-
Bolovanje nakon porodiljnog - obračun plaće?!
Ovako problem je slijedeći:
Do 1.5. sam bila na porodiljnom, a od 1.5 do 30.5. sam na bolovanju na teret poslodavca!
Inače se obračun plaće, odnosno bolovanja prema našem kolektivnom, odnosno naknada plaće iznosi u visini 95% od plaće ostvarene u mjesecu neposredno prije nego je započeto bolovanje.
S obzirom da ja nemam tog mjeseca prije kako da mi obračunaju plaću?
Molim vas ako netko radi u računovodstvu il tak nešto da mi odgovori, odnosno da savjet!!
Nadam se da nisam otvorila duplu temu, tražila sam al nisam našla ništa slično!
-
Kaj nitko ne zna?
-
Ako sam dobro informirana, računa ti se po minimalcu. Tako je barem bilo prije 2 godine kad sam se ja vratila na posao. Tek nakon 6 mj. tj. nakon 6 plaća se taj iznos uzimao za obračun.
-
Hvala ti na odgovoru, a kolki je minimalac, jer ja sam se sad skroz pogubila u ovome a nitko ne zna a moramo to nekako obračunat!
Inače radim u općini pa smo zvali po dugim općinama pa u županiju niko nema pojma!
-
Moja je knjigovođa bila nazvala HZZO i oni su joj točno rekli kako da obračuna. Probaj tako.
-
-
Ja sam dobila neku sicu nevjerojatnu kad sam bila na bolovanju, doduse ne znam jesam li bila za dijete ili za sebe, ali red velicine 700 kn za 2 tjedna
-
To sam čula da kad ideš za dijete da se ne isplati rekla mi frendica pa si je ona otvarala bolovanje na sebe, e sad kako će meni, ko zna...
Ma nek se snalaze, sad mi je svejedno jer idem opet na komplikacije samo sam si mislila navuć 3. mj. rada jer imam i puno godišnjeg pa bi mi to bilo to, al ako ću dobit ful malo onda mi svejedno!
-
Evo sijela meni famozna plaća za 5. mj. 2116 kuna!
Kako su to izračunali pojma nemam valjda će se netko sjetit poslat mi listu pa ću vidjet, inače mi je plaća bila oko 4400 kuna!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma