-
evo napravila sam, i fino je ispalo! stavljam odokativan recept ako netko zeli probati:
Na 3-4 zlice maslinovog ulja pirjati sitno nasjeckan luk srednje velicine i 2 protisnuta cesnja cesnjaka dok ne dobiju boju. U to dodati oko 250 gr. ociscenih kozica (moze i 300-350, biti ce svakako ukusnije i gusce). Malo pirjati, moze se podliti s 1dl vode i cekati dok ne ishlapi na vatri ( ako koristite ledo gambere ne treba dodavati vodu jer ce ju sami pustiti).
Nakon sto je voda ishlapila dodati 3-4 cepa prošeka ili bijelog vina. Pirjati desetak minuta.
U drugoj posudi napraviti oko 1l povrtnog temeljca od grincajga (moze i povrtna kocka iako ja ne volim kocke previse). Kad je temeljac gotov u njega dodati skampe (i sve sto je u njima). Usitniti stapnim mikserom. Dodati sol, papar, dosta usitnjenog vlasca, dosta usitnjenog kopra, peršina (njega sam stavljala manje nego prethodna dva)- bolje ako imate sve svježe. Stavila sam i malo rastopljenog gustina u mrvici vode da se juha zgusne. Na kraju dodati Vrhnje za šlag po ukusu.
eto, nije bas kao s Korcule ali je bila jako fina!
Hvala Peterlin, iskoristila sam tvoje savjete i malo improvizirala, sad jos moram na ljeto na Korčulu da produbim recept
)
Ako ima netko nekakav drukčiji nek napiše, od viška glava ne boli
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma