Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 79 od 79

Tema: Čudan otok nogu

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i mene su moje noge zabrinule ovih dana jer je strašno kako izgledaju! Odmah sam se sjetila ovog topica i tromboze (paničar! )
    ali isto je samo "normalni" otok u pitanju! Al je grozno kak izgleda! Oko gležnjeva dva reda jastuka a ostatak stopala
    Meni je ovo druga trudnoća i nisam znala do sad kolko noga može naoteći! Sa 36,5 sam došla na japanke od 39 i od njih mi se vide otisci na stopalu! Dobro da je ljeto jer bi inače mm-ove cipele trebala

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj big milky mum prvotno napisa Vidi poruku
    i mene su moje noge zabrinule ovih dana jer je strašno kako izgledaju! Odmah sam se sjetila ovog topica i tromboze (paničar! )
    ali isto je samo "normalni" otok u pitanju! Al je grozno kak izgleda! Oko gležnjeva dva reda jastuka a ostatak stopala
    Meni je ovo druga trudnoća i nisam znala do sad kolko noga može naoteći! Sa 36,5 sam došla na japanke od 39 i od njih mi se vide otisci na stopalu! Dobro da je ljeto jer bi inače mm-ove cipele trebala
    kao da si mene opisala!!!
    sva sreća da mm i ja imamo isti broj noge, samo on ima šire kalupe pa nosim njegove japanke... u tenisice više ne stanem...
    jedna mi je forumašica dala recept da pijem svaki dan kompot od brusnica (sama skuham malu šaku sušenih brusnica sa dva-tri dcl vode) i čini mi se da je danas malo bolje (nakon 4 dana pijenja)...hladni oblozi, noge povišeno, lagana masaža od stopala prema gore...
    vena na desnoj nozi izgleda strašno, ali tako je i u prethodne dvije trudnoće, pa se povukla...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja nosim 37..KUPILA STARKE PRIJE MJESEC DANA 39...SAD SE VIŠE NI U NJIH NEMOGU UGURATI....a kako izgleda ...to je zastrašujuće.....al aj nek je svo zlo u tome....nek i budu stopala kao u jetija.....dok je sve oke s bebačom,j..š stopala

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

drago mi je da nisam jedina!
    Jer svako malo uhvatim muža kak gleda sa ogromnim upitnikom u moja stopala! grozno!
    A i dobro je da su tu opisani znakovi kad treba ići doktoru!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kroksice su zakon.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Samo da se javim da me gin poslala na odjel na infuziju radi natečenosti,kako bi mi sva ta voda izašla van...šokirala se kada je vidjela!!Aliiii na odjelu su mi napravili sve pretrage,tlak,proteine u mokraći,urin itd. i sve je bilo ok i poslali me kući na strogo mirovanje.(iako sam sve te pretrage i prije napravila...neškodi ponoviti).
    Doktori su se čudili kako mi je sve ok a toliko sam natečena,ali ne samo noge već kompletno tijelo...ruke (prsten nemogu odavno staviti),lice,ruke sve sve sve.Vene se ni ne naziru na nogama,sve gotovo savršeno osim što sam kao bumbar!!
    Jošuvijek sam na istoj kilaži kao i prije 2 tjedna +17...što me jako iznenađuje s obzirom da sam se naglo udebljala...nadam se da će ovako i ostati do kraja!!
    Najgore je što nemogu nositi ništa kratko,a pripremila suknje,haljine....samo dugačke haljine nosim.
    Po cijele dane samo ležim,noge držim povišene,s druge strane gledano niti mi treba ikakva odjeća jer sam stalno u kući.
    Jedva čekam porod !!!!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Odkako su krenile ove vručine noge su sve deblje...pitam se dali bi imala problema sa natečenosti da je zima?!!

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Što se tiče otoka, jako dobro sam se izvukla, nisam imala nekih većih problema, uglavnom zanemarivo, do jučerašnjeg otoka ali samo desne noge..

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

isto!!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

smanjila i ja sjedenje i hodanje amo namo pa se i otok smanjio....hvala bogu noge su mi sve sličnije mojima a ne bakinim......dobro je...i da slažem se kroksice su zakon...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Iskustvo jedne trudnice kaže da je čaj od koprive pomogao protiv oticanja. Meni je za sad dovoljan hladan tuš po stopalima... ali ljeto ide... tko zna što će još biti.

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Moje iskustvo-čaj od koprive i čaj od breze=nula bodova!

Svatko individualno reagira..nekome su ti čajevi pomogli,nekome ne..

Ja nisam bila te sreće..pomirila sam se da mi noge naotiču,a šta sad!?
    Uglavnom,još uvijek stanem u svoje japanke i udobne su mi.
    I to je jedino što mogu nositi čisto zbog toga jer mi noge gore-vruće mi je za poludit!?
    A inače su mi stopala uvijek bila hladna,čak i po ljeti..

