nije stiskala s zubima, moj zna baš namjerno stisnut zube prek cice

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vjestica prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam na kojoj temi da postavim pitanje, pa ću na ovoj, jer je problem jako bolno dojenje, ali smao na jednoj dojci
    cura ima 11 mjeseci i od početka često imam problema sa zastojima i blisterima, prvo je bila problematična lijeva dojka, sad je desna
    zastoja nemam, ima mali bijeli valjda blister na vrhu, dojke su mekane, ali me, pogotovo danas desna jako boli, probadajuća jaka bol, pogotovo nakon podoja
    inače me blister boli tokom podoja, poslije se smiri, a sad boli jako i tokom podoja, i poslije
    koji je razlog bola psolije podoja i kako da riješim, jer ne mogu više normalno funkcionisati
    A da nazoveš SOS telefon?
    Da nije soor?

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zvala sam sos telefon (zvala bih odmah,ali sam iz BiH i nadam se da će i kod nas uskoro proraditi sos telefon)
    ni po čemu ne liči na soor, a izgleda da su bolovi od blistera
    sad pokušavam riješiti blister (malo mi duže traje i nikako da ga se riješim)
    imam još dva pitanja - može li se prevenirati blister?
    zna li se koji su razlozi čestog javljanja blistera?

gargamelica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo i meni bi trebao savjet ,sad smo tri tjedna stari i mamu uzasno boli pocetak dojenja do suza Nakon 30sec prode ali ja se nikako opustit i kad je vrijeme dojenja sam ajme zbog boli.Bradavice su ziva rana "ragade"Cura hvata odlicno i vuce jako i ja imam mlijeka.Mazali smo se rojazolom ali nista.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Daj pitaj pedijatra/icu (ako nisi) prije mazanja rojazolom i sl. Meni je bilo sllično i mazala sam daktarinom po uputi patronažne sestre, no kada sam otišla pedijatrici - ispostavilo se da uopće nije bilo potrebe mazati jer nije bio u pitanju soor!

Ako imaš ragade - onda je bol vjerovatno od njih, tu rojazol ne pomaže. Luftaj cice čim više i nakon dojenja obavezno istisni par kapi mlijeka i to razmaži po bradavicama. Napravi to kad god se sjetiš i proći će. Pokušaj se opustiti, baš svjesno, dok dojiš vidi koji dio tijela ti je naper pa pusti. Meni je to uvijek bila kombinacija zubi tj. vilica i ramena.

gargamelica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Na savjet pedijatrice sam uzela rojazol iako bebi nije potreban tako je rekla. A meni je dala da pokusam pa posto ne pomaze prestala sam.Stavljam i multi mum komprese i mislim da mi one jedino malo olaksaju Luftam cice kad god mogu ali na zraku me peckaju bradavice kad se pocnu susit ??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •