-
prodavanje rabljenih stvari na Hreliću
ima li tko iskustva s prodajom stvari na Jakuševcu (Hreliću) ili u kojem second-hand dućanu?
Imam hrpu odjeće koja nam samo zauzima prostor u ormarima. Do nedavno sam takve pakete prosljeđivala dalje (caritas, dječji domovi, obitelji iz okolice kojima treba...)
Ali sada smo i mi ti kojima treba, pa bih rado te stvarčice prodala. Pričao mi je MM da je nedavno čitao (ili gledao na tv?) o nekoj curi koja je otišla na Hrelić , smjestila se ... (negdje) i prodavala.
Zanim me kako to funkcionira. Samo dođeš, rasprostreš što imaš i prodaješ ili postoji neka "procedura" ?
-
Moraš platiti neku,ajd nazovimo,"placarinu".Muz mi kaze da misli se to placa po tome koliko kvadr.metara zauzmeš,al kao nije neka lova.E,sad dal se moraš javit tam na ulazu(ima kao neka portirnica) ili "njihov" covjek hoda uokolo po redu i ubire placarinu,ne znam.Baš nedavno kupila sam tam majice za svog sina po 10 kn.Tak da mi neće biti žao ako ih ubrzo uništi.
-
pa da, tome to i služi
Jednom davno,davno sam bila tamo i vidjela da ljudi prodaju stvari po nasipu. Je li to dio prodajnog prostora (ako znaš) ili negdje unutar neke ograde ili takvo što?
-
Ja sam kao tinejđer sa ekipom prodavala staru odjeću na Hreliću. Bilo je to prije 15 godina. Tada je njihov čovjek hodao uokolo i naplaćavio tu placarinu. Sjećam se da je to bilo malo novaca. Uglavnom, tada smo tamo samo došli i rasprostrli robu na nekom najlonu. Moraš doći jako rano (oko pol 6) i zauzeti neko mjesto. Uglavnom sve je puno Roma i poprilično je glasno. Prodali smo kapute neke (koji su bili fakat dobri) i neke sitnice. Znam da se nismo baš usrećili ali očito i nismo imali baš neku robu. (Usred 90-ih prodavali 80-ete). Ali možeš probati jednu nedjelju pa ćeš vidjeti.
Posljednje uređivanje od boa : 17.05.2011. at 07:57
-
-
A da prvo probaš na Burzi prodat pa ostatak na raspodaji ili Hreluću ?
-
pokušavam, naravno.Ponešto se proda, ali još uvijek imam pun ormar
s dječjom ću robicom i na rasprodaju,šteta što ne postoji takvo što i za velike...
-
Gle, a da probaš ove tu pitati hoće li štogod otkupiti: http://www.babyboomshop.hr/
Ja sam svojevremeno pitala u nekom second hand dućanu kod Kvatrića mogu li im nešto uvaliti... Žena je rekla da uzimaju po principu "ostaviš kod njih na dogovoreni rok, a oni ako prodaju, dobiješ lovu s tim da uzmu neku proviziju". Nisam na kraju ništa odnijela za prodati, a i informacija je stara nekoliko godina pa ne znam kako je sada.
Na Hreliću sam redovito, ali s druge strane plota (kupac) i sviđa mi se ideja da probam nešto i prodati... samo rijetko kad imam slobodno nedjeljno dopodne.
Ima tih divljih placeva i na drugim mjestima (znalo je biti kod Branimirove tržnice, pa u Savskoj kod Ingrinog nebodera.... ček malo.... na Volovčici na ogradi placa subotom i nedjeljom itd. )
-
-
U babyboomu sam bila neki dan, princip je staro za novo, ona uzme tvoju robu procijeni vrijednost i da ti da si za tu lovu uzmeš što hoćeš. Meni ne prihvatljivo, jer je moja robica savršeno očuvana za razliku od one koju vidjeh tamo, a cijene joj nisu baš "popularne" za moje pojmove second handa, tako da sam dobila dojam da bi dala hrpu super robice, za malo neke osrednje.
A što se tiče prodavanja na Hreliću, ako imaš dobre stvari mogla bi imati uspjeha, samo treba imati na umu da su tamo cijene skoro simbolične, pa je pitanje isplati li ti se prodavati po tako niskim cijenama. Drugo, može ti se dogoditi da provedeš cijeli dan tamo i zaradiš 50 kn
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma