Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Dystoni i aviončić

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Dystoni i aviončić

Joj,jako sam zabrinuta. Od 5.mj. idemo na vježbe. Bio je hipotoničan i glavica mu je išla u opistotonus. Kako je fizioterapeutica vježbala s njim na vježbama, tako sam i ja doma. Opistotonus se lijepo izgubio. Međutim u zadnje vrijeme više ne vježbaju na trbuhu nego u sjedećem položaju. Tako sam i ja doma sve više ga stavljala u sjedeći položaj. Nisam forsirala vježbanje na trbuhu. Počela sam se žaliti fizioterapeuticama da mi opet mali ide u opistotonus, a taman smo ga se riješili. Danas su ga stavili potbuške, kad je počeo aviončić raditi jedva smo ga iščupali iz tog položaja. To sam u zadnjih nekoliko dana uočila da doma radi. Sada imamo 7 mj. Joj, tako se kriva osjećam,možda sam ga trebala još na trbuhu vježbat, a ne kao oni samo sjediti. Kako ste riješili aviončiće?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa jel vjezbate svaki dan? Kad dijete ima distoni, vjezbat morate doma svakodnevno zadane vjezbe od fizioter. i to sve dok v as ne otpuste ,a to je kad pravilno prohoda. pretpostavljam da idete na go. po opisu. ja bi otisla po dodatne vjezbe privatno u sabol, ili negdje drugdje. ocito je premalo vjezbica.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Da samo ohrabrim, bit će sve ok s vježbanjem. Moj je to radio s 8 mjeseci kad smo i krenuli na vježbice, sve se ispravilo. Samo puno vježbati, ja bih i dalje forsirala trbuh (nama se desilo da se malac jednostavno prestao okretati na trbuh u jednoj fazi, urlao bi kad bi ga stavila u taj položaj, ali uz puno vježbanja sve se popravilo). Mislim da je 7 mjeseci prerano za prestati vježbanje na trbuhu, dal beban već samostalno sjedi i posjeda se?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

gdje idete na vježbe?
    nama su na Goljaku stalno ponavljali da kad učimo nove vježbe, da to ne znači da trebamo zanemariti stare, sve dok malac ne počne nešto raditi samostalno.
    ali to ne znači da si sad nešto gadno pogriješila, vježbe su tu samo kako bi se djetetu "nudili" pravilni obrasci kretanja, da ne bi usvojio neke krive. vježbanje/nevježbanje neće direktno utjecati na tonus mišića, sve dok razvoj ne krene nekim normalnim putem. a vježba se zato da djetetu ne dozvoli da razvije neke krive obrasce, pa da se kasnije vide posljedice. tako su nama objasnili.
    sad vam preostaje jedino vježbanje, vježbanje i vježbanje.¸
    nisi ti tu ništa kriva, djetetov razvoj je jednostavno takav kakav je, a fizioterapeuti su te trebali usmjeriti kako i što raditi doma, ipak ti nisi stručnjak na tom području, i ne možeš znati što točno treba i u kojem trenutku raditi.
    ako se i dalje grizeš, i ako si nesigurna, dobro je otići i privatno na savjetovanje, ne može škoditi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •