Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Pitanja, pitanja, pitanja

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno Pitanja, pitanja, pitanja

Koliko pričaju vaša deca sa 11 meseci. Moja ima 11 meseci i nekoliko dana i još uvek nema konkretnu reč. Postoji i "ma-ma" i "ba-ba" ali mislim da još uvek nemaju pravo značenje...Najkonkretnije je "a-a" za kucu ili "prrrrrrr" za auto, poslednjih dana stalno vrti adn-dadn-edn-idn...Uglavnom je na kolenima i zabavljena bacanjem lopte, kocke...možda nema vremena...Nije od onih beba što odmah pokažu gde je pametna glava, zapravo pokazuje glavu ali ne kad je pitam, neće da pokaže pa-pa, jedino što dobro zna je da pljeska rukama na bravo i taši-taši, slaže kolutove na klip već dugo, puzi trista na sat, igra neki ludi ples uz muziku, čini mi se da je pažnja ne drži baš dugo-bar ne za moje priče. Slušam u parku raznorazna hvalisanja pa pomislih ajd da vas pitam

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čuj, svako dijete ima svoj tempo... Ako je dijete jako fizički aktivno (vidi gore što si napisala - puzi trista na sat) ne ostane joj puno vremena za brbljanje... Bez brige, doći će i to ...

Kad neki drugi roditelji (koji imaju brbljavce) gledaju tvoje dijete, sigurno se pitaju kad će njihove bebe početi puzati 300 na sat... Čak ni da je dijete dvostruko starije, za govor nije kasno. Stigne... Kad progovori, i to će biti 300 na sat. Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

moj isto tako
    sas će godinu
    većinom viče uuu-uuu i pokazuje prstom, značenje ima jedino ta-ta i paa-pa (maca ili papuča)
    i zna pokazati gdje je svjetlo hehe
    a većinom je u pokretu pa nema vremena!

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Luka uglavnom vice dadadadada i tatatata ali bez nekog znacenja... kad ga pitas da pokaze lampu, auto, nogu, glavu, loptu i tako - to zna, pokaze, ali nema neke svoje rijeci koje uz njih vezuje/izgovara
    on je prohodao sa 10,5 mjeseci i to mu uglavnom oduzima svu energiju i paznju
    ja se ne brinem
    a plese stalno - bilo da ja pjevam ili da pustim glazbu on se giba, vrti guzom i pljesce

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kao što je već netko napisao, svako dijete ima svoj tempo razvoja. Znam djecu koja već sa godinu dana pričaju kao da imaju 3 godine (šokirala sam se kad sam čula kako pričaju), i djecu koja u toj dobi tek počinju razvijati govor. Ja bih se zabrinula tek ako dijete sa 2 god nema jednostavnu rečenicu sa 2 riječi (npr. mama vode, tata pa-pa...), a dotad ne brini.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Teoretski, da, znam i da je sve to individualno i da se deca razlikuju, ali me ipak zanima kako je u praksiPozdrav svima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •