Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Pustite dijete da gleda TV i jede pizzu, to je najbolji odgoj!

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Pustite dijete da gleda TV i jede pizzu, to je najbolji odgoj!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ah, senzacionalni novinarski naslovi, sve bolji od boljih

inace mislim da ima nes u tome ako tako gledas, vjerujem da su mnogi roditelji pokleknuli pred "projektom: dijete", da zaboravljaju da dijete treba biti dio obitelji, zajednice, a ne neki izolirani clan na pijedestalu kojem se sve prilagodava

to recimo vidim kod mojih staraca, ali ajde, oni su baka i deda pa im se dio tolerira, ali znam primjetiti i kod roditelja opcenito

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

vidjela sam već, oduševljena sam, ovo će biti moj novi stil odgoja

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slažem se

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa slažem se s tekstom, a naslov bi bio prihvatljiv kad bi se dodalo - u umjerenim količinama...
    Moje dijete jede pizzu i gleda tv, ali u puno manjoj mjeri od prosjeka. Koji je, bojim se, ipak previsok.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

svaki ekstrem je bezveze. treba naći lipu sredinu. nadam se da će mojoj djeci, ko meni, pizza biti zadnje jelo kojega bi se mašila. jednostavno je ne volim. mogu je pojesti, ali baš da je se zaželim, nisam.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

vrlo šturo objašnjeno... možda bi se i odlučila da mi se malo detaljnije argumentira...
    inače moje dijete uopće nije zainteresirano za tv osim za upaliti ga i otići... a ćaća mu radi na HRT-u i posao mu je da gleda tv, stoga bi mu daklem u genima bilo zapisano da je tv-manijak???

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa Vidi poruku

zar je to toliko smiješno?
    sigurna sam da nije mislio na svakodnevnu jumbo pizzu i svakodnevno trosatno buljenje u big brother
    nego valjda da se djetetu može dati pizza a da ne umre od "praznih kalorija" i da mama kuharica ne umre od grižnje savjesti
    i da na tv-u ima i pametnih i zanimljivih emisija

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne stavljaj mi prazne kalorije i pizzu u istu rečenicu

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ovaj tekst mi je nekako zdravorazumski. sve u životu treba raditi s nekakvim balansom i smislom za količinu pa tako i odgajati djecu. volim da su mi djeca sretna i da uživaju u životu i ne smatram da će im slatkiši, tv ili pizza u normalnim količinama naštetiti.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ne stavljaj mi prazne kalorije i pizzu u istu rečenicu
    pardonček
    vidiš da sam ih stavila pod navodnike

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    sigurna sam da nije mislio na svakodnevnu jumbo pizzu i svakodnevno trosatno buljenje u big brother
    nego valjda da se djetetu može dati pizza a da ne umre od "praznih kalorija" i da mama kuharica ne umre od grižnje savjesti
    slažem se. i još bih dodala da neće svijet propast ni ako koji put pogleda i nepametne i nezanimljive emisije :ne_volim_ng:

al paz sad kad guru (ne podnosim taj izraz ) namlati pare prodajući nam ono što ionako znamo.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nije bitna pizza ni TV nego stav koji se krije iza tog članka, a to je da je odgoj nepotreban zato što je uzaludan, jer je "sve u genima". Nekako baš nisam primijetila neke super genske odabire kod djece čiji roditelji su "pasivni odgajatelji", odnosno puštaju ih da rastu kao gljive. U ovom članku se slažem samo s jednim, a to je da roditelji moraju olabavati kontrolu svakog aspekta djetetova života.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    vrlo šturo objašnjeno... možda bi se i odlučila da mi se malo detaljnije argumentira...
    inače moje dijete uopće nije zainteresirano za tv osim za upaliti ga i otići... a ćaća mu radi na HRT-u i posao mu je da gleda tv, stoga bi mu daklem u genima bilo zapisano da je tv-manijak???
    halo pa dijete ti nema ni godinu dana još, pa stvarno ne znam kako da bude općinjen tv-om....pričekaj sljedeću godinu pa ćeš vidjeti

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma tip je čisto reakcija na freak mame tigrice
    najbolje je uživati u svemu, daklem u pizzi i tv-u, ali i u sviranju klavira, sportu itakotome

ja sam mamapizzotigrica

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na ovu temu se slažem sa Zdenkom - cijeli člančić je bezveze i senzacionalistički, te vrste odgoja (i Tigrica i ovo jedi-pizzu) su krajnosti, plus to da su geni sve, a odgojni trud uzaludan.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.05.2011. at 11:54

