Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Evo i našeg Matije...

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno Evo i našeg Matije...

Našla i ja malo vremena (kako sam i obećala) da isprićam i naše prekrasno iskustvo sa poroda.

Naime naš termin poroda bio je 01.04. i čekamo i čekamo i još ništa..... i konačno u ponedjeljak 04.04. navečer sve je pomalo krenulo, još me MM vozio kod doktorice po uputnicu jer sljedeće jutro trebala na kontrolu u trudničku, i krenuli plagano neki bolovi u križima, a ja baš nisam ni reagirala na to, ništa ozbiljno i sve tako dugo dok su trudovi krenuli na nekih 10 minuta razmaka i tako pomalo trpila. Otišla u krevet, al nikako zaspat, trudovi mi nisu dali a već su bili na 5, pa na 7, pa na 10 minuta razmaka al nikako pravilni, čak su neko vrijeme bili na 5 minuta razmaka i zovem ja šogoricu nek dođe do mene da me vozi u bolnicu a i da bude sa mnom na porodu. I nakon nekog vremena stigla ona do mene i ništa čekamo i čekamo usput odrađujemo trudove, malo ležeći, malo stojeći, hodajući i skakući po lopti i tako cijelu noć, čak sam uspjela i malo odspavati. U jutro otišla malo u kadu da se opustim i još ništa.... više me nisu mogli doma trpjeti i nagovorili me da odemo do bolnice na pregled pa da vidimo kakvo je stanje... i tako konačno oko 13 sati otišle mi na pregled. Došla na hitni prijem i rješila sve papire a zatim pregled i začuđujuće bila otvorena 9 cm a ja sva vesela, još je doktorica pitala dal imam uopće trudove jer joj ne djelujem tako da bih ih imala, a trudovi bili već na 6 minuta razmaka i odma u rađaonu bez klizme i bez ikakvih priprema.
    U međuvremenu šogorica se presvukla i sve je bilo spremno. Došla dr. prokinula vodenjak i odma su trudovi bili jači i češći, malo ležeći na boku priključena na ctg odrađivala trudove i pričala sa šogoricom i došla primalja i odvezla me na wc al ništa od toga vratila se u boks i stojeći odradila još nekoliko trudova, a zatim na stolčić i sve je uskoro završilo......nakon 24 sata trudova i muka stigao je naš mali Matija 3400 težak i 50 dugačak, apgar 10/10 i odma ga dali meni u naručje i onda taj prekrasan osjećaj po prvi put vidjeti i zagrliti svoju bebu.
    Zahvaljujem se šogorici na velikoj podrški u tim najtežim trenucima a i svem osoblju od doktora, sestara, primalje stvarno su bili super. Porod mi je ostao u prekrasnom sječanju bez ikakvih intervencija, bez dripa i bez ljekova a malo sam popucala i prošla bez šivanja.
    I tada je počelo maženje i uživanje sa bebom....

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cestitam vam

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Čestitke! Mazite se i pazite

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

prekrasno

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

čestitam od

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

iskrene čestitke!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

čestitam ti draga još jednom mazite se pazite se, i rastite..

imala si prvi pregled sada, jel da? kako je prošlo?

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Porod za poželjeti (meni)!
    Čestitam!

buci-buci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Super, čestitam. Nadam se sličnom scenariju.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

čestitam!!!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Pa možda bi i šogorica mogla napisati koju pametnu...dobro možda i neće biti pametnih,ali ipak ću napisati...

U neko nedoba,u 2 ujutro zvoni mobitel,i pita ona...ej,kaj spavaš...??počelo je...ja nemam pojma ni gdje sam ni kaj je počelo...
    u pol 3 sam kod nje i pijemo kavicu,glledamo tv.DVD,šetnja masaža,disanje,spavanje...ma svašta smo stigle.
    Prošla noć,došlo jutro i opet isto hodanje,disanje,masaža...
    Negdje oko 13 sati vidim ja da je dosta,i nagovorim je da idemo u bolnicu..malo se nećka,ali ipak ide...
    Sestra na prijemu neljubazna,već joj pun kufer,ali mijenja se kad čuje da sam kolegica..odmah je druga priča...dolje brzi pregled,i začas smo išle gore u rađaonu presvlačim se,dolazim u box,kad već ima prokinut vodenjak...
    Trudovi su postali žešći i jači..masiram joj donji dio leđa...vidim da joj paše..
    malo je šetala oko krevata,malo se složila četveronoške na podu...babica je ušla 2-3 puta,vidjela da je ne trebamo i izašla..
    pred kraj je masirala međicu,šogorica je popucala samo površinski malo,završila je bez šivanja...bravo za babicu Vesnu..
    sam kraj je došao tak brzo da se nisam ni snašla..
    sjedim iza nje na stolčiću,ona je naslonjena na mene i tiska..zadnja 2 tiskanja ja više ne mogu izdržati jer me uhvatio takav grč u nozi da sam skoro poludila...
    ona viče,ajde bebi odi van,a ja molim u sebi,ajde rodi grč me rastura...
    u 17 i 40 čula sam najdivniji plač u životu,plač mojeg nećaka...prošla sam puno poroda,ali ovo je nešto posebno...kao da sam čula plač svojeg djeteta,koje možda nikad neću imati...
    u meni su se pomiješali osjećaji sreće,tuge,euforije i ponosa...ponosa na šogoricu koja je tako hrabro prolazila kroz 24-ro satne trudove,i ponosa na samu sebe što sam postala teta...srce mi je luđački kucalo,mislila sam da će mi iskočiti kroz nos od toliko sreće..
    i ja ću zahvaliti osoblju Varaždinske bolnice na odličnom pristupu,stvarno su bili odlični!!

A najviše zahvaljujem šogorici...Katarina,hvala ti što si mi iskazala povjerenje i pozvala me da u najvažnijem trenutku u tvom životu budem kraj tebe,hvala ti što si mi dopustila da prva čujem plač našeg malog miša...hvala ti za porod kakav bih i ja htjela,a možda ga nikad neću imati...
    nadam se da sam i ja opravdala tvoje povjerenje..
    preporučujem se i za drugo!!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

kiara79 bravo!!!!

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

cestitam ...prekrasna pricica...sogorice ...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ajmeee,suze su mi dosle na oci...i ja bi takvu sogoricu....
    i nemoj tako kiara govorit,da mozda nikad neces imati bebu!!!!!

Datum pristupanja
    Jul 2011
    41

Početno

[QUOTE]
    Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    i ja bi takvu sogoricu....
    svaka čast!

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ajmeee,suze su mi dosle na oci...i ja bi takvu sogoricu....
    A ja sam sretna što ju imam i što je bila sa mnom u tim prekrasnim trenucima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •