ja dalmaciju pamtim po konobarima koji varaju i po nasilnicima iz bibinja. otoke pamtim ko losu opskrbljenost vocem, povrcem i jos losijim restoranima jer ja kao zatucana vegeterijanka naravno ne jedem ni ribu. i po mrtvoj dosadi jer osim besciljnog presetavanja i ponekog koncerta domacih zvijezdica nije bilo kaj za radit osim zabit se u neki lokalni disco ili tanc terasicu.
trajekti su mi prezahtjevna etapa putovanja. gdje ne mogu avionom otpada u startu. avion nam je nuzno zlo jer moj klinac nije u stanju podnijeti dugotrajno truckanje
kako smo mi turisti, plus sto smo i obitelj sa djecom ispada da nam istra savrseno odgovara
sad jos samo da skuzim da li ce to bit medulin, pula ili rovinj i da li mi je bolji izbor apartman (zbog vise prostora) ili hotel.
trebas viditi plaze u nizozemskoj, sve pijesak, sve plicak i cijelom duzinom obale naredani su rojevi turista. prvo u sirini od 50-ak metara imas turiste a onda krecu pojasevi restorana i klubova tako da je party 24 sata dnevno. vikendom i kad pocnu ljetni praznici od njemaca ne mozes prici obali, kolone automobila su duge po 5 i vise km tako da mi guzva u istri iz tvoje price dijeluje poluprazna