hvala ti, i ja se nadam...
s tim da je drugi put sve nekako drugacije zar ne?
prvi put sam isto bila puna ideja o porodu ali sam bila nekako "sebicnija", bila sam sebi centar svijeta.
sada jos imam jedno dijete o kojemu trebam razmisljati pa mi se pomalo i ne da baviti stvarima oko poroda, kao da nemam vremena, a opet ne zelim riskirati da stvari krenu po zlu kao prosli put.
s tim da vecina cura ovdje na forumu kaze da prvi put nisu bile tako informirane pa su zato nadrapale.
meni je jos teze, jer ja sam prvi put bila jednako informirana kao i sad ali sam ipak nadrapala. i tim je moje razocaranje bilo vece.
premda priznajem, nikakva knjiga ne moze zamijeniti znanje i iskustvo poroda. tako da se ovaj put ipak nadam ljepsoj prici. osim toga ja sam bila potpuno nepripremljena za porod u hrvatskoj posto sam cijelu trudnocu provela u inozemstvu. obavila sam valjda samo jedan pregled u hr neposredno prije poroda i taman sam zakazala slijedeci pregled na kojem bih se s doktorom dogovorila o pojedinostima ali sam rodila ranije.
tako da je sve to bilo puno cudnih okolnosti.
cisto za ilustraciju...znate li zasto nisam odbila drip (iako sam znala da ga ne zelim)? zato jer nisam ni znala da sam dobila drip!!! mozete li zamisliti tu kolicinu neznanja i naivnosti. dosla sam u box i zena mi onako rutinski stavi iglu u venu, ja sam mislila da se to tako mora u slucaju da dodje do nekih komplikacija...jer mi je bilo potpuno nezamislivo da mi netko moze dati drip, a bez da me o tome obavijesti! eto sad barem to znam. kao i gomilu drugih stvari.