Stranica 14 od 14 PrviPrvi ... 4121314
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 767

Tema: izvrstan interview

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nije to baš tako komplicirano. U svakoj firmi koja ti se ikada napila krvi radi nevjerojatno veliki broj poštenih ljudi koji poštuju svoj profesionalni integritet i nastoje činiti dobro. Ali što budala ... ni sto pametnih ne može popraviti. Margaret Chan je okaljala ugled WHO kao nitko prije nje. Racionalizacijom to možeš svesti na sukob interesa, ali u stvarnosti ta žena je trajno umanjila ugled WHO i svih poštenih ljudi koji su za WHO radili i volontirali. I potom prestali volontirati.

UNICEF se isto tako okliznuo na cjepivima za neplodnost.

Zapravo kad razmislim, tko god si želi dugoročno zlo samo se treba na neki način povezati sa cjepivima - defamacija je zajamčena.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    UNICEF se isto tako okliznuo na cjepivima za neplodnost.
    ? Kakva cjepiva za neplodnost? Nikad čula, na um mi samo neke šale padaju.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.02.2012. at 16:31

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Izgleda da se dadica druži s nigerijskim muftijama.
    Pa su mu objasnili da su cjepiva način kojim zapadnjaci žele učiniti njihov narod neplodnim.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nadam se da te neće opet protjerati.
    falio si nam.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Vjerojatno je već bilo prokomentiramo (ne mogu naći na ovoj temi, možda je na nekoj od onih pozatvaranih) o članku Lidije Gajski u LN, a i reakciji 4 autora u broju nakon. Uglavnom, napokon sam si dala truda sve to pročitati (blaženo držanje novina na wc-u) i mogu samo reći da se gospođa Gajski lijepo, da prostite, prosrala. Reference njenog članka jednostavno nisu reference koje se koriste u znanstvenom svijetu i nemaju kredibilitet. Citirala na Cochrane (hvale vrijedno, samo je pitanje kako) i hrpu nekakvih web stranica. Da mi studenti citiraju takve stranice u seminarima dala bih im jedan. Ako je htjela popljuvati cjepiva mogla je, a i trebala, koristiti releventne izvore (a ima ih, ako se čovjek potrudi). Jer postoje članci i o tome. S druge strane, gospoda koja su branila cjepiva nisu niti navela nikakve reference, odnosno piše kako su dostupne "na zahtjev". Ni to mi nema kredibilitet. Poljak je isto nešto pisao kontra cjepiva, no Poljak svašta piše i do sada mi nikad nije legao jer se čovjek zna stvarno generalno "prosrat" i ostat živ.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Liječničke novine su ipak samo novine, a ne stručan časopis.
    Članci u novinama ne trebaju biti potkrijepljeni popisom literature.
    A niti reagiranja na novinske članke ne trebaju citirati literaturu.

Nemam pojma zašto je Gajski mislila da treba navesti popis korištene litrature na kraju svog članka. Vjerojatno je trenirala za prvi pokušaj objavljivanja pravog članka u nekon stručnom časopisu, u nekoj budućnosti.
    Ali bolje bi bilo da nije jer su joj reference stvarno koma.

A u reagiranju na novinski članak (2 komada u zadnjim liječničkim novinama) i u načelnoj izjavi o nečemu (ona izjava HID i HED o vrijednosti cijepljenja, koja nije uopće reakcija na Gajskicu) također se ne trebaju navoditi reference. Također, niti lupetanje na temelju vlastitog anegdotalnog iskustva (Poljak) ne treba se navoditi reference.
    Posljednje uređivanje od mujica : 09.02.2012. at 16:23

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Recimo Poljak je apsolutno briljirao o onom članku kad se neka članica komore žalila kako je došla u bolnicu s djetetom gdje u wc-u nije bilo osnovnih sanitarