Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: cin II i HPV

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno cin II i HPV

Ukoliko je već bila ova tema ja se ispričavam.
    Bila sam na redovnoj kontroli i papa test mi je pokazao cin II i HPV.
    Prije možda desetak godina samo jedan papa test mi je pokazao cin I i poslije toga sve ok.
    Kada sam došla kod gin. on meni ovako: da mu kažem otvoreno da li sam se ja zarazila od nekoga ili mi partner šara okolo. Da bih trebala malo pripaziti gdje mi muž šara okolo u posljednje vrijeme jer mi je papa prije dvije godine bio ok, te da ako već to radi što se svakom može desiti da se mogao barem zaštiti kondomom da mene ne zarazi. Da mu ja to ništa ne govorim do slijedeće pape koji radim nakon menge i korištenja vaginaleta ( neke na prirodnoj bazi) već da koristimo kondome i da kažem da je to radi upale. Da ga ništa ne pitam jer vjerojatno neće priznati kao što ne bi ni on. Ja u šoku.!!! Ja pitam muža on se kune da nije s nikim bio da je bio vjeran. Zar je to jedini način da sam dobila HPV, da je on bio nevjeran? Ima li tko s tim iskustva molim za mišljenje. Hvala!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uff....Tesko pitanje...Ja nemam cin, al imam HPV, niskorizicni. Vec sam s MM-om bila u vezi 5 godina kad je otkriven. A posto je on terenac jasno da sam posumnjala. Ali, kaze moj ginic da ja mogu bit nosioc HPV-a i do 10 godina, dakle da sam se zarazila prije. Nije mi ni jednom rjecju rekao neka posumnjam u muza iako je i MM u to doba dobio kondilome tj. dobio ih je prije mene. Pitala sam ga, on kaze da je vjeran a ja sam odlucila vjerovat dok se ne dokaze suprotno. Tome ima vec 7 godina i zivim u sretnom braku. I svaki papa dosad je bio uredan.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dana, glup ti je ginekolog

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

...ili ima osebujan smisao za humor, a ti nisi skužila da se šali?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Naravno da je moguće da imas HPV otprije. Ne razumijem sto je na pameti imao taj ginekolog držeći ovaj govor.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.jfponline.com/pages.asp?id=7892
    It is unclear how many HPV-infected women who become HPV DNA negative actually have complete viral clearance and how many continue to harbor the viral genome in the basal cells of the squamous epithelium, but at such a low copy number that they cannot be detected using standard molecular tests. Such undetectable, low-level infections are usually referred to as “latent infections”.....
    Reactivation of a latent infection secondary to senescence of HPV-directed cellular immunity could easily explain many of the HPV infections that are detected in older women with a previously normal screening history and no new sexual partners.8 Currently, it is impossible to distinguish between reactivation of a latent HPV infection and a newly acquired infection

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nacin na koji je to rekao i jos na kraju istaknuo da ne prima muzeve ili zajednicke dolaske na razgovor glede te teme uzas osjecala sam se vise potresena njegovom pricom nego cinjenicom da mi papa nije uredan. A idem kod njega vec 11 god i bila sam zadovoljna a sad. ..

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a kojim testom je odredio HPV infekciju?
    Koji HPV genotip je našao?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Redovan papa test. Rekao je da moram doci za mjesec dana da ponovimo papu pa ako nalaz ne bude dobar da idem na biopsiju i kolposkopiju mislim da se to tako zove a koji genom o tome nista.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sory na krivo napisanim rijecima kad sam poslala onda sam skuzila sto sam napisala

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj dana prvotno napisa Vidi poruku
    Zar je to jedini način da sam dobila HPV, da je on bio nevjeran?
    Možda te zarazio duhoviti ginekolog ?
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1477576/
    For example, there is a possibility that reuse of nonsterilized vaginal specula could be a source of iatrogenic viral transmission
    (naravno, rizik za takav put prijenosa je zasigurno nizak, ali.....)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Rekao je da moram doci za mjesec dana da ponovimo papu pa ako nalaz ne bude dobar da idem na biopsiju i kolposkopiju
    ovo zvuči sasvim OK.
    Ali ona prića o tome varaš li ti ili muž je fakat bezveze.
    Jer iako je spolni put prijenosa najčešći ne može se znati put prijenosa sa sigurnošću (npr. postoji mogućnost autoinfekcije, ako si imala prolaznu infekciju drugdje na koži), a pogotovo ne može na temelju ovog jednog nalaza reći da se radi o novoj infekciji.
    Tko zna je li te ikada prije testirao na HPV.
    A ako i je, pa si bila negativna, moguće je da je ovo relaps davne infekcije koja je u međuvremenu bila latentna.

zmea avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Imala sam CIN 2-3 i HPV.Dokazano me zarazio moj bivši jer kad sam ga ostavila priznao je da me godinama varao.Trebale su mi dvije godine da se riješim toga...ogromne količine kreme koju sam kupovala u Sloveniji jer je kod nas preskupa,vaginaleta...ali nikako se toga riješiti.Onda sam išla na kolposkopiju i biopsiju i riješila se svega.Svakih 6 mjeseci moram raditi Papa test,ali osim malih upala ništa drugo se nije pojavilo.

