Stvarno sam načelno protiv indukcije, ali budući živimo tu gdje živimo vjerujem da je ponekad indukcija bolje rješenje. Naravno, ako žena pristane hladne glave. Meni je stvarno drago da su doktori u splitskom novom rodilištu po kojemu se tako često pjuje, bili dovoljno suradljivi i razumni da mi na moj zahtjev u 43. tjednu trudnoće s urednom plodnom vodom, otvorenoj četiri prsta daju malo dripa. Živim u malom mjestu iz kojeg mi, kako je makarsko rodilište zatvoreno treba sat i više do Splita, a to mi je biio treći porod, a i prethodna dva su bila brza. U idealnom svijetu ne bih tražila indukciju već bih rodila u svom domu uz obrazovanu, iskusnu babicu s rodilište na desetak minuta udaljenosti za slučaj da nešto krene naopako. Ali ne živimo u takvom svijetu i meni je drago da doktori ne uzimaju samo medicinske razloge za indukciju, nego i one praktične. Pa im je jasno da ja ne mogu čekati na prirodni porod danima u hotelu u Splitu, jer imam djecu kojima treba mama. Divim se svim ženama koje su odlučile roditi kod kuće i nadam se da ću i sama skupiti hrabrosti za to sljedeći put, ali tada nisam bila spremna. Uglavnom, čini mi se da ni indukcija nije toliko štetna... Štetnije je roditi u uvjetima na koje rodilja ne pristaje. Žalosno je da je meni bilo prihvatljivije nasilno izgurati bebicu nego roditi u kolima Hitne iz Makarske s liječnikom oće prakse... Mislim izbori su strašni po rodilje. Smeta me kad se žene koje su inducirane smatraju manje brižnim i nekako neupućenijim.