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Nije bitna pizza ni TV nego stav koji se krije iza tog članka, a to je da je odgoj nepotreban zato što je uzaludan, jer je "sve u genima". Nekako baš nisam primijetila neke super genske odabire kod djece čiji roditelji su "pasivni odgajatelji", odnosno puštaju ih da rastu kao gljive. U ovom članku se slažem samo s jednim, a to je da roditelji moraju olabavati kontrolu svakog aspekta djetetova života.
    Mislim da nije takav stav predstavljen u članku, premda bi netko s takvim stavom mogao ovaj tekst interpretirati u svoju korist.
    Po meni je poruka članka da je za zdravo odrastanje djeteta korisno da roditelj bude opušten i normalan, prije nego paranoičan.
    Ipak, rekla bih da se poruka može uputiti jednom prilično malom dijelu roditelja, dok se većina hrvatske nacije već doslovno primjenjuje poruku iz naslova. Dosta da pogledam djecu iz susjedstva...

Pričekaj da malo poraste
    Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    oprosti, ali naslov je zbilja
    tekst, kako rekoh, je ok, premda bi trebao biti topla voda za svakog s malo zdravog razuma. Tako bih i ja mogla biti novinar

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da nije takav stav predstavljen u članku, premda bi netko s takvim stavom mogao ovaj tekst interpretirati u svoju korist.
    Po meni je poruka članka da je za zdravo odrastanje djeteta korisno da roditelj bude opušten i normalan, prije nego paranoičan.
    Ipak, rekla bih da se poruka može uputiti jednom prilično malom dijelu roditelja, dok se većina hrvatske nacije već doslovno primjenjuje poruku iz naslova. Dosta da pogledam djecu iz susjedstva...
    "Današnji roditelji ulažu previše napora u odgoj djeteta. Prestanite voditi računa koliko djeca gledaju televiziju, nemojte ih prisiljavati na dodatne aktivnosti koje mrze. Njihov će život obilježiti njihov genetski kod i odabiri puta, a ne žrtvovanje koje rade u djetinjstvu - zaključio je Caplan."

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    ovaj tekst mi je nekako zdravorazumski. sve u životu treba raditi s nekakvim balansom i smislom za količinu pa tako i odgajati djecu. volim da su mi djeca sretna i da uživaju u životu i ne smatram da će im slatkiši, tv ili pizza u normalnim količinama naštetiti.
    e tu ide moj potpis , doduše ja nedajem pizzu , al tv ide u razumnoj količini
    Posljednje uređivanje od inikaaaaaa : 18.05.2011. at 12:06

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma tip je kreten
    treba to bit jasno i prije čitanja njegovih ideja- čim samog sebe proziva guruom

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ma salim se ja naravno
    iako znam djecu od manje od godinu dana koja su intenzivno buljila u crtice jer je njihovim roditeljima tako bilo lakse "odgajat" ih...
    a da ce gledat televiziju - znam da hoce
    inace slazem se da iz ovog clanka treba izvuc ovu poantu - olabavit vlastita ocekivanja i pustiti dijete da bude dijete... s mjerom naravno
    sve se moze ali u umjerenim kolicinama - i pizza i tv i cokolada i sve te nazovi grozote (da se razumijemo - ja prva volim te grozote hehe)

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

"Današnji roditelji ulažu previše napora u odgoj djeteta. Prestanite voditi računa koliko djeca gledaju televiziju, nemojte ih prisiljavati na dodatne aktivnosti koje mrze. Njihov će život obilježiti njihov genetski kod i odabiri puta, a ne žrtvovanje koje rade u djetinjstvu - zaključio je Caplan."
    E upravo sa zadnjom rečenicom se ne slažem.
    Gledam na primjeru svog supruga koji je u djetinjstvu morao fizički raditi dok su se druga djeca igrala i bile su mu uskraćene neke stvari koje su mu realno mogli priuštiti. On sad u odrasloj dobi si ponekad priušta neke djetinjarije. A i prema našem djetetu je u svim tim stvarima koje su njemu bile uskraćene prepopustljiv. Naše dijete mora imati baš sve Pa ja tu stalno moram raditi nekakav balans da se baš ne ode u suprotnu krajnost.
    Djeca moraju biti djeca. Treba im dati prostora i priuštiti bezbrižnost koliko god je moguće. Naravno da granice treba biti u svemu prvenstveno jer nitko nije sam na svijetu i svi živimo po nekakvim pravilima.
    Ono u čemu ne smije biti granice su ljubav i pažnja kojom roditelji obasipaju svoju djecu

