Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: pureći karabatak

  1. #1
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,282

    Početno pureći karabatak

    pureći karabatak, hajde dajte ideje osim pečeno u komadu

  2. #2
    adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    288

    Početno

    skini meso s kosti, samelji i napravi faširance ili umak kao bolognese

  3. #3
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,282

    Početno

    htjela sam nekaj kao roladu

  4. #4
    anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    moj dom
    Postovi
    395

    Početno

    kao što si rekla - roladu.
    iskosti i potuci s valjkom za tijesto, pa puni sa smjesom koju volite - žemljica s jetricom, hajdinska kaša.....i zarolaj, ili stavi klasično sir i šunku ili pršut........što već volite

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    1,048

    Početno

    pohano

  6. #6
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Ja sam lijena, pa bih ostala na pečenju u komadu, ali ne u pećnici nego u ekspres loncu...

    Začiniš (budući da je debelo, može se i dan ranije nasoliti ili staviti u pac), u ekspres lonac staviš malo ulja na dno, zagriješ, frkneš unutra batak i zapečeš sa svih strana. Kad si zadovoljna kako je ispalo, malo ga posipaš začinima po želji (kod mene to osim soli bude crvena paprika, timijan, bosiljak i obvezan češnjak koji u ovom slučaju možeš staviti i cijele režnjeve), dodaš malo povrća (2 mrkve, nekoliko prokulica, prepolovljenu glavicu luka, KISELU JABUKU ili pola naranče, lovorov list i pola čaše vode + žlicu-dvije bijelog vina). Zadihtaš, nafrljiš na maksimum i kad počne fućkati smanjiš na minimum, navineš timer na 20-30 min i odeš se odmarati dok timer ne kaže da je gotovo.

    Može ovo i bez da se zapeče, ali onda će imati više onak kuhani okus. MM to ne voli pa ne radim, ali ovak kad zapečem prije zatvaranja lonca, nema primjedbi.

    Uz to - mlinci ili palenta. Mrmljac...

  7. #7
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,282

    Početno

    peterlin, to se može rezat na mašinu, ful tanko (ko šunku), ili ipak ne?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.05.2011. at 13:59

  8. #8
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,282

    Početno

    e sad me zanima ovo u ekspesu, nafrlji se nutra i malo veći karabatak, ili 2-3 manja, jel treba ubacit i koji više deci vode?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.05.2011. at 14:02

  9. #9
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    peterlin, to se može rezat na mašinu, ful tanko (ko šunku), ili ipak ne?
    Može se tanko rezati kad se dooobro ohladi. Nisam nikad probala na mašinu. Kod nas je obično takva situacija čisti SF jer se pojede dok je još toplo, s mlincima ili krumpirom ili rižom, a toplo se ne može rezati tanko.

    Količina vode ti ovisi i o povrću koje ubaciš: više povrća znači da treba manje vode. Ako više volite kuhano, staviš više vode. Moj muž to ne voli pa ja stavljam minimum vode.

    Ima trik kako ja to kontroliram da mi se ne zapali (iako nikad nije, samo uvijek mislim hoće li se...) - protresem lonac pa ako se čuje voda u njemu, dobro je... Kroz praksu možeš tako ocijeniti i koliko je tekućine unutra. Ne znam kako bih objasnila...

    Inače, ja tak pečem i piceka (obično ubacim dvije četvrtine) a može se i komad teletine ili svinjetine, iako nisam već duuuugo...

  10. #10
    klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Kraljevica
    Postovi
    2,362

    Početno

    Sviđa mi se sistem to s trešenjem lonca da se čuje ima li vode

    Ja pureći karabatak napravim na gulaš, kao govedinu. Obično kupim i skuham puuno pa stavim gotov gulaš u led.

  11. #11
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    ja bi iskoštala, nasjeckala i napravila perkelt ili rižoto, a od kosti skuhala juhu

  12. #12
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,282

    Početno

    ovo s ekspresom mi se sviđa, samo kaj svoj expres nisam šetala već dobrih 7-9 godina, ništ bum probala tak

  13. #13
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Nadam se da me ne buš klela i da vam se bude dopalo. Meni je to recept malo od lijenosti, malo od manjka vremena.

  14. #14
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,282

    Početno

    ma ja bi nekaj kaj bi izgledalo ko rolana šunka, i možda je to to ništ probala bum, ak ništ onda je to za mene i sisavca

  15. #15
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Pa napisala je Kosjenka da bi ona to iskoštila (izrezala kost van) a onda se može rolati. Napuniš šunkom i sirom i voila! Samo takav rolani zabatak se peče u pećnici na klasičan način, a rekla si da to ne želiš.

  16. #16
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,282

    Početno

    moj ne ide sa šunkom i sirom, jer klinjo to ne jede, ali kaj i ovaj tvoj nemože bit srolan, pa ekspresiran?

  17. #17
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    ja ga zacinim s medom, pred stavim cijelu glavicu cesnjaka. od masti dodam maslac. sve pecem u vrecici za pecenje, pa ostane vodice taman za mlince.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 20.05.2011. at 15:19

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •