Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Kako izvući miris iz silikonskog kalupa?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Kako izvući miris iz silikonskog kalupa?

Nikako ne mogu izvući miris iz silikonskog kalupa u kojem sam pravila mesnu terinu. Do sada sam pokušala s deterdžentom za suđe, pranjem u perilici, octom i sodom bikarbonom, bezuspješno. Molim pomoć!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nemam vlastitog iskustva... Većina tih silikonaca ide u suđericu na kratki ne prevrući program, ali vjerojatno ne svi... Možda prokuhati u octenoj vodi (bijeli ocat razrijediti vodom u omjeru pola-pola) ali ne znam hoće li pomoći ako si već probala s octom...

Drugo što mi pada na pamet: Pur (također ima octa u sebi) ili možda ostaviti namazano uljem preko noći - možda ulje otopi ono što voda ne otapa, pa oprati na klasičan način.

Sretno! Ako ne uspije, prežali i drugi put mesna jela radi u staklu, keramici ili klasičnom plehu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Još mi je nešto palo na pamet... Možda se kalup izlufta sam od sebe nakon nekog vremena. Da ga objesiš na balkon i "zaboraviš" na njega na neka 2-3 tjedna ili čak i dulje ???

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Meni u uputstvu piše da se pere praškom za pecivo. No, ti si probala sodom bikarbonom, a to je slično.

I piše da se ne peru ni tekućinom za pranje, ni u perilici.
    Usput, kuglof mi ispadne sa čudnim vanjskim izgledom kad pečem u silikonskom, onako kao da je prekriven sjajnim šećerom (glaziran?). Mislim da ću se vratiti na klasiku.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možda onda taj silikonski kalup ostaviti da bude isključivo za tu namjenu i dalje, a kupiti drugi za "bezmirisna" jela?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro ga posuti sodom bikarbonom - na suho - i ostaviti tako preko nekoliko dana...

sretno, kakogod

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Na suho? To još nisam probala, hvala na ideji.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi probala u njemu ipak ispeci kolac?
    neki biskvit obicni?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moji silikonski kalupi se uvijek peru u perilici, na visokoj temperaturi,
    i ništa se nisu promijenili.
    Pokušaj i ovaj tvoj ubaciti da se dobro opere, možeš i više puta, pa će nestati taj miris.
    Možda.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Na suho? To još nisam probala, hvala na ideji.

ideja je prilicno stara, mi smo koristili sodu za izvlacenje raznoraznih ne-mirisa - piskenje po krevetu (kaucu i sl.), stavljala sam u neke limenke koje su mi trebale za nesto drugo i tako... sjecam se da je ancica savjetovala otvorenu zdjelicu suhe sode u frizideru, pa i wc-u...

a sjecam se da je netko spasavao i kofer (?) od macinog zapisavanja, sta nije? (trina, ako sam dobro zapamtila)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •