Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Razbijena glava

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Razbijena glava

Dakle, desilo se, nakon silnih čvoruga i čvorugica, naletio je na ćošak od prozorske daske, dok je bježao od presvlačenja
    Iznad obrve je rasječeno, i mrvicu udubljeno, a iznad toga je poveća čvoruga. Smirio se relativno brzo, nakon neke 2 minute plača koji mi je više izgledao kao plač od straha nego od boli. Očistila sam mu octaniseptom i stavila bivacina, prekrila sterilnom gazom, međutim uspjela sam ju zadržati na glavi nekih 15-ak minuta dok ju napokon nije strgnuo, Krv još pomalo curi, ali on ne reagira bolno kad mu diram to, čak i on dira po tome i kad mu mičem ruku smije se. Sad sisa i evo upravo zaspiva, pa ću mu opet kad zaspe staviti malo bivacina. Napravila sam test praćenja prsta i prati bez problema. Pošto još uvijek ima mrvicu otvorenu fontanelu, pratim to, zasad nema promjena, nikakvog otoka ni sl. Što sad? Jesmo trebali na hitnu? Kako ću izgurati noć?
    Toliko sam se prepala kad sam vidjela to i toliko sam bila ljuta jer sam 3 miliona puta ponovila da ne može trčat po krevetu da će se udariti
    Kroz glavu su mi prošli svi mogući scenariji o cm lijevo desno i što bi bilo u tom slučaju....
    Grozno se osjećam i toliko me strah posljedica

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako je bio budan barem još pola sata nakon nezgode i sve je bilo u redu... valjda je ok.
    Povraćanje je alarm za hitnu, isto je važno da su zjednice jednake veličine.
    Dalje ne znam...
    Nadam se da je sve ok!

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bio je budan, prvo smo se malo igrali, a onda je sisao i tako i zaspao, to je zapravo naš uobičajeni ritual prije spavanja ( osim ovog razbijanja glave ) Zjenice su mu iste veličine i kao što sam napisala, probala sam da mi prati prst i bez problema je pratio, Sad mi ide dežuranje, i nada da će sve ostati samo na posjekotini bez posljedica

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma bude sigurno, ako buđenja budu uobičajena, ma sve bude u redu vidjet ćeš, držim vam fige, znam da ti je teško

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Crnka, sigurna sam da će sve biti u redu i da stvar puno gore izgleda nego što ustvari je. Pogled na krv i ranu svakog izbezume. Svakako budi na oprezu ali vjerujem da će biti sve ok (i još će se sto puta maznuti u glavicu ali prvi put je najteže).

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Noć je za nama, uz 2 standardna buđenja za sisanje, sve normalno. Čvoruga je skroz spasnula, ostala je mala recka iznad obrve i oko nje nešto skorene krvi koju ne da da operem. Jutros se ustao, pokazuje na prozor i viče DUM Baš dum, sinoć sam ga stalno provjeravala, mirno je spavao, disao normalno, sve ok.
    Elinor nije ovo prvi udarac u glavu, zvekne se on često ( čini mi se prečesto ), ali prvi put je rasjekao. Mislim da nam ostaje prvi "ratni" ožiljak
    Koliko dugo pratim simptome?
    Sutra bi trebali na put, da li da odgađam, ili?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nazovi pedijatra pa pitaj za savjet. Potres mozga očito nije imao, ali mislim da treba još neko vrijeme pratiti hoće li se pojaviti glavobolje.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da, svakako sam ju mislila nazvati, danas radi drugu smjenu, pa čekam. Skroz se normalno ponaša,ništa čudno ne primjećujem na njemu, osim te posjekotine. I naravno da bi on opet trčao i bježao po krevetu, ne znam zašto sam pomislila da bi naučio nešta iz ovoga

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja mislim da je sve ok, samo bi pokušala bar danas i sutra izbjegavati opasnost od ponovnih udaraca da ne bi bilo...

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vjeruj oka, ja to pokušavam stalno, al on je kao muha bez glave. Danas ga većinom nosam, jer čim dodirne tlo, on ne hoda, on leti, nema mira ni jedne jedine sekunde

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zapamtite jedan savet , za slucajeve udaranja bez posekotina-omah iz hladnjaka margarin namazati na udareno messto, izgleda sasavo ali deluje

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Znam crnka kako ti je , a što misliš otkud meni info o potresu mozga i na što treba obratiti pažnju .
    Iz vlastitog iskustva tj. mog djeteta, imala je potres mozga, a čudno da ih nije imala sto jer
    nije niti stotinku sekunde na mjestu..i pregled zjenica i nespavanje nakon udaraca nam je normalan
    dio ponekih dana u tjednu

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ivananeda prvotno napisa Vidi poruku
    Zapamtite jedan savet , za slucajeve udaranja bez posekotina-omah iz hladnjaka margarin namazati na udareno messto, izgleda sasavo ali deluje
    O da, margarin je zakon. čvoruga splasne u roku par sati. Ali s obzirom da je ovo bila posjekotina, nisam mazala margarinom.

Oka, netko bi pomislio da ja to dijete pustim da se brine samo o sebi. Pa ne znam jel prođe dan da se on makar malo ne zvekne. I ništa ne nauči. Pričepi si prst, nakon što prestane plakat, on opet gura prst tamo gdje ga je pričepio...pa mislim..... A stalno sam kraj njega. I sinoć se razbio jer sam ja krenula da ga uzmem, a on je krenio bježat od mene i eto...desilo se s.anje, na sreću dobro je završilo
    Nazvat ću pedicu i pitat za put, trebali bi u Pulu, vidjet ću što kaže. Ako treba, odgodit ću ..

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Crnka84, kao i kod oke, naša cura je valjda tisuću puta zveknula glavom u zid - mi

nismo mogli vjerovati da na to niti ne zaplače!!

Kad je pala direkt na glavu i urlala, pratili smo zjenice, hoće li povraćati - ali, hvala Bogu,

sve je bilo OK.

Mali od frendice ljetos razbio glavu isto kao i tvoj Damir - na ćošak prozorske daske.

Kako je na tu špicu (ćošak) naletio u punom trku to mu je tako razrezalo glavu da je

krv curila ko luda a ona nije mogla vidjeti odakle točno ide.

Posjekotina je bila duboka, išli na hitnu - dobio 2 šava.

Epilog: sutradan je izbjegavao prozor ali je naravno jurio i izvodio sve što već djeca

izvode, sa zavojem na glavi

Hoću reći: bit će sve OK - ovo je bilo (stresno) vatreno krštenje!

Naravno, poslušaj što pedica kaže - ako smatra da trenutno nije za put, odgodit ćeš,

naravno.

Ali, ponavljam se, ko papiga, bit će sve OK !
    Posljednje uređivanje od Teica : 18.05.2011. at 11:10

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zvala sam pedicu, rekla mi je da nisam trebala stavljati bivacin, da ga očistim što bolje octaniseptom i samo s njim čistim. Pitala me za šivanje, tj. zašto ga nisam odmah dovela, ali rekla sam da to nije duboko, to je mala recka, i meni se ne čini da je potrebno šivanje. Put ne predstavlja problem, ako se krene u idućih 2 - 3 dana povraćati ili dobije temperaturu da odem kod dr. Uglavnom on se i dalje ponaša normalno, ništa se nije poremetilo, normalno jede, priča, hoda, spava koliko je i spavao prije svega ovoga, pa vjerujem da će sve biti kako treba

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •