Results 1 to 15 of 15

Thread: U London s trogodišnjakom

Default U London s trogodišnjakom

kao zaljubljenik U london, išli bi sa našim trogodišnjim sinom, tražim preporuku za pristojan, čist Hotel na lokaciji da pješke možemo primjerice do Oxford streeta, Hyde park, znači da ne mroamo za sve sjedati u subway..Hvala! i ostale preporuke oko putovanja su dobro došle!

ina33's Avatar

Ostale preporuke - navodno su muzeji a la ovaj naš u Krapini - zabava za cijelu obitelj, plus besplatni (ako sam dobro shvatila sestru) - znači, svaku toliko ima nešto što može zabaviti čak i malu djecu, dok roditelj gleda u nešto drugo (ja s malom od 3 godine sad bila u krapinskom i "prošlo je"). Na izlasku iz svakoga, je, doduše, navodno nekakav shop i kafić/restoran i tamo se potroši lova.

Osoblje foruma krumpiric's Avatar

Ako želiš biti u hydu i sl. u hotelu (a da nije hostel) onda moraš imat vrlo vrlo pristojan budžet.

Science, NH, british, Tate, sve je besplatno-i interaktivno.

MBee's Avatar

Tema mi je sjela kao naručena! Mi putujemo za tri mjeseca sa 6-godišnjakinjom pa me zanima što vidjeti u tjedan dana, što nikako ne prekočiti, gdje jesti...

Nisam nikad putovala s klinkom, ali jesam sama, puno puta, isto zaljubljenik

Evo jedan super izvor informacija o Londonu, isto od jednog zaljubljenika: http://www.velikabritanija.net/
    Ima i super informacija o smještaju, pa treba malo pretražiti...

mala laia's Avatar

Mi smo bili kada je L imala 4 godine (negdje u srpnju...).
    Science museum - genijalan cijeli postav, ali imaju zgodnu kantinu u podrumu prilagođenu mališanima, kao i odlličnu igraonicu sa elementima istraživanja vode, zraka, zvuka...
    NH - isto odličan, dinosauri, kosturi, preparirane životinje, T-rex u 1:1 sa zvukovima i pokretima...jako zgodno
    Zoo - dobar dnevni program druženja sa životinjama (kukci, pauci, ptice...izbliza), ali jako skupo i otužno ukoliko pada kiša...
    prekrasni parkovi - uzmi neku laganu i nepromočivu podlogu da možete sjesti kada to poželite (piknik, uživanje, pa i spavanac u podne...)
    hranjenje vjeverica i patkica u Hyde-u...
    ...
    smještaj - mi smo bili prilično izvan centra, potrošili smo na prijevoz (preporučam Oyster card), ali smo jako malo platili smještaj... oko 15 funti dan/osobi/noćenje sa doručkom u hostelu...
    probajte unajmiti stan - jeftinije i veći je komfor...ima dosta naših ljudi...(drugi puta smo tako i bili zadovoljniji, ali imali smo sreće tako se potrefilo da je stan prazan...)
    ...
    ako letite, računajte na vrijeme polaska i povratka, jer imate još oko 1h vožnje shuttle-busom do centra...jeftinije varijante povratnih karata sa raznim popustima na atrakcije možete potražiti na aerodromu, što je puno povoljnije u konačnici...

evo, to je ono čega sam se na prvu sjetila! ako ima još nešto, slobodno pitajte...

piplica's Avatar

Cure su sve rekle, jedino bih još sa djecom posjetila londonski aquarium http://www.visitsealife.com/london/

Mogu ti preporučiti i hotel koji je takoreći na Oxford streetu, http://www.stgiles.com/
    slobodno možeš dijete odvesti, sve je čisto i uredno, a cijena noćenja je za tu lokaciju stvarno pristojna.

hvala piplica ..gledala sam hotel i super je! tak nekaj tražim samo je zauzet u tim terminima na žalost..
    NH, AQUARIUM I ZOO su i nama bili na top listi must see i naravno London Eye...A idemo samo na 2-3 dana tako da je ovo taman...
    hvala...

