-
rascvjetale bradavice
skupa s ragadama... :/ bolnooooooo!!!
kako to rijesiti
-
maži purelanom. meni je bilo koma, dosta dugo je trajalo, ali definitivno je pomoglo.
-
i pazi na položaj bebe, mijenjaj ga što češće (položaj nogometne lopte zna pomoći)
-
sve kako gore piše mazat purelanom a kad prođe zaboravit ćeš da je i postojalo ...tako je meni bilo :D
-
je li bepanthen jednako djelotvoran?
-
Osoblje foruma
prvo treba vidjeti zasto je doslo do ragada
da li si sigurna da je polozaj dobar, da li beba dobro zahvaca dojku?
-
mozda u rodilistu od previse nervoze nije bio dobar, sada se jako trudin oko toga da bude ali me strasno boli (ponekad i do suza, doslovno) a i moran napomenit da se ponekad mala andrea sama namjesta na bradavicu (mozda je to?). inace izvana izgleda kako bi trebalo, dobro vuce, uredno zaspi na dojci, pelene su ok
molim savjete!
-
luce, ragade rascvjetaju najcesce zbog polozaja djetat na dojci koji nije dobar
a ragade znaju biti uzrok i ozbiljnijih problema, i obavezno pokusaj to rijesiti...
Dobar polozaj je alfa i omega dojenja, a dobar polozaj znaci da je beba uhvatila ne samo bradavicu nego i dio okolne areole (onog tamnog dijela oko bradavice), da joj je jezik preko dojenj usne a da su usne ispupcene prema vani...
ako dijete ne uhvati bradavicu kako treba, nece moci ni ucinkovito sisati
ako vidis da bradavica nije dobro uhvacena, obavezno 'digni' bebu s bradavice i to na taj nacin da stavis svoj mali prst u kut bebinih usana (da prekines podtlak kojeg beba napravi kad sise jer ako vuces bebu s bradavice, mozes bradavicu dodatno ostetiti), te je ponovi pokusaj staviti na dojku...
vazno je bebu staviti dok su joj usta sirom otvorena, a ne dok beba place....beba najcesce otvore usta ako ih podragas bradavicom po obrazu...
ako te boli samo jedna bradavica, pocni podoj na manje bolnoj bradavici pa onda se vratis na onu koja je po redu...
mi preprocuamo purelan kremu (imas je kupiti u splitu u kalajdzica polilinici, gdje je bauerfiend apoteka), nju ne moras ispirati prije podoja, vlazi kozu, zacjeljuje ragade i...
pokusaj mijenjati polozaje dojenja, tako da beba ne hvata dojku uvijek na istom mjestu...ovo zna cesto pomoci...
istisni malo mlijeka nakon podoja na bradavice i neka se osusi (mlijeko ima antisepticko djelovanje)
probaj kockicom leda 'anestezirati' bradavicu prije podoja, da manje boli...
i dobro je ne imati velike razmake izmedju podoja, da beba puno ne ogladni jer onda na pocetku podoja zna jako vuci sto mami s bolnim bradavicama zna biti jos bolnije...
bradavice ne peri posebno, ni posebnim spaunima, dovoljno je normalno tusiranje ....previse pranja moze im samo skoditi..
neka su ti sto vise na zraku i ako imas jastucice, mijenjaj ih cesto...
i javi kako ide...
a ovdje mozes vidjeti polozaje dojenja
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1475
-
zrinka hvala!
evo jos samo jedno pitanje-sta je s bepanthenom (mast)? koliko je on ucinkovit u usporedbi s purelanom
-
Bepanten se mora prati prije nego beba sisa. Tako da ga mi ne preporucamo jer se mogu bradavice jos dodatno ostetiti usljed tog pranja.
Purelan je cisti lanolin. Ne treba se ispirati prije podoja. Povecava elasticnost tkiva, i mi ga preporucamo u ovakvim situacijama.
-
purelan je zakon, stvarno! ja tako spriječila ragade (u početku bile bolne bradavice jako, i rascvjetale se ali ne do krvi, upravo zbog purelana). Još ga tu i tamo moram staviti, isplatila se svaka kuna! Nekad ga čak i na ruke stavim jer su mi ispucale od čestog pranja.
-
luce, ja imam purelan doma, ako ti treba, samo reci di da ti ga ostavim
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma