Evo i naših muka po oblačenju. Mojem petogodišnjaku kada je imao oko godinu dana, obukla sam mu majicu šarenu, krasnu sa životinjama nekim morskim. Njegova reakcija je bila navlačenje te majice i plakanje dok ga nisam presvukla, tada se smirio ali tu majicu nismo više nikada obukli.
Sada već oko dvije godine on ima svoju omiljenu odjeću koju stalno nosi i samo da napomenem da mu nije bitno da li je stara, isprana, poderana, bitno je da se njemu sviđa. I presvlači se stalno nekada i par puta dnevno ode do ormara i izabere si što će obući. Baš to voli.
A moje muke su u tome što npr. cipele kada se poderu ili kada ih preraste, on jednostavno neće druge jer mu se baš ove koje ima jako sviđaju. U vrtiću u ormariću imamo nove papuče (koje su mu se kada smo ih kupili sviđale ali poslije više ne), ali gospodin neće i nosi stare u poluraspadnutom stanju, nisu ga ni tete u suradnji s drugom djecom uspjeli nagovoriti da ih obuje. I tako je on meni obučen svakakav, nekada mi je malo "bed" zbog poderanih cipela ali pretrpim tješim se da je prolazna faza.
Ovdje je jako puno mama sigurna sam da je barem koja imala ovakvo iskustvo, pa vas molim za savjet i mišljenje posebno vas koje ste prošle ovakvu fazu, da li takvo ponašanje upućuje na nešto ili je samo prolazna faza?!![]()