mala laia's Avatar

Da, da, naravno - Aquarium - ima raže koje se mogu dirati..., a i pored London eye ima zgodan parkić (sa lijeve strane LE, a sa desne park) u koji smo navratili nekoliko puta, ulični zabavljači i opet travnjaci...
    Jedino mu možda bude dosadno u LE - vožnja traje oko 20-ak minuta i prilično je ujednačena...
    Zgodna je i vožnja brodom po Temzi, do London i Tower bridgea, a blizu je i Tower of London - treba provjeriti što je otvoreno za razgled - tamnice, kule, topovi, smjene straže, gavranovi...

Svea's Avatar

Eto još jednog zaljubljenika u London. A najviše u Camden town <3.

Evo nekoliko linkova koji bi vam možda mogli biti korisni:
    http://www.londontoolkit.com/whattodo/kids.htm
    http://www.londonforkids.net/
    http://golondon.about.com/od/londonw..._with_Kids.htm

Uglavnom, samo malo progooglat kombinaciju London i Kids i nađe se hrpetina dobrih ideja.
    Curke, javite kak je bilo.

Moja malena je upravo navršila 3 godine i ovo ljeto planiramo prvu kraću turnejicu po Austriji i Njemačkoj... stvarno volimo putovati, ali dok je bila malena nije voljela vožnju automobilom tako da smo čekali... Ali sada MOŽEMO!!!! Yeyeyeye!!!

Za nekoliko dana putujemo u London, s 8-godišnjakom i voljeli bismo, uz ostalo, pogledati neki musical. Agencija s kojom idemo nudi We will rock you, ali ne znamo je li primjeren za dijete te dobi, iako Queen poznaje i voli, a dvoumimo se još između Kralja lavova i Shreka.

Imate li kakvih iskustava, savjeta i preporuka u vezi predstava, a možda i oko kupnje ulaznica - od cijena za dobra mjesta hvata me vrtoglavica, a za ona jeftinija brinem da dijete neće ništa vidjeti, pogotovo u Theatre Royal Drury Lane gdje igra Shrek.

Mojca's Avatar

Eh... ne idem skoro tamo, samo si bilježim temu.
    Obožavam London... potpis na sve navedeno, posebno Camden. Dodajem http://www.museumoflondon.org.uk/Docklands/

Zuska's Avatar

Quote Originally Posted by nela View Post
    Za nekoliko dana putujemo u London, s 8-godišnjakom i voljeli bismo, uz ostalo, pogledati neki musical. Agencija s kojom idemo nudi We will rock you, ali ne znamo je li primjeren za dijete te dobi, iako Queen poznaje i voli, a dvoumimo se još između Kralja lavova i Shreka.

Imate li kakvih iskustava, savjeta i preporuka u vezi predstava, a možda i oko kupnje ulaznica - od cijena za dobra mjesta hvata me vrtoglavica, a za ona jeftinija brinem da dijete neće ništa vidjeti, pogotovo u Theatre Royal Drury Lane gdje igra Shrek.
    Gledala We will rock you prije par godina i to me napalilo da svaki put kad odem u London moram pogledati i neki mjuzikl pa sam sljedeći put nagovorila mjuzikl-skeptike na Evitu i bili mi kasnije zahvalni.
    Rade vrhunske produkcije, u mjuziklu su vrhunski pjevači i plesači, mislim da mu neće biti dosadno, ostat će mu u sjećanju (i mislim da ima pauza u sredini). Ne znam za mjesta, pokušaj se raspitati u teatru.

Mojca's Avatar

E da... i onaj je odličan http://www.ltmuseum.co.uk/ možeš do njega pješke s Oxford streeta... ako ti baš tako smeta tube.

Maruška's Avatar

Ako moze izdrzati dva i po sata, Kralj lavova je puuuno primjereniji od We will rock you. Puno šarenih kostima, puno životinja, bitno bogatija produkcija. Definitivno bi bio moj izbor za dijete.