Nakon hladnog tuša,muž mi namaže stopala sa nekim gelom za vene-poanta je da taj isti gel za nekoliko minuta toliko hladi..hm..naprosto uživam!!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    kroksice su zakon.
    Da, mene su spasile i u bolnici a s njima sam došla i na porod

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni su primjetila sam otekli zglobovi na nogama samo od dugotrajnog sjedanja u istom polozaju...dok sam jos radila,zadnji tjedan bi na kraju dana primjetila da ne vidim vise kost na zglobu,ali to je nakon 10h sjedanja za kompjuterom....onda neki dan nakon dugotrajne voznje u autu sa skvrcenim nogama...dok god se krecem,pa malo sjednem i noge u zrak,pa opet u akciju ama bas nista!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

uspila sam rješit otečenost nogu..povišeni položaj..mirovanje.....al evo jutros mi ruke otekele..mislim prstenje sam skinula još prije 10 dana jer me krenulo stezat...al evo jutros ruke kao kod drvosječe.....danas idem na kontrolu...al inače mi tlak u redu i mokrim pojačano jer je beba nisko....nisam čak ni posebno slano jučer jela...čak naprotiv jela papriku...nikakvog mesa...salame i toga...jel se ikome to i s rukama događa....mislim baš jako su mi otečene pogotovo lijeva.....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

a negdje sam pročitala da je to znak kao da je prord blizu...kad ti i ruke oteknu....a 36 sam tjedan

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

eto nakon kontrole kaže dr. da je to sve normalno otečene ruke i tako to hoće pred porod.......

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

evo da podijelim iskustvo....noge bile kao balavaanovi od nekog 33 tj.....nosila do 41+2...s tim da su mi kaad sam ušla uu 41 tj noge krenule naglo splašnjavati.....na porod otišla sa vrlo malo otečenim stopalima......ali zato 2 sata nakon poroda stopala kao kod djevojčice...a gležnjeevi nikad tanji nisu bili....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mene zabrinjava blagi otok uz povremenu jaku dol da moram šepati na lijevom stopalu u djelu gdje inače dođe uložak od cipele( na onom udubljenju, bez obzira što imam obuveno , čak i po noći kad stežem nogom ). Sad sam u 22. tjednu i imam cca 5 kg +. Pitam se da li je to povezano s trudnoćom i nekako mi se stim nejde dr. a baš me to brine, jer velim povremeno doslovce ne mogu stati na nogu a otok je stalno prisutan. Evo noćas sam osjećala neku vrućinu u tom dijelu.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

trudnice kad su vama počele oticati noge? meni jučer doslovno popodne natekle noge onak baš kao balvani izgleda puno vode ili šta? sad sam 24 tt i neznam jel to rano za oticanje! kako si pomoći uopće? ruku na srce to pogoršava stvari ali jedem jaako slano i malo pijem vode ali noge su mi baš teeeške....zglobovi mi nisu natečeni...

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj donna prvotno napisa Vidi poruku

ali jedem jaako slano i malo pijem vode
    Vjerojatno je tu uzrok. Pij puuuuuuuuno vode i jedi malo slano (dapače izbaci sol par dana), lagano kretanje i ležanje na lijevom boku s podignutim nogama. Ukoliko ne prođe samo od sebe zovi dr.
    Posljednje uređivanje od delitza : 15.11.2012. at 10:12

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

važi hvala

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U principu su dokazali da slano bas i nema veze s tlakom i oticanjem.

Ja bih u tako ranoj trudnoci pokazala doktoru. Nije se s tim bas za igrati.

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Sol zadržava vodu u organizmu, pogotovo ako se ne konzumira dovoljno tekućine i pogotovo u trudnoći. Da nema veze s tlakom moj tlak (i hrpetine trudnica s istim problemom kao i kod mene) bi bez konzumiranja soli bio negdje na 120/80, ovako čim pojedem(o) nešto slano neovisno o lokanju vode skače na 160/100 što se u normalnim okolnostima ne događa uopće. U svakom slučaju konzultacije s dr-om, nije baš stanje za raditi stvari na svoju ruku.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A gle, ocito ne pricamo o istim studijama ili praksi. Ne kazem da je tako svakome, ali prema novijim istrazivanjima, ispada da unos soli bas i nema veze s hipertenzijom.

Nedovoljan unos tekucine svakako ima veze s oticanjem, no oticanje moze, a i ne mora imati veze s tlakom.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

donna, jako je važno da izmjeriš tlak. povišeni tlak i otečene noge kombinacija su sa kojom bi se morala odmah javiti doktoru

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

takodjer nije isto oticu li samo noge ili i dlanovi, ruke, lice...ako sve otice to je posebno alarmantno.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa Vidi poruku
    donna, jako je važno da izmjeriš tlak. povišeni tlak i otečene noge kombinacija su sa kojom bi se morala odmah javiti doktoru
    Slažem se! Ja sam u prvoj trudnoći ove simptome zanemarivala i završila hospitalizirana sa dijagnozom preeklampsija...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mjerila sam tlak 111/61 ..

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •