Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: tijelo u trudnoći

Datum pristupanja
    May 2011

Početno tijelo u trudnoći

Drage curke bok,

nova sam ovdje, pa bi htjela da čujem vaša iskustva vezana uz promijene na tijelu u trudnoći? Najviše me brine koliko ću kg-a skupiti i kako to poslije skinuti
    da li znate gdje se na Jarunu može ići na vježbe za trudnice?
    Budući da su u zadnje vrijeme izašli neki DVD-ovi s vježbama za trudnice, da li nešto od toga možete preporučiti? ili neku dobru knjigu na tu temu?
    Kako se borite s celulitom? Da li se što do proizvoda za suzbijanje smije koristiti i što bi preporučili?

hvala

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bitno je da ne skupiš previše, kila, a opet svako je individua za sebe. Ako si krenula sam normalnom kilažom u trudnoću možeš i 20 kila nabacit i lako skinut, a ako si već na početku imala 10 viška e onda malo trebaš paziti. Jarun je idealan za šetnje, tako da ti baš ne trebaju neke vježbe u zagušljivim fitnesima, bolje se svaki dan prošetaj 2 puta po 2 sata i to ti je dovoljno. Međutim ako si vježbala prije redovito i ako ti doktor dozvoljava vježbanje sada u trudnoći onda vježbaj.
    Napravit ćeš i test ogtt pa ćeš vidjeti kakav će ti biti šećer i tamo ćeš isto dobiti preporuke o kilaži. Bitno je kretati se i ostati aktivan ako je moguće.
    Na nekim proizvodima piše da se ne preporuča korištenje u trudnoći, pa je bolje da se masiraš običnim uljima za trudnice.
    Za sve što misliš koristiti u trudnoći trebaš se konzultirati sa ginekologom, jer sve što mažeš u kožu za 10 minuta je u krvotoku.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kao prvo dobrodosla na forum.
    Vjerujem da ces ovdje naci mnoge informacije koje te zanimaju i da ce ti pomoci iskustva drugih trudnica i mama. Meni osobno je ovaj forum bio od velike pomoci u trudnocama i nakon njih.
    Sto se tice promjena u trudnoci i sama znas da ce ih biti, od onih ugodnih do onih malo manje ugodnih.
    Svaka trudnoca je razlicita i ne mozes znati sto te tocno ceka do kraja (osim okruglog trbuha ).
    Sto se tice dobivanja na kilazi ardnas ti je lijepo napisala. Pazi da se zdravo hranis, prvenstveno radi bebe, ali i radi razumnog dobivanja kilograma.
    Setnje su odlicna stvar, koliko za tijelo toliko i za opustanje, punjenje pozitivnom energijom. Sada su lijepi dani, tako da iskoristi to. Naravno, u onoj dozi koliko je tebi ugodno.
    Kreme za celulit nisu preporucljive u trudnoci, ali ako budes pazila na prehranu i fizicku aktivnost mozda celulit ni ne dobijes.
    Nakon poroda jedan dio dobivenih kilograma ce ti sam odmah otici (mozda i sve), a ostatak s vremenom. Dojenje jako dobro djeluje na skidanje kilograma. Ja sam oba sina iskljucivo dojila i 3-4 mj nakon poroda sam na tezini s kojom sam ostala trudna. Naravno, to ovisi i o tvom metabolizmu i sklonosti debljanju i zadrzavanju kilograma, ali dojenje ce u svakom slucaju uciniti svoje po tom pitanju. Cini mi se da sam negdje procitala da se dojenjem trosi 500 cal na dan.
    Moj savjet ti je da u trudnoci osluskujes i pratis svoje tijelo. Tako ces najbolje znati sto ti odgovara i u kojim kolicinama.
    Sretno!

