-
tekećasta stolica
dečkić ima 1,5 mjeseci i isključivo ga dojim. stolica je do sada bila kašasta žute boje ali prije nekoliko dana je postala tekućasta a vidim i bijele sitne grudice te neke niti valjda sluz. maleni ima doduše malo šmrkav nosić ali malo i kapam fiziološku otopinu ali dnevno 4-5 kapi jer zaista nije niša jako, tek kada primjetim da malko teže diše i tek toliko da što prije šmrkljić izađe van. stolica je i dalje žuta ali sada nešto tamnije žuta.
isto tako malom sam davala BIO GAIA probiotičke kapi.
što mislite?
zvala sam pedijatricu pa nam je rekla da ako ne prođe kroz par dana da dođemo na kontrolno vaganje. inače u prvih mjesec dana mali je dobio 1 kg.
-
Osoblje foruma
za stolicu, moja k. je imala svakave stolice, tekuce, s komadima, eksplozivne, florescentne, zelene, smrdljive, ovakve, onakve. tako da mislim da je to sve normalno.
sto se kapi tice, ja osobno ne bi davala bebi nista osim majcinog mlijeka, nikakve kapi ni ista.
ne bi isla ni pedijatru zbog stolice ako je beba inace ok.
-
potpis na mikku!
Najjače su mi bile te florescentno zelene ili sa tim nekim crnim nitima ko da je bananu dijete jelo....
Imala sam i ja muke po stolici dok se nisam naučila pameti
-
Tekućaste do 4.-5. mjeseca života ... uf ...
-
Podizem malo ovu temu jer imamo slicnu situaciju...
Do 1,5 mjeseca starosti stolica je malcu bila ko' po knjizi, a sad vec mjesec dana je tecna.
Nema sluzi niti nekih drugih tragova samo je tecna. Do unazad tjedan dana bilo ih je po 5-6 na dan sad vec po dva dana nema stolicu, no ona je i dalje iste konzistencije samo je cesce zelena.
Pedijatar je rekao da prema tome da super napreduje po kilazi to nije problem vec da mu je ocigledno takva peristatika crijeva, samo da pratim da mu se ne pojavi sluz ili krv jer bi to onda znacilo neku upalu.
Inace radi se o iskljucivo dojenoj bebi. Dosta cesto jede pa se zbilja cudim kad nema dva dana stolicu...
Da li imate slicno iskustvo i do kad su takve stolice potrajale?
Last edited by Nivi; 04.10.2012 at 12:24.
-
Osoblje foruma
do dohrane. onda se malo stabilizira.