vise puta mi je radjen UZ za vrijeme menstruacije i vidjelo se retrogardno krvarenje u douglas supljini. barem doc kaze se radi o retrogardnom krvarenju.
otkad to znam, gledam da se za vrijeme menstruacije vise krecem, da ne sjedim tipa uredski par sati..ne mora imati veze s tim, ali nekako brijem da je i menstruacija drugacija, cak i malo obilnija.
u nekoliko navrata sam radila krvnu sliku i leukociti su bili poviseni (tipa 11.5 a dozvoljeno je do deset), tj. zadnja dva puta pred punkciju. zbog toga sam 2-3 tjedna kasnije radila diferencijalnu krvnu sliku i leukociti su bili u redu, negdje oko sedam, ali sam vidjela da su T-limfociti u normali, ali na donjoj granici. kako sam prosle godine cekirala imunologiju, znam da su i prije godinu ti T limfociti bili u tom rangu, dakle u normali ali nizi. tada mi je doc preporucio cink, selen i vitamin C da bi poboljsala razinu T-limfocita. no kako stvari stoje, ukopali su se na mjestu. sljedeci mjesec mislim sanirati jednu krunu koju nosim vec vise od 15 godina (nemojte se smijati!) jer zelim isljuciti da u mom tijelu osim endometrioze postoji jos neko zariste koje mi ev. utjece na imunitet. a postoje teze da imunitet ima veliku ulogu kod endometrioze. jer pojava te tekucine u douglas supljini nije nista neobicno i kod drugih zena. ali to organizam drugacije preradi nego sto je slucaj kod nas s endicom.
NK i ostale stvari su bile ok.

Odgovori s citatom