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku

x

Ali mislim da je to opet specifično američki članak, gdje djeca nisu jela NIŠTA osim pizze, pa su onda mame počele kuhati SVE OSIM PIZZE, samo organsko, zeleno... i gdje su djeca gledala SVE na televiziji, pa su onda im zabranili televiziju... malo su van balansa

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma salim se ja naravno
    iako znam djecu od manje od godinu dana koja su intenzivno buljila u crtice jer je njihovim roditeljima tako bilo lakse "odgajat" ih...
    a da ce gledat televiziju - znam da hoce
    inace slazem se da iz ovog clanka treba izvuc ovu poantu - olabavit vlastita ocekivanja i pustiti dijete da bude dijete... s mjerom naravno
    sve se moze ali u umjerenim kolicinama - i pizza i tv i cokolada i sve te nazovi grozote (da se razumijemo - ja prva volim te grozote hehe)
    pa čuj, i tv, i duda, i jednokratne pelene su komoditeti roditelja, što god mi pričali.
    stvar je samo koliko će netko biti spreman to priznati.

isto tako smoki ili hrenovka - dvije, po meni, nisu razlog za kolektivnu paniku kakva se ponekad ovdje zna stvoriti. (lagano karikiram da shvatite poantu)

ma, svakom svoje, svak će odgajati dijete na način za kojeg on smatra da je najbolji, nema se tu šta puno raspravljati.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije bitna pizza ni TV nego stav koji se krije iza tog članka, a to je da je odgoj nepotreban zato što je uzaludan, jer je "sve u genima".
    I ja sam tako nekako shvatila članak. Mislim da će autor i njegova knjiga sigurno postati hit, jer daju podršku roditeljskoj lijenosti i komociji ("ako je napisano u knjizi o odgoju, sigurno je točno"), jednako kao i one silne knjige o tome da je za dijete dobro ostaviti ga da plače i "samo nauči spavati" i ostale koje daju zeleno svjetlo postupanju s djecom linijom manjeg otpora, a koje su prodavane i čitane čak i kad ih se vlastiti autori odreknu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U svemu treba imati mjeru, pa i u kontroli djece, a i slažem se s nekim tko je napisao da puno njih primjenjuje upravo odgoj prema uputama iz članka

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

znam ljude koji nemaju slobodnog vremena jer im djeca idu na sedam različitih 'slobodnih' aktivnosti. Pomnožiš to sa dvoje djece i jasno je da su tu svi robovi, a ne ljudi. Mislim da je za zdravo odrastanje važno, i jesti pizzu, i gledati tv, i penjati se po drveću, i igrati kompjuterske igrice, i jesti zeleno...

Sve treba isprobati (nemojte ovo uzeti preslobodno - sve u okviru zakona i zdravog razuma) da bi mogli znati što želimo i što ne želimo, a djecu prije svega treba naučiti da su oni gospodari svojih života (ne mog) i da su sami odgovorni za sebe i svoje postupke (ne govorim o bebačima, već o malo većoj djeci koja mogu naučiti razliku između dobra i zla).

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

malo veća djeca možda znaju razliku između dobra i zla, ali im se nije lako oduprijeti
    evo, ni meni se nije lako oduprijeti trošenju vremena na ovaj način, pa kako to onda očekivati od tinedjžera
    za djecu su odgovorni roditelji, sve do punoljetnosti, a osobno mislim da s 18 roditeljska odgovornost (u smislu brige, ljubavi...) ne prestaje

slažem se da djeca trebaju uživati u normalnim, svakodnevnim stvarima, pa i gledanju crtića, ali s mjerom

kad mi mala traži crtić, uvijek joj pokušamo skrenuti pažnju na nešto drugo
    nekada joj pustimo, ali uvijek one koje smo zajedno odgledali i koje smo joj objasnila

eh, i još nešto, mislim da djeca ne trebaju sve isprobati
    evo, pada mi na pamet ovaj primjer: u blizini zgrade imamo jezero, bajer, šodericu, kako god... i sama pomisao da će mom djetetu bilo kada u njezinu djetinjstvu pasti na pamet da se kupa u tom bajeru me izluđuje jer samo jednom je dovoljno da se dogodi nesreća
    samo zato da bi se probalo? i što ima od toga da to proba?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •