Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Par ideja, molim :)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam dugo vrtela stalno jedno isto za večeru (palenta, druge žitarice, ovsena kaša, jaja) dok se nisam opsetila da joj dam ostatke od ručka.
    To bude uglavnom neko povrće, malo mesa. Ili umesto mesa skuvam neku žitaricu pa sa tim povrćem. Ili u povrtnu čorbu dodam proso i to je super zasitna večera.
    Ako je za ručak bilo nešto što se ne podgreva, ili se sve pojelo, tad uglavnom dajem žitarice. Kod nas ima da se kupi raž, ječam, ovas, pšenica (celovit zrno, samleveno) pa to dodam u retku palentu. Uz to pola banane i čaša jogurta.
    Nekad samo nagnječim bananu (jagode, kajsiju, šljive) u jogurt.
    Ponekad bareno jaje i parče sira (ako ste uveli jaje u dohranu).

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mi za sad svaku vecer isto - griz... jedino mijenjam - pir, jecam, psenicni... na adaptiranom (nije htio niti na vodi, niti na zobenom/rizinom mlijeku, a ja ne mogu izdojiti 250ml mlijeka pa da se na trepavice postavim...) to ide, to voli, pojede brdo i ja sretna
    dorucak je nama problem jer je sad u nekoj fazi da nece voce, jogurt nikad nije prihvatio niti bilo kakve mlijecne preradevine... tako da mu kuham obicne zgance i to nekako prodje... drugo nista nece, kaj mu ja mogu... voce mu nekako uvalim popodne za uzinu i to moram kemijat za ubit se... a prije mjesec-dva nije htio nista osim voca...
    valjda se zasitio...

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam dugo vrtela stalno jedno isto za večeru (palenta, druge žitarice, ovsena kaša, jaja) dok se nisam opsetila da joj dam ostatke od ručka.
    Kod nas, srećom, nema ostataka od ručka Malac sve smaže!
    Možeš li mi, molim te, reći što je to ''bareno'' jaje? Je li to kuhano?

Mi zasad jedemo samo žumanjak.

baš sam nešto slično htjela pitati!
    mene zanima cjeli dnevni meni 11to mjesečne bebe. i zanima me koje sve namirnice dajete.
    Kod nas to trenutno izgleda ovako:

U 8.30 imamo doručak (griz (pirov, ječmeni ili pšenični) ili pahuljice (pirove ili ječmene) sa voćem ili palenta s jogurtom/mlijekom)

u 12.30 je ručak (meso, žitarice (riža, proso, quinoa, amaranth...) i povrće (najčešće korabica, mrkva i brokula koju jako voli)

u 16.00 dojimo

u 18.30 je večera i tu mu uglavnom dajem obrok sličan doručku, eventualno (domaći) voćni jogurt ili voće s pšeničnim klicama ili suho voće i keks....kao što sam rekla, donedavno sam dodavala one instant pahuljice, no na Forumu se dosta pisalo kako su pune šećera...a jučer čitam na Coolinarici ''hvalospjev'' čokolinu kojeg je napisao nutricionist (I. Kulier) Malo sam zbunjena, ali, svejedno, vjerujem da taj čokolino ipak ima previše šećera za svakodnevnu konzumaciju. Od tih instantica priznajem samo rižine pahuljice - na njima piše 99,9% rižina krupica

Prije spavanja, naravno, dojimo, a ponekad i po noći, zna se probuditi gladan oko 5h ujutro...ali, sve rijeđe....no, to ne znači da spavamo cijelu noć

Tattoo, slažem se s ostalima - ta boca mlijeka je njemu itekako obrok.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj upitnik? prvotno napisa Vidi poruku
    a jučer čitam na Coolinarici ''hvalospjev'' čokolinu kojeg je napisao nutricionist (I. Kulier) Malo sam zbunjena, ali, svejedno, vjerujem da taj čokolino ipak ima previše šećera za svakodnevnu konzumaciju.
    Coolinarica je Podravkin portal, a čokolino proizvodi - Podravka Savjete sa Coolinarike treba uzimati sa rezervom jer oni u receptima/savjetima/rubrikama/tekstovima guraju svoje proizvode. Tako je i taj nutricionist plaćen od Podravke. Pa neće valjda pljuvat po čokolinu, ne?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Coolinarica je Podravkin portal, a čokolino proizvodi - Podravka Savjete sa Coolinarike treba uzimati sa rezervom jer oni u receptima/savjetima/rubrikama/tekstovima guraju svoje proizvode. Tako je i taj nutricionist plaćen od Podravke. Pa neće valjda pljuvat po čokolinu, ne?
    E, hvala na razjašnjenju! Naime, nisam znala da je to Podravkin portal (sillyMe) Sad me muž pošpotao kako to nisam znala, jednostavno nisam obraćala pažnju
    A kad bolje razmislim....bilo je tamo dosta neobičnih stvari napisano koje su me natjerale da podignem obrvu....vi'š, vi'š...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •