Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Beba sa viskom Ca u urinu :(

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Beba sa viskom Ca u urinu :(

Ustanovljeno nam je da beba od tri meseca ima veliki visak Ca u urinu. Iskljucivo sisa, tako da nema nikakvog nacina da se redukuje sve ishranom i u opasnosti je da mu nastanu kamenci u bubregu. Dobio je terapiju K-citrat, ali je jako gadno i povrati nekad...
    Ima li iko slicna iskustva?
    Receno mu je da mu nudim vodu ali on je konstantno odbija, ne znam sta da radim... i kad mu uvalim malu kolicinu, on to pljune ili bljucne.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne znam o tome ništa, ali držim vam fige da završi dobro.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jesu li tebi ispitivali kolko ga ti imaš, i da možda ga probaš smanjit kod sebe

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Nemam iskustva, ali je u zadnjem broju The Journal of Pediatrics-a izašla studija na tu temu.
    Ukratko:
    U dojenčadi s blažom hiperkalcemijom klinički je ishod uglavnom dobar, iako je u pojedinih pacijenata potrebno kontinuirano praćenje...
    ...Razina kalcija u serumu se normalizirala u 20 od 29 djece u srednjoj dobi od 19.5 mj...

Poslala sam ti ostatak na pp.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Imali smo druge muke pa me nije bilo na ovoj temi. Ispitivali su kod mene Ca, trenutno nije povisen, iako je verovatno bio ranije, jer sam imala kamence.
    Terapija koju treba da pije je jako neukusna i i dalje je odbije, kadkad proguta...

Hvala za tekst. Ne znam samo da li su povezani Ca u serumu i u urinu, njemu je u urinu povisen
    Posljednje uređivanje od lady.x : 25.05.2011. at 14:31

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I kod mog 9-godisnjaka je povecan Ca u urinu. Ali doktorica je rekla da to nije nista strasno, samo da pije sto vise tekucine, iskljucivo prokuhane ili kupovne. Nikako vodu iz pipe. I da nema nikakve opasnosti i da nema potrebe za kontrolom.
    Meni je to isto malo cudno...
    Ima tko iskustva sa time?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo, dali smo opet urin da vidimo sta je sa Ca i da li terapija deluje. Za sad je dobro da je u krvi Ca ok, tj da nema nekog drugog metabolickog poremecaja, osim sto je Ca u urinu povisen.
    Svakako za ovo je potrebna terapija da ne nastanu kamenci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •