Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: čaj u vrtiću

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno čaj u vrtiću

Da li znate možda kakav čaj spremaju u vrtiću za djecu? Moja otkada ide u gradski vrtić non-stop doma glumi da pije čaj, ponekad i traži čaj, a ja doma nemam valjda ni većicu čaja od šipka... Zna netko recept? Nekako mi je lakše pitati tu nego u vrtićkoj kuhinji...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 16.05.2011. at 13:12

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nažalost, u našem vrtiću se radi o običnom čaju od šipka sa previše šećera

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dok nas im daju čaj u granulama, onaj za djecu, preslatki. svih okusa. dobiju toplu vodu i šalice i mućkaju

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja svome nikad nisam davala da pije caj, nekako nismo imali potrebe, a ako je zedan pije vodu. E sad, ako im vec to daju u vrticu, bi li trebala da mu dam prije nego krene u jaslice, da to probamo kuci?

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

joj, ja sam jednom pila čaj u našem vrtiću. ima tome...
    koliko se ja kužim čaj je od šipka, ali unutra ima još nešto
    kad sam rekla teti kako je fin čaj, to je od šipka? a teta je rekla, to je tajna naših kuharica i nasmijala se
    bio je sladak, ali kažem fin
    a šta još dodaju unutra, tko će ga znati
    vjerojatno neki prah, možda limuntos, jer se vidjelo da ima limuna, ali nigdje ni mrvice od limuna. možda cedevitu...

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najobičniji čaj od šipka s jako malo šećera.....i da...jako je fini i meni nikad nije fini kad ga ja pravim kao kad mi ga u kuhinji naprave <3

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj brane prvotno napisa Vidi poruku
    najobičniji čaj od šipka s jako malo šećera.....i da...jako je fini i meni nikad nije fini kad ga ja pravim kao kad mi ga u kuhinji naprave <3
    Znači mogu probati imitirati ali nemam velike šanse za uspjeh Bar znam što otpriike da probam smućkati kad me idući put žica...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Joj ja sam taj čaj dobila u Petrovoj na intenzivnoj nakon carskog,kako je to bilo dobro, odmah su mi se vratila sječanja....

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

što veće količine, to finiji...
    kao i grah...

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ne znam ti točno kakav je čaj u vrtiću, ali pretpostavljam da je to onaj crveni, slatki fini.....

Okusom mi je najsličniji Lužnički čaj - imaš ga kupiti kod časnih sestara u dvorcu Lužnica u Šibicama (Zaprešić).

Čaj je prefin, a napravljen je od hrpe različitih trava tako da ti ne treba tona šećera da bi bio sladak poput vrtićkog

Nadam se da sam pomogla.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

mislim da je sipak, pakiranje od kg recimo, u smedoj papirnatoj vrecici, kad zavrije jos se malo kuha. i da, oni stavljaju puno previse secera.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Šipak sušeni, ali nikako ne u filter vrećici. Mislim da stave šećer odmah u vodu. šipak se stavi u hladnu vodu, pusti da zavri i ostavi poklopljen da stoji 10 min. Ne znam da li je to tako u vrtiću , ali takav je recept za kuhanje čaja od šipka.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Neki da sam imala priliku u vrticu popiti vrticki caj i moram priznati da je bio brutalno sladak. Obican, sipkov s puuuno secera. Inace volim slađe al ovo nisam mogla ni popit. Nisam presretna sto klinci to piju al tjesi me da je to ionako samo tamo.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

po meni je bolje da piju presladak čaj od šipka nego, recimo, cedevitu... ili neki sok na razrjeđivanje... i ako je to jedini šećer koji dobiju tijekom dana, onda nije niti tako strašno...

ja doma po zimi često radim čaj od šipka, pogotovo po zimi, ali ga sladim medom i sv ga jako volimo. Za ove toplije dane fino mi je kad se nakon što provrije šipak, unutra ubaci malo mente i ugasi vatra - jak je osvježavajuć, pogotovo ako se još stavi dosta limunovog soka, mljac

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj janiczsa prvotno napisa Vidi poruku
    po meni je bolje da piju presladak čaj od šipka nego, recimo, cedevitu... ili neki sok na razrjeđivanje... i ako je to jedini šećer koji dobiju tijekom dana, onda nije niti tako strašno...
    moja je u vrtiću naučila piti cedevitu, čaj u granulama, i sok na razrjeđivanje
    uz to, naučila je što su kiki bomboni, lizaljke, razni keksići itd.

meni je slađi čaj najmanji problem u vrtićkoj prehrani, više me živciraju ostale stvari (šećerno i ino smeće) koje im se servira

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    moja je u vrtiću naučila piti cedevitu, čaj u granulama, i sok na razrjeđivanje
    uz to, naučila je što su kiki bomboni, lizaljke, razni keksići itd.
    Potpis! Ja sam valjda jedina ludjakinja koja za rockase nosi suho voce, Grancereale i eventualno Petit buere kekse...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja ne znam koji je to čaj jer ovaj kod nas je slatka crvena voda...

