Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: moj problem s teškom bebom

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sade_74, evo ti link s baby handlingom, tu ćeš sve vidjeti - to je za sve bebe the best, ne samo za motorički-challenged. Imaš na prvoj stranici odmah jedan prihvatljiv "krilni položaj", a i dalje po brošurici.

http://www.udruga-oko.hr/_images/doc...und_finale.pdf

Samo posjedanje u krilu, ako je malo kao zavaljen unazad, i ako mu je kičmica u C, po meni nikakav bed. Druga stvar ako ga potakljavaju jastucima i na taj način pasivno posjedaju, to nije preporučljivo, kao ni hodalice - sličan razlog, ali i zbog hodanja na prstima koje zna bit ozbiljan problem. Morotički zdrava djeca sve te izazove normalno prolaze (i unatoč potakljavnaju, hodalicama itd.), ali zašto im stavljat toliko prepreka na put, plus, nikad sto posto ne znaš koliko je ko spretan od djece i ful zdrav (mislim, ne prolaze sva djeca motoričke skrininge) pa onda radit od djeteta nespretnije nego što je, ako nije ful nužno, bolje izbjeći. Ali, za slučaj da se krivo izražavam - vidi te položaje u linku gore.

Najveći problem s preranim posjedanjem, ako sam dobro shvatila, nije "kičmica" itd. - nego što u pasivnom posjedanju ne kuži obrane, pa će tresnut kao ona stvar od kuglanja - ono što se ruši loptom, ne znam ime, a neće kužit kako se ispravit, itd., plus to mu sve komplicira i usporava motorički razvoj.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.05.2011. at 13:24

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •