Nema boravka za trećaše?

Tema: Nema boravka za trećaše?

1. MikiMama said:

Početno Nema boravka za trećaše?

Nešto se šuška da slijedeće godine neće biti boravka za treće razrede. Navodno na nivou grada.

Znate li šta o tome?

2. ani4 avatar

ani4 said:

Početno

I nama su prosli tjedan na roditeljskom to rekli. Kao da je to sigurno.

3. kismo said:

Početno

Jeste vi OŠ Malešnica?
    Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    I nama su prosli tjedan na roditeljskom to rekli. Kao da je to sigurno.

4. MikiMama said:

Početno

Zar u svim školama?

5. larmama said:

Početno

kod nas je boravak do drugog razreda tako da se ta " promjena " ne odnosi na nas tj. htjela sam reći zato niti nemam nikakve informacije
    Posljednje uređivanje od larmama : 24.05.2011. at 16:08

6. jelena.O avatar

jelena.O said:

Početno

u stenjevcu je samo prvi razred boravak, kod nas i kad je škola bila čisto frška i jedno 7 razreda manje nego sad isto nije bilo prostora za boravak u trećem. svake godine se pišu peticije, ali ništ od toga,
    Mi smo Špansko-oranice

7. Audrey avatar

Audrey said:

Početno

Hm, kod nas je prošle godine bilo boravka i u 4. razredu, i ja se usrdno nadam da će to biti i slijedeće školske godine. Nama je na roditeljskom na kojem se raspravljalo o novim cijenama boravka rečeno da hoće li i do kojeg razreda neka škola imati boravak ovisi i o uvjetima u toj školi (prostorije, učitelji, možda čak i prosudba opravdanosti, čitaj: dobra volja, od strane ravnatelja).

8. Cathy avatar

Cathy said:

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, kod nas je prošle godine bilo boravka i u 4. razredu, i ja se usrdno nadam da će to biti i slijedeće školske godine. Nama je na roditeljskom na kojem se raspravljalo o novim cijenama boravka rečeno da hoće li i do kojeg razreda neka škola imati boravak ovisi i o uvjetima u toj školi (prostorije, učitelji, možda čak i prosudba opravdanosti, čitaj: dobra volja, od strane ravnatelja).
    Vi ste u Zagrebu?
    Posljednje uređivanje od Cathy : 24.05.2011. at 20:13

9. Audrey avatar

Audrey said:

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Vi ste u Zagrebu?
    Da, škola Gustava Krkleca na Krugama. Do pretprošle godine je boravak bio uključivo i treći razred, prošle je i četvrti imao boravak, a ove godine četvrtaši nemaju boravak u klasičnom smislu, znači svoju učionicu i program, nego se rasporede po drugim boravcima. Naša škola ima samo jedan prvi, jedan drugi, jedan treći i jedan četvrti razred, petih su 'čak' dva...(pričam o redovnom programu, u našu školu idu i djeca s posebnim potrebama, ali oni imaju svoje razrede). Zato ne znam baš točno što bi mogao raditi četvrtašić koji je taj dan raspoređen npr. s drugašićima, valjda napiše zadaću, ako se radi štogod kreativno može zajedno s njima, ili radi nešto svoje. Pretpostavljam da su boravak za četvrtašiće ukinuli jer je ispalo da ga je pohađalo malo djece, ali barem sad s tim raspoređivanjem škola izlazi u susret roditeljima ( i djeci) koji procjenjuju da je preopasno za njihovo dijete da ide samo doma jer žive daleko, ili ne žele da im dijete bude samo kod kuće.
    Posljednje uređivanje od Audrey : 24.05.2011. at 22:55

10. MikiMama said:

Početno

Super, dok je i jedna škola u Zg s boravkom za trećaše, znači da imamo šanse!
    A zna li tko koji zakoni govore o produženom boravku, kako se pišu peticije i sl.?

11. ivancica avatar

ivancica said:

Početno

U našoj školi nema prostornih mogućnosti za 3. razred za boravak. Jer ima 4 paralelna razreda po godini-znači četiri prva, 4 druga, i još bi bilo 4 treća. Nema mjesta. Nažalost.

12. Cathy avatar

Cathy said:

Početno

Da, škola Gustava Krkleca na Krugama. Do pretprošle godine je boravak bio uključivo i treći razred, prošle je i četvrti imao boravak, a ove godine četvrtaši nemaju boravak u klasičnom smislu, znači svoju učionicu i program, nego se rasporede po drugim boravcima. Naša škola ima samo jedan prvi, jedan drugi, jedan treći i jedan četvrti razred, petih su 'čak' dva...(pričam o redovnom programu, u našu školu idu i djeca s posebnim potrebama, ali oni imaju svoje razrede). Zato ne znam baš točno što bi mogao raditi četvrtašić koji je taj dan raspoređen npr. s drugašićima, valjda napiše zadaću, ako se radi štogod kreativno može zajedno s njima, ili radi nešto svoje. Pretpostavljam da su boravak za četvrtašiće ukinuli jer je ispalo da ga je pohađalo malo djece, ali barem sad s tim raspoređivanjem škola izlazi u susret roditeljima ( i djeci) koji procjenjuju da je preopasno za njihovo dijete da ide samo doma jer žive daleko, ili ne žele da im dijete bude samo kod kuće.
    Blago vama, nama nisu dozvolili boravak nakon trećeg razreda, iako su bila samo dva treća, dva druga i jedan prvi razred. Tako da mi je starije dijete u četvrtom razredu mijenjalo turnuse.
    Sada se nadamo da nam neće ukinuti boravak za treći.