Jedna zanimljivost...prijateljica mi je dobila HPV na bazenima,na kupanju....ne mora uvijek biti u pitanju nečija nevjera.Isto tako kaže ginekolog da svi imamo taj virus samo se nekima aktivira,a nekima ne. Večinom se aktivira kad je osoba pod jakim stresom.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Oprostite na izrazu, ali, dana, mislim da je tvoj ginekolog kreten. Taman da si HPV zaradila muževom nevjerom mislim da je ovakav način pristupanja problemu i prijedlogu rješavanja istog krajnje neprofesionalan i neumjesan. Možda tvoj ginekolog na takav način rješava stvari sa svojom suprugom, ali to ne znači da bi isto trebao predlagati svojim pacjenticama. Ja bih se na tvojem mjestu prvo riješila tog ginekologa, a onda bi rješavala HPV.
    Posljednje uređivanje od ježić : 17.05.2011. at 22:29

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj zmea prvotno napisa Vidi poruku
    Jedna zanimljivost...prijateljica mi je dobila HPV na bazenima,na kupanju.....Isto tako kaže ginekolog da svi imamo taj virus samo se nekima aktivira,a nekima ne. Večinom se aktivira kad je osoba pod jakim stresom.
    Niti svi imamo HPV niti se on ne prenosi kupanjem u bazenu.

zmea avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ja samo prenosim doktorove riječi.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Samo ispravljam krivu informaciju

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

pošalji ti muža na testiranje.Neka njemu uzmu bris,pa će vidjeti što je to.Mislim takođe da ti je ginekolog kreten.Cure su sve lijepo napisale.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Dobar dan svima želim...

Molila bih vas za par informacija. Prije par dana nalazi PAPA testa pokazali su CIN III (trenutno sam izbezumljena), naručena sam slijedeći tjedan na kolposkopiju i biopsiju (privatno, kod dr. silve babić). Do tada sam prepuštena vlastitim mislima (što se čini najgorom mogućnošću trenutno). Molim vas, može li mi itko dati par informacija - prije svega, postoji li mogućnost da nalazi biopsije budu lošiji od nala PAPA testa (u smislu da pokazuju karcinom)?Očitava li PAPA test i teže promjene na grliću od CIN III (ili je to "maximalna" dijagnoza)? Koliko sam trenutno nesuvisla, a koliko je realna moja briga o potencijalnom karcinomu i njegovim metastazama na maternicu i dalje...? Boli li biopsija (rečeno mi je da će se ista vršiti pod lokalnom anestazijom)?

Beskrajno zahvalna na odgovorima...

nerina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tess,vjerujem da si izbezumljena i ja sam bila itekako.
    Ja sam prošla lletz konizaciju 2009 god. nakon nalaza pape CIN III i biopsije koja je potvrdila papu.Nakon konizacije sam čekala patohistološki nalaz koji je pokazao CIS(carcinoma in situ) ali promjene nisu zahvaćale rubove te mi je ginekolog objasnio da bi sve trebalo biti u redu.Radila sam kontrolne pape svako tri mjeseca i svi su bili kristalno čisti prvi put nakon dugo vremena.Nakon malo manje od godinu dana sam zatrudnila i sve je proteklo u savršenom redu.To mi je bila druga trudnoća.Kontrolni papa nakon poroda isto bio super, sada se upravo spremam ponovo na papu premda mi je ginekolog rekao da nema potrebe godinu dana,strah me još uvijek i mislim da ću do kraja života raditi papu svako 6 mjeseci.
    Eto to ti je moje iskustvo, e i biopsija me nije bolila,možda malo samo ali taj dan sam mirovala po preporuci gina.
    Ako te još nešto zanima pitaj,znam koliko si uplašena, prošla sam to.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj nerina prvotno napisa Vidi poruku
    Tess,vjerujem da si izbezumljena i ja sam bila itekako.
    Ja sam prošla lletz konizaciju 2009 god. nakon nalaza pape CIN III i biopsije koja je potvrdila papu.Nakon konizacije sam čekala patohistološki nalaz koji je pokazao CIS(carcinoma in situ) ali promjene nisu zahvaćale rubove te mi je ginekolog objasnio da bi sve trebalo biti u redu.Radila sam kontrolne pape svako tri mjeseca i svi su bili kristalno čisti prvi put nakon dugo vremena.Nakon malo manje od godinu dana sam zatrudnila i sve je proteklo u savršenom redu.To mi je bila druga trudnoća.Kontrolni papa nakon poroda isto bio super, sada se upravo spremam ponovo na papu premda mi je ginekolog rekao da nema potrebe godinu dana,strah me još uvijek i mislim da ću do kraja života raditi papu svako 6 mjeseci.
    Eto to ti je moje iskustvo, e i biopsija me nije bolila,možda malo samo ali taj dan sam mirovala po preporuci gina.
    Ako te još nešto zanima pitaj,znam koliko si uplašena, prošla sam to.
    Draga Nerina - najprije, hvala ti na odgovoru i naravno silno mi je drago da je sve prošlo uredno ....
    Meni se približava termin biopsije i imam dojam da ću umrijeti tih 7 danaiščekivajući rezultate.... Htjel bih te pitati još jedni stvar - postoji li mogućnost, ukoliko nalaz biopsije bude potvrđivao nalaz PAPA testa da se "ubrza" potencijalna konizacija, a ne da čekam naredna 2 mjeseca....(rekoše mi da za 6-8 tjedana moram na kontrolni PAPA test)? Hvala ti još jednom puno ....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •