Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: darovana nekretnina-pomoć HITNO

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno darovana nekretnina-pomoć HITNO

Nemam se kome obratiti za savjet pri problemu koji se pojavio u mome životu pa ovim putem molim bilo koga sa pravnim iskustvom za pomoć.
    Naime, moj djed je meni prije 5 godina ( 2006. ) darovnim ugovorom darovao stan na moru. Upisan je u gruntovnoj na moje ime i svi papiri su na mene. Sa svojom kćeri, mojom majkom se dogovorio da će ju isplatiti u novcima. Ti novci nigdje nisu ovjereni, potpisani, nema pisanog traga da je ona iste primila, išli su na usmeni dogovor i povjerenje. Medjutim, kako to obično biva u životu, ona meni sada prijeti da bi mi mogla uzeti nekretninu, odn. taj stan koji je on meni darovao. Ona uz mene ima još 4 malodobne djece iz druga 2 braka i smatra da su oni zakinuti za imetak koji je meni djed darovao, ali ne govori ništa njemu, on je Bogu hvala živ, ali srčani bolesnik, nego mene bombardira sms porukama punim prijetnji i optuživanja, sada, nakon 5 godina. Molim Vas odgovor, da li ona može osporiti moje vlasništvo i prouzročiti nekakve probleme??? ( ako može, kako da se zaštitim???)

Unaprijed hvala na odgovoru

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mayato,

jako mi je žao što prolaziš kroz ovu situaciju.
    No, na žalost, tvoja majka uvijek može tražiti nužni dio u nekretnini koju je djed darovao tebi. Pogotovo, ako nemaš nikakav dokaz da je nekretnina isplaćena.
    Iskreno, iz tvojeg posta nisam shvatila kome si isplatila nekretninu (majci ili djedu). Ako si je isplatila djedu, onda bi djed morao kod javnog bilježnika ovjeriti neku potvrdu da ti je u stvari prodao nekretninu.
    Ako si isplatila majci, pitanje je da li si imala svjedoka koji ti može potvrditi da si majci dala određenu količinu novaca za ovu nekretninu.

Na kraju, ipak ću ti savjetovati da HITNO potražiš pomoć odvjetnika koji će te eventualno moći uputiti detaljno u tvoja prava.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ne ja, DJED je majku isplatio, ali u više navrata,ono, kad bi joj trebalo, on bi joj novce poslao - bez ikakvog pisanog dokaza da je ista novce primila...ono, kćer mu je pa je išao na povjerenje...svjedok sam ja,moj muž i eto...hvala puno

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Savjetuj se s odvjetnikom. Možda bi mogli potpisati nekakav ugovor o dosmrtnom uzdržavanju pa staviti na njega datum od porije 5 godina, a ovjeriti ga sada...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •