Curke,
zna li netko dobrog kirurga za lasersku/laparoskopsku operaciju žuči (žučnih kamenaca)?
i za kakve bi sve pretrage odnosno preglede trebalo uzeti uputnicu od dr. opće prakse?
hvala puno.
Curke,
zna li netko dobrog kirurga za lasersku/laparoskopsku operaciju žuči (žučnih kamenaca)?
i za kakve bi sve pretrage odnosno preglede trebalo uzeti uputnicu od dr. opće prakse?
hvala puno.
Možda će ovo biti čudno ali...baka mi je trebala ići na operaciju..ležala je na stolu,ali je nisu uspjeli operirati jer joj je tlak divljao i tako se vratila doma.Bila je na dijeti,ništa skoro nije smjela jesti ,ali bolovi nisu prestajali... onda sam jednog dana na televiziji vidjela udrugu koja radi biljne čajeve.Među ostalim i protiv žućnih kamenaca.Nazvala sam ih,naručila čaj i ....prošla je godina dana...baka nije išla na operaciju...bolovi su potpuno nestali...Slučajnost ili ne,ali uspjelo je.
svaka zagrebačka klinička bolnica ima abdominalnu kirurgiju gdje se obavlja taj zahvat
a uputnice će ti dati dr. na osnovu uputstva o preoperativnoj obradi koju će ti dati kirurg kod kog se naručiš na operaciju, svaka bolnica ima svoju "šprancu" i mogu se razlikovati u nekim sitnim detaljima ali uglavnom su to:
rtg srca i pluća,
ekg (neki traže pregled interniste, a neki samo za starije od 50 godina i kronične bolesnike)
krvna grupa, rh
koagulogram
kompletni laboratorij
s tim nalazima se ide kod anesteziologa koji daje odobrenje za operaciju
i onda na definitivni dogovor kod kirurga
MM ide za mjesec dana na operaciju žuči.
Mogu ga popodne pitat kod kojeg doktora, ne znam sad detalje.
Prije 2 tjedna privatno je radio i gastroskopiju kod dr. Vukelića.
cure,
hvala puno.
Zmea, koji je to čaj i gdje ga se može naručiti?
pitam za svekrvu.
Udruga se zove Zraka sunca.Možete ih pronaći na internetu i tamo pogledati što sve imaju od čajeva.Možete im i postaviti pitanje,zatražiti savjet.Dobro je nešto takvo probati prije nego se krene pod nož.Nama je uspjelo.
zmea što je uspjelo?
da je baka bez simptoma?
ili su kamenci nestali?
I ja bih najrađe popila neki čaj i da ti dosadni kamenci odu, ali bojim se da je to nemoguće.
Prvi napad sam imala u 2. trudnoći, znači prije skoro 16 god. i još se nisam odlučila za operativni zahvat. Jednostavno, strah me paralizira kad pomislim na bolnicu, anesteziju, moguće komplikacije...
Istina, nemam već duže vrijeme nekih težih napada, ali sam potpuno svjesna da se stanje može pogoršati i da mogu sebe čak i životno ugroziti ovim zabijanjem glave u pijesak.
Iako sam i u prvoj rečenici navela kako mislim da je op. zahvat jedino rješenje jer mi tako razum govori, s druge bih strane voljela stvarno čuti postoji li ikakva alternativa da ja ipak izbjegnem ono jelte neizbježno
Sory na uzurpaciji teme, ali ovaj čaj me je potakao da malo sebi dam nade da možda čuda ipak postoje![]()
Baka je godinu dana pila čaj i polako je smanjivala dozu.Sad je već prošlo 4 mjeseca od kad više ne pije čaj.Ništa više ne osjeća,nikakvu bol.Ne mora biti na dijeti već normalno jede.Što se dogodilo s kamencima ne znamo jer još nije bila na pregledu.Sad sam kupila čaj rođaku i od kad ga pije nema nikakve bolove.
Ja sam bila u Dubravi prije 3 mj na operaciji,kirurg je odličan.nisu bili sigurni da li će uspiet laparoskopski zbog nekih drugih komplikacija, ali on je obećao da će dat sve od sebe i stvarno je...sada umjesto reza preko cijelog trbuha imam 3 male točkice koje se praktički jedva vide...