-
a ja čula totalno nešto drugo... to malo crno da je najzdravije od banane, a i da je banana najzdravija ako ima crnu koru...
nikad nisam čula da banane izazivaju nešto više osim zatvora... a i iskusila sam to isto (tamanim ih, ne znam dal zbog oblika ili zbog okusa...), ali isto tako sam okusila strašan proljev nakon kave + banana za doručak.. tako da sam promjenila vrijeme jedenja banana..
evo tekst sa rode o bananama:
BANANA
Banane su veoma zdrava i hranjiva namirnica koju djeca zbog izrazito slatkog okusa, ali i mekane teksture, najčešće vrlo rado prihvaćaju.
Jedna srednje velika banana sadrži oko 1 g proteina, 27 g ugljikohidrata (uključujući 14 g šećera i 3 g vlakana), 15% dnevno preporučene doze C vitamina, 20% dnevno preporučene količine vitamina B6, te 20% dnevno preporučene količine kalija.
Kada kupujete banane, uvijek birajte one bez vidljivih oštećenja, ali ne kupujte ni one jako zelene. Banane će stajanjem sazreti, a možete ih čuvati u papirnatoj vrećici. Skladištenjem u frižideru usporiti ćete proces zrenja za otprilike tjedan dana. Iako će kora pocrnjeti, plod će biti dobar.
Banana sadrži tri prirodna šećera: saharozu, fruktozu i glukozu. Ti šećeri, u kombinaciji sa vlaknima koje banana sadrži, čine je pravim energetskim poticajem. Također bogata željezom, banana potiče produkciju hemoglobina u krvi i tako pomaže kod anemije.
Ovo voće, zbog visokog udjela vlakana, pomaže regulirati probavu.
Navodno je izvrsna pomoć i kod uboda komaraca. Umjesto kreme, ubod natrljajte unutarnjom stranom kore banane. Mnogi tvrde da pruža nevjerojatno olakšanje od iritacije i svrbeža.
Bananu možete bebi ponuditi zgnječenu vilicom ali i odlomljene zalogajčiće, budući da je iznimno mekana. Naravno, kod hranjenja nikada dijete ne ispuštajte iz vida.
ako ikome vjerujem to je onda Roda!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma