Našla i ja malo vremena (kako sam i obećala) da isprićam i naše prekrasno iskustvo sa poroda.
Naime naš termin poroda bio je 01.04. i čekamo i čekamo i još ništa..... i konačno u ponedjeljak 04.04. navečer sve je pomalo krenulo, još me MM vozio kod doktorice po uputnicu jer sljedeće jutro trebala na kontrolu u trudničku, i krenuli plagano neki bolovi u križima, a ja baš nisam ni reagirala na to, ništa ozbiljno i sve tako dugo dok su trudovi krenuli na nekih 10 minuta razmaka i tako pomalo trpila. Otišla u krevet, al nikako zaspat, trudovi mi nisu dali a već su bili na 5, pa na 7, pa na 10 minuta razmaka al nikako pravilni, čak su neko vrijeme bili na 5 minuta razmaka i zovem ja šogoricu nek dođe do mene da me vozi u bolnicu a i da bude sa mnom na porodu. I nakon nekog vremena stigla ona do mene i ništa čekamo i čekamo usput odrađujemo trudove, malo ležeći, malo stojeći, hodajući i skakući po lopti i tako cijelu noć, čak sam uspjela i malo odspavati. U jutro otišla malo u kadu da se opustim i još ništa.... više me nisu mogli doma trpjeti i nagovorili me da odemo do bolnice na pregled pa da vidimo kakvo je stanje... i tako konačno oko 13 sati otišle mi na pregled. Došla na hitni prijem i rješila sve papire a zatim pregled i začuđujuće bila otvorena 9 cm a ja sva vesela, još je doktorica pitala dal imam uopće trudove jer joj ne djelujem tako da bih ih imala, a trudovi bili već na 6 minuta razmaka i odma u rađaonu bez klizme i bez ikakvih priprema.
U međuvremenu šogorica se presvukla i sve je bilo spremno. Došla dr. prokinula vodenjak i odma su trudovi bili jači i češći, malo ležeći na boku priključena na ctg odrađivala trudove i pričala sa šogoricom i došla primalja i odvezla me na wc al ništa od toga vratila se u boks i stojeći odradila još nekoliko trudova, a zatim na stolčić i sve je uskoro završilo......nakon 24 sata trudova i muka stigao je naš mali Matija3400 težak i 50 dugačak, apgar 10/10 i odma ga dali meni u naručje
i onda taj prekrasan osjećaj po prvi put vidjeti i zagrliti svoju bebu
.
Zahvaljujem se šogorici na velikoj podrški u tim najtežim trenucima a i svem osoblju od doktora, sestara, primalje stvarno su bili super. Porod mi je ostao u prekrasnom sječanju bez ikakvih intervencija, bez dripa i bez ljekova a malo sam popucala i prošla bez šivanja.
I tada je počelo maženje i uživanje sa bebom....![]()