u 36 sam tjednu trudnoce i BPD je 95mm.
doktorica kaze da je to mnogo i da preporucuje carski, a to sam htjela izbjeci.
na ultrazvuku je vidjela i da je pupcana vrpca bebi oko vrata.
jel postoji mogucnost da se to promijeni u ovih nekoliko sedmica?
u 36 sam tjednu trudnoce i BPD je 95mm.
doktorica kaze da je to mnogo i da preporucuje carski, a to sam htjela izbjeci.
na ultrazvuku je vidjela i da je pupcana vrpca bebi oko vrata.
jel postoji mogucnost da se to promijeni u ovih nekoliko sedmica?
Postoji mogućnost da se promijeni i veličina bebe na UZV uopće ne mora biti točna, pa ne brini.
moj doktor je reka da UZV faljiva za 400 g gore-dolje, "rađen je za Japance, a oni su mali ljudi"
Ja s druge strane ne bih zbog nekih ideja riskirala komplikacije. Meni su rekli da je zadak, pa se beba okrenula, ali ipak. . . da je ostao zadak isla bi na carski. . . Svatko odlucuje za sebe, ali nije ni carski najvece zlo. Ako doktor zna gledati i mjeriti UZV, onda nema greske. Meni su "fulali" tezinu bebe za 10g.
meni je bio 100mm
porod vaginalni, sve ok...
to nije indikacija za carski koliko znam...
To nije indikacija za carski. Indikacija za carski lezi u disproporciji bebine glavice i velicine karlice. Kod mene je beba imama BPD 101, ali je zbog uske karlice radjen carski rez. Ionako tim mjerema nije za vjerovati, a ja ti zelim sretan i nezbobal porod!
ma ...
beba 4550gr, ja 50kg (kaj trebam objašnjavati da uredno stanem u najmanji broj traperica) - i normalan, lijep porod.
Poslije sam čula komentare - da su znali veličinu bebe da bih vjerojatno išla na carski. Ajde dobro da nisu znali.
jedan dobar tekst:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...f4e310e9a48382
znam curu koja je skoro završila na carskom zbog velike bebe al je porod prije punog termina krenuo sam, a beba umjesto predviđenih 4200 ispala - 3300! nisu se mogli načudit
a meni je bilo obrnuto ... očito nitko nije znao niti približno da je beba 4550gr, jer da su znali predložili bi carski.
Srećom nitko nije predviđao, pa sam imala normalni vaginalni porod.
Moja kolegica s posla je morala na carski jer je pupcana vrpca bila oko vrata. Rekli su joj da tada ne riskiraju. I beba je bila na zadak.maaja79 prvotno napisa
Maaja , razgovaraj s doktoricom da li se može pričekati prirodan početak poroda, pa ako porod ne bude išao kako treba da se tek onda ide na carski.
Pupčana vrpca oko vrata vrlo je česta situacija i nije indikacija za carski.
indikacija za dogovoreni carski.mamma Juanita prvotno napisa
Druga stvar je kada se u toku poroda ustanovi ne ide sve kako treba pa se ide u tom trenutku na carski. Razgovaraj s doktoricom, još malo probaj pročitati na tu temu. Imaš na portalu Dr. Michel Odent: Tisuću i jedan razlog da vam ponude carski rez (prvi dio) i (drugi dio) - možeš i isprintati to pa odnijeti doktorici i onda nakon toga razgovarati.
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2241
razgovarala sam s doktorom u bolnici i on kaze da idemo prirodno.
tako sam sretna. plasila me pomisao na to da trebam zaspati i prepustiti se. ovako makar mogu u nekoj mjeri utjecati na sve to.
termin je sljedeci ponedjeljak (: wish me luck
samo se nemoj opterećivati sa terminom, sve do 42 tjedna je termin, baš ako se budeš opterećivala sa točnim datumom imaš šanse da tijelo odluči odgoditi taj datum dok se psiha ne opusti. Nemoj dati niti da te doktori preplaše datumom, samo datuma radi. Meni npr. nisu točno izračunali i termin i veličinu bebe, a ima ih još, tako da ti je taj termin relativan pojam.
Pusti sada Rodu, skini se sa foruma, opusti se, odi s mužem ne neki izletić ... i sve će biti ok.
ne mogu izdržati da ne napomenem: njima je inducirani vaginalni porod također prirodni porod, a po definiciji i po praksi to niiiikako nije prirodni porod i tek tada ima itekako šanse da budu potrebne dodatne intervencije .... daj na znanje da ti pod priordnim porodom misliš na prirodni porod onako kako je opisan u literaturi.
Pročitaj ovo, isprinatj i uzmi sa sobom:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=135&Show=2034
I Prirodni porod kao prevencija učestalosti carskog reza:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...4&Tekst2ID=177