Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: kako izvući smrad bljuvotine s tepiha i kauča??

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno kako izvući smrad bljuvotine s tepiha i kauča??

Dakle, sam naslov kaže: kako izvuči smrad bljuvotine iz tepiha i kauča?
    Bljuvotina je stara par dana i tek sad donekle pošteno oprana (nažalost nisam bila prisutna kad se to dogodilo, nego je pretjerano osjetljiva svekrva dala svekru da to očisti, koji je to naravno napravio ofrlje, a mi u međuvremenu otišli na more).
    Sad nakon 3 dana, i nakon što smo opali u nesvijest od smrada ušavši u boravak, MM i ja pokušavamo spasiti stvar.
    Ribala sam sa deterđentom za suđe, običnom vodom i na koncu stavila frišku kavu preko noći. Nešto je otišlo, ali se još dosta osjeća. Da li postoji neki trik ili ću morati hititi tepih van i oprati ga s miniwashem?
    A kaj ću s kaučem od skaja? Kako tu izvući smrad? Ne smijem prviše rifljati po njemu da ga ne oštetim.

Molim iskusne da me spase!!!!!!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

posuti obilno suhom sodom bikarbonom. i ostaviti. ja bi ostavila bar dva-tri dana, ako je ikako moguce. za kauc, makar preko noci, bar 12-ak sati...

i nakon toga bih posula to isto mjesto talkom (baby puder, kako se to vec zove...) i isto tako ostavila i onda isprasila/usisala... to sa talkom smo znali koristiti za nocne "nezgode" kad su klinci bili mali - puder ili soda bikarbona, sto je bilo blize

danas me idu savjeti sa sodom bikarbonom

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Obično se ocat koristi za uklanjanje neugodnih mirisa, pa pokušaj.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala cure, isprobat ću nešto od toga.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a i vrijeme pomaže. navlaka naše autosjedalice smrdjela je nakon dva pranja u vešmašini; koma. ali nakon nekog vremena se izvjetrila...

tepihu će sigurno pomoći boravak na balkonu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam tepih dala na ciscenje zbog bljuvotine i kad se vratio ni malo nije smrdio. ako nista od ovoga ne uspije, daj ga na ciscenje

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nekidan sam spasio stvar u autu. Malac je preuredio sve oko sebe u autu
    Elem: "oksiekšn" sprej + pjena za čišćenje tepiha + snažan usisivač za mokro (moj je iz Lidla)
    Prvo sam dobro nafajtao frkovita mjesta s oxi energy sprejom iz DM-a (otopina izbjeljivača) da zatuče smrad, potom spužvom nanio pjenu za tepihe i još dok je bilo prilično mokro isisao koliko se dalo s usisivačem. Na kritičnim mjestima trebao sam i ponoviti.
    Bio je sunčan dan pa se sve potpuno osušilo još isto popodne, hvala usisivaču. Ne može se niti naslutiti koji horor je tamo bio.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •