mašnica slažem se da vrijedi probati, ali ja sam probala apsoultno SVE! Odbila sam treću operaciju 2016. godine i od tada umirem. Dvije i pol godine nisam jela meso, mlijeko, mliječne, gluten, živjela sam samo na kvinoji i povrću, tu i tamo riba, uzimala sam sve moguće suplemente koji bi trebali pomoći, čajeve, med, matična. Izgubila sam 10 kila, pala na anoreksičnu kilažu, otpalo mi pola kose, imala sam proljev non stop od silnih sokova, sirove prehrane, dobila anemiju... Za mene se to pokazalo lošim potezom. Uzimala sam sto čajeva, tinktura, pripravaka, išla na sto raznih terapija, ma joj kad se samo sjetim. Za moj slučaj nema pomoći. Problem s endometriozom je što je ona specifična bolest koja se nepredvidivo ponaša, spoj je genetike, prehrane, stresora iz okoline, potisnutih emocija i xy nepoznatih faktora.. Jednoj ženi pomogne takva prehrana, drugoj ženi niti malo. Jednoj ženi pomogne vrkuta, drugoj bude gore od toga, jednoj ženi pomogla hopeopatija, meni bilo užasno na tim pripravcima, bolest poludila, htjela sam skočit kroz prozor od bolova... Nažalost prepuštene smo same sebi i da isprobavamo na sebi razne metode pokušaja i pogreške... iskreno, umorna sam od svega. Borim se 15 godina i nikad mi ništa nije zapravo pomoglo, jedino mi je olakšalo bolove masaža želuca i trbuha općenito, sve ostalo - 0 bodova, bolest je tu i grize na sve strane.