Iva78 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Dobrodošla Lodina! Preporučujem ti da se počneš kretati i vježbati prije trudnoće i nastaviš dok si trudna... bit će ti lakše vratiti kondiciju i izgubiti kilice nakon poroda Slušaj svoje tijelo dok vježbaš. Ne znam za trening za trudnice na Jarunu, ali sam čula za program za curke koje se žele pripremiti za zdravu trudnoću na jarunu. Mislim da se zove fitnes bootcamp ili Zagreb bootcamp. Vježbala je moja frendica i nastavila je vježbati sama kad je zatrudnila. Kaže da je bilo super vježbati s drugim curkama u prirodi i dosta je naučila i usvojila super navike. Jedna druga preporuka. Smanji kemikalije u svojoj okolici. Možeš zamijeniti prašak za rublje i omekšivač s indijskim oraščićima (nema štetnih kemikalija i jeftinije je!) i koristi sodu bikarbonu + ocat umjesto kemikalija za čišćenje stana. Pročitala sam studije u kojima su našli više štetnih kemikalija u bebi nego u mami za vrijeme trudnoće Nije fer, ali tako je. Cugaj vodu iz staklene boce umjesto plastične i jedi što više organskog povrća i voća. Ima nekoliko članaka o tome, ali se ne sjećam sada gdje. Kad ih nađem, stavim ih tu. Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Draga Lodina!
    Ja sam se isto pitala kako će moje tijelo izgledati u trudnoći, kako nakon trudnoće. Najbitnije je da se dobro osjećaš. Potrebno je jako paziti na prehranu, prvenstveno zato što hraniš jedno malo biće. Ja sam osobno pazila da unosim kvalitetnu hranu, slatkiše i grickalice sam u potpunosti izbacila. Ako se dobro osjećaš, i ako ti ginekolog dozvoli, trebala bi se baviti nekom fizičkom aktivnosti jer će ti tako biti lakše u trudnoći, a ja vjerujem i nakon nje. Ja primjerice svaki dan rolam, 10 km, ako pada kiša 45 min sam na orbitreku. Jedem puno salate i voća, od kruha i tjestenine samo integralno, jedem posni svježi sir, jogurt, posno meso... I osjećam se super. Ostalo mi je još malo, oko tri tjedna i nadam se da će mi i porod biti ugodan i lagan kao i cijela trudnoća. Ovakvom prehranom i svakodnevnom prehranom nisam dobila mnogo kilograma, ali zato beba odlično napreduje. Želim ti puno sreće i da imaš krasnu i ugodnu trudnoću

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj iva1 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja primjerice svaki dan rolam, 10 km, ako pada kiša 45 min sam na orbitreku. Jedem puno salate i voća, od kruha i tjestenine samo integralno, jedem posni svježi sir, jogurt, posno meso... I osjećam se super. Ostalo mi je još malo, oko tri tjedna i nadam se da će mi i porod biti ugodan i lagan kao i cijela trudnoća.
    bok Iva1,
    evo vidim da vježbaš na mojoj omiljenoj spravi, pa imam pitanje,
    Jesi li se konzultirala sa dr koliki ti otkucaji srca mogu biti najviši? Znam da treba oslučkivati tijelo, paziti na vrtolgavice i sl...a negdje sam pročitala da se treba paziti pregrijavanja....(možda si ti sportašica?)
    Ja još nisam bila niti na prvom pregledu,...
    U svakom slučaju, baš ohrabrujuć tvoj post.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Drage curke,

hvala puno na dobrim savjetima

moj najveći problem jest to što sam u trudnoću ušla sa viška cca 15ak kg-a i sad me panika koliko ću još dobiti! idealno bi bilo ništa ali to je nemoguće...krenula sam sa laganim vježbama i šetnjama...trudim se da da ne jedem baš sve što poželim.....ah, vidjet ćemo...

da li netko zna da li mi električni masažer može škoditi (zbog vibracija koje uzrokuje)?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja sam bivša sportašica, tak da kod mene ukidanje fizičke aktivnosti nije bila opcija. Pazi da ti ne prelazi 140 otkucaja u minuti. Nisam imala problema s vrtoglavicama niti slabošću, naprotiv. I nisam smanjivala intenzitet vježbe. Dakako, prije ovakvog poteza sam se konzultirala s liječnicom. Nadam se da ćeš naći adekvatnu aktivnost jer zaista pomaže u trudnoći.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lodina prvotno napisa Vidi poruku
    Drage curke,

hvala puno na dobrim savjetima

moj najveći problem jest to što sam u trudnoću ušla sa viška cca 15ak kg-a i sad me panika koliko ću još dobiti! idealno bi bilo ništa ali to je nemoguće...krenula sam sa laganim vježbama i šetnjama...trudim se da da ne jedem baš sve što poželim.....ah, vidjet ćemo...

da li netko zna da li mi električni masažer može škoditi (zbog vibracija koje uzrokuje)?
    Kile su ti vrlo relativne, u prosloj trudnoci sam dobila 15 kg a usla sam u nju sa kojom kilom viska. U ovu sam usla s dobranim viskom, 15-20 kg i zasad sam dobila samo 5 a vec sam 33 tj. A jedem sve, pazim samo da ne pretjerujem sa slatkim i slanim i da unosim dovoljno vode.

Masazer steti zbog vibracija, to vidim znas i sama. Nemoj ga koristiti, neka te izmasira muz ili netko.

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

super ste cure, fala!

Iva78 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Super! Malo po malo. Važno da se pokrećeš. Umjesto masažera zaposli dečka Nema dobre zamjene za dodir ruke. Probaj dodati zelene sokove u prehranu. Pružit ćeš svom tijelu potrebnih (prirodnih) vitamina, minerala, vlakana i klorofila. Googlaj "green juice" i uživaj!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •