Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Što se sve smatra 3. djetetom?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Što se sve smatra 3. djetetom?

Ovakva je situacija: par, nevjenčani, dobije drugo dijete, a muškarac iz prvog braka ima kćer koja je već punoljetna ali studira. On nema skrbništvo ali redovito plaća alimentaciju. Jel se njihovo 2. dijete može smatrati 3. djetetom? Svo troje djece ima isto prezime.
    Posljednje uređivanje od Pliska : 18.05.2011. at 15:34

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zavisi za što pitaš?
    Za pododiljni do treće godine sigurno ne, za ostalo (npr.naknade gradova) mislim da se gleda da je dijete u zajedničkom kućanstvu.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Misliš: Tko se sve smatra 3. djetetom?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Misliš za ostati doma do 3. god ili za šta je to bitno?

Za ostati doma do 3. god, gledaju se sva djeca majke uključujuć i mrtvorođenu - za to treba smrtni list.

A kad je jedno punoljetno, ne računa se niti kad su svima isti roditelji.

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Za 3.godine roditeljskog dopusta nije bitno da li je koje dijete punoljetno. Bitno da su od jedne majke bez obzira gdje žive.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zanimalo me za porodiljni do 3. godine.

Bit je u tome da je ona tražila do 1. godine, a dobila rješenje do 3. godine. Neznamo zašto je tako dobila i zapravo se boljimo eventualnih posljedica.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I još nešto,kad je moja mama rodila 3. dijete, ja sam bila punoljetna i zaposlena ali je ona svejedno dobila rješenje do 3. god.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Od 2009. su novi zakoni, a od 03.2011. su i neke izmjene na snazi. Imam doma hrpu rješenja s hzzo-a od 2009. na dalje i meni se čini da se spominje punoljtnost. Možda sam pomiješala sa onim naknadama od gradova.

A što se tiče ovog rješenja, nek provjeri na hzzo. Da li su oni uopće igdje navodili tu punoljetnu kćer u zahtjevu? Ako se žena želi vratiti nakon godinu dana, a oni su joj produžili do treće godine, onda može podnijeti zahtjev za prekid roditeljskog. Trebat će joj potvrda poslodavca o povratku na posao.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Njoj odgovara da bude doma do 3. godine jer je malac dosta boležljiv pa ga nikako nebi mogla dati u jaslice. U zahtjevu nije nigdje navela stariju kćer ali kad je zvala rekli su da im je to 3. dijete i da je zbog toga dobila rješenje do 3. godine.
    Jedna druga pak u HZZO, kad ju je pitala jel ima pravo na porodiljni do 3. god, rekla joj je da nema. Ona se sad boji da se nebi netko sjetio za godinu dana da joj rješenje nije valjano.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •