Prije nego se zabrineš, probaj primijeniti jednostavnu stvar (imam iskustva sa svojim mlađim sinom): dijete vjerojatno ne pije dovoljno vode, pogotovo ako je u boravku. Probaj provjeriti, daj joj u školu bočicu s vodom i porazgovaraj s njom o važnosti vode. Sad su praznici pa ćeš vjerojatno primijetiti da li se što promijenilo. Samo obrati pažnju na to da li jede juhu, pije vodu, jede voće i slično. Vjerojatno zaboravi na osjećaj žeđi (moj sin to nema uopće, taj je ko deva - u toj dobi pio je samo kad bi mu mi rekli) i to onda izazove glavobolju.
Nadam se da je samo to.
Inače, smetnje vida ne mogu se otkriti uvijek na običnom pregledu. Ako dijete ima astigmatizam kao ja (nemam dioptriju, samo iskrivljenu očnu jabučicu pa moram nositi cilindrična stakla) to je teško otkriti jer dijete vidi dobro, ali samo uz napor i to isto zna izazvati glavobolju. Ako ne pomogne trik s vodom, potraži dobrog dječjeg oftalmologa.
Treće - mnoga djeca su osjetljiva na fluorescentnu rasvjetu (ni ja to baš ne trpim) što se pogotovo vidi u zimi kad su kratki dani. Nažalost, tu nema puno pomoći.

Odgovori s citatom