13. pepi avatar

pepi said:

Početno

kod nas je boravak uvijek samo 1.i 2.razred.

14. winnerica avatar

winnerica said:

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas je boravak do drugog razreda tako da se ta " promjena " ne odnosi na nas tj. htjela sam reći zato niti nemam nikakve informacije
    I kod nas u Rudešu ista stvar...

15. ani4 avatar

ani4 said:

Početno

Citiraj kismo prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste vi OŠ Malešnica?
    Ne, Titus brezovacki.

16. jelena.O avatar

jelena.O said:

Početno

Da, škola Gustava Krkleca na Krugama.
    kaj nije navedena škola u Travnom?????

17. emily avatar

emily said:

Početno

Nešto se šuška da slijedeće godine neće biti boravka za treće razrede. Navodno na nivou grada.
    Znate li šta o tome?
    nije istina
    ovo ce (i dalje) ovisiti o skoli i njezinim prostornim kapacitetima, i zainteresiranosti roditelja
    kod nas u skoli ce boravak ostati i u 3. razredu, ali vjerojatno manji broj razreda (kod N. u razredu, od 20 djece, samo 10 ih je donijelo papire za boravak i sljedece skolske godine)
    Posljednje uređivanje od emily : 28.05.2011. at 18:38

18. Audrey avatar

Audrey said:

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kaj nije navedena škola u Travnom?????
    O Alzheimeru, prijatelju moj .
    GRIGORA VITEZA, a ne Gustava Krkleca.

19. Vrijeska said:

Početno

Kod nas uopće NEMA boravka ... i onda kada vidim da se neki žale jer nakon tri godine boravka nemaju u 4. razredu dođe mi da svisnem

20. kismo said:

Početno

Zbilja? Koja je to škola?
    Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas uopće NEMA boravka ... i onda kada vidim da se neki žale jer nakon tri godine boravka nemaju u 4. razredu dođe mi da svisnem

21. Vrijeska said:

Početno

Zbilja? Koja je to škola?
    A.B.Šimić

22. Ifigenija avatar

Ifigenija said:

Početno

A gdje budu ta djeca cijeli dan ako nema boravka, a roditelji rade? Kako se to organizira?

23. Vrijeska said:

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    A gdje budu ta djeca cijeli dan ako nema boravka, a roditelji rade? Kako se to organizira?
    Uglavnom su sama doma, ili su se bake doselile (ovo je vezano uz onaj drugi topic)

24. Peterlin avatar

Peterlin said:

Početno

Kod nas je odobreno 6 razreda boravka (2xprvi razredi, 2xdrugi razredi, 2xtreći razredi) a detalji oko plaćanja znat će se u rujnu, nakon odluke Skupštine Grada Zagreba. Boravak ne pokriva sve niže razrede (nema mjesta fizički) ali ljudi su zadovoljni. Zbog odlično organiziranog boravka i jednosmjenskog rada često je jako velik pritisak na upis baš u tu školu iako nije jedina u kvartu, pa budu veliki razredi. Sve ima svoju dobru i lošu stranu...

25. kismo said:

Početno

Jeste vi OŠ Malešnica?
    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je odobreno 6 razreda boravka (2xprvi razredi, 2xdrugi razredi, 2xtreći razredi) a detalji oko plaćanja znat će se u rujnu, nakon odluke Skupštine Grada Zagreba. Boravak ne pokriva sve niže razrede (nema mjesta fizički) ali ljudi su zadovoljni. Zbog odlično organiziranog boravka i jednosmjenskog rada često je jako velik pritisak na upis baš u tu školu iako nije jedina u kvartu, pa budu veliki razredi. Sve ima svoju dobru i lošu stranu...

26. Cathy avatar

Cathy said:

Početno

Mi ćemo vjerojatno ostati bez boravka u trećem razredu, jer smo PREMALI razred.

27. Peterlin avatar

Peterlin said:

Početno

Jeste vi OŠ Malešnica?
    Ne, iz Republike Peščenice.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.06.2011. at 12:37

28. babyboys avatar

babyboys said:

Početno

kod nas boravak imaju dva prva, dva druga i je.dan treći razred. s tim da e na kraju drugog razreda piše peticija koja ostaje u ladici ravnateljice, jedan boravak u trećem se organizira, a tu onda dolaze djeca iz sva tri odjeljenja. ih ujutro ima 15 u svakom odjeljenju, a popodne 31 u boravku. kod jedne učiteljice..

oš voltino je u pitanju.
    naravno, to ima svojih prednosti i mana