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

obično je šipkov, čaj u rinfuzi da tak kažem , koji se kuha sirov u vodi oko deset minuta a nakon toga još malo odstoji.
    Dodaje se šećer, no o količini i ukusima....
    Često se stavi samo med da se zasladi.
    Mene podsjeća na bolnički ili onaj iz osnovne škole, zapravo je to i isti čaj...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nakon svih ovih uputa mislim da stvarno moram probati skuhati doma... Meni je isto fini taj bolnički/vrtićki čaj, ali doma nikad nisam ništa sličnog uspjela skuhati - valjda zbog filter vrećica - sad ću kupiti šipak u rinfuzi i isprobati jedan vikend... ali ne smijem pretjerati, ionako svaki dan vodim bitku s mojom probavom, a mislim da šipak zatvara...
    Inače, sjetilo me ovo na prvi roditeljski kad su tete objašnjavale roditeljima da djeca imaju pristup u kupaonu da si natoče vodu za piti jer "ima djece koja vole piti i vodu, ne samo čaj" Al brzo se dijete naviklo na čaj, srećom nije odustala od vode.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 20.05.2011. at 07:02

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

i ja sam pitala naše tete kako se pravi "najfiniji čaj na svijetu"

šipak s cedevitom od naranče

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj wana prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam pitala naše tete kako se pravi "najfiniji čaj na svijetu"

šipak s cedevitom od naranče
    ma znala sam da ide cedevita

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

malo OT...
    moja je svakakve gluposti naučila u vrtiću ... ali ne od teta i onog što im one nude nego od samih roditelja koji dolaze po svoju djecu i nose za ekipu kikiće, žvake, čokoladice...i slične gluposti...
    pa smo jednom išli u park pored vrtića i tamo sva vrtička ekipa pa sam ja izvadila mandarine ....djeca nisu mogla prestati jesti a roditelji se čuditi ...da kak njima nije palo na pamet donijeti nešto srugo osim kikića...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

u jednom vrtiću u rijeci pila sam najfiniji čaj na svijetu, popila sam ga valjda litru pa su mi tete dale recept morale su da ne popijem sve.2 jabuke1 kruška2-3 suhe šljivešalica za kavu sušenog šipka / ako želite iskorisiti kuhano voće onda čaj mora biit u onoj mrežicimalo šećera ili meda po ukusu, ali uopće ne fali jer voće daje tako ukusno slatki okusi kad se malo ohladi iscijediti jedan limun u to.užasno okrepljujuće , divota
    Posljednje uređivanje od pikula : 25.05.2011. at 17:35

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    malo OT...
    moja je svakakve gluposti naučila u vrtiću ... ali ne od teta i onog što im one nude nego od samih roditelja koji dolaze po svoju djecu i nose za ekipu kikiće, žvake, čokoladice...i slične gluposti...
    tako je i kod nas
    samo meni nije jasno zašto tete uzimaju te bombone, čokoladice, keksiće itd?! roditelji imaju pravo svojoj djeci davati štogod hoće, doma ili vani, ali u vrtiću djeca takve stvari ne bi trebala dobivati.

mi smo jedini roditelji u vrtiću koji ne nose takve stvari nego sušeno voće ili slično, i stalno nam napominju kako djeca nisu na to navikla pa dobiju proljev

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    u jednom vrtiću u rijeci pila sam najfiniji čaj na svijetu, popila sam ga valjda litru pa su mi tete dale recept morale su da ne popijem sve.2 jabuke1 kruška2-3 suhe šljivešalica za kavu sušenog šipka / ako želite iskorisiti kuhano voće onda čaj mora biit u onoj mrežicimalo šećera ili meda po ukusu, ali uopće ne fali jer voće daje tako ukusno slatki okusi kad se malo ohladi iscijediti jedan limun u to.užasno okrepljujuće , divota
    oo je nešto između čaja i kompota?!
    zvuči odlično, baš ću probat
    thx

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •