Radi li se ovdje o teglama s cvijećem? Ako da, ja bih ih maknula na visoke komode / police, ili čak i iz kuće, dok je ta faza ne prođe.
Ovo se ne preporučuje, jer... ode glas. Dokle možemo pojačavati intenzitet? Osim toga, tada je za očekivati da dijete počne vikati na nas, jer imitira naše ponašanje. Ja si to ne bih baš priuštila.
Time-out ti je toliko minuta koliko dijete ima godina. I to samo za najteže prekršaje, npr. udaranje roditelja.
Ovo me ne čudi. Dijete je znatiželjno. Preporučuje se uvijek usmjeriti dijete u neku aktivnost. Djeca kojoj je dosadno češće se nepoželjno ponašaju.
Ustanovilo se da kazna čak fiksira nepoželjno ponašanje.
Očigledno joj nije najdraža igračka ta koja je proglašena takvom, nego zemlja i cvijeće.
Da li se ti često baviš cvijećem, ili možda baka? Djeca imitiraju nas. I moja (4.5 god.) radi sve što i ja: "Ja želim biti kao mama."Sreća što se ne šminkam.
Pa ako joj je toliko stalo do toga, može li se ona, uz tebe ili nekoga, malo baviti cvijećem, zalijevati i tak? Nije više beba.
Važno je da ne uđete u igru moći, jer onda slijedi stalno natezanje: "Hoću!" "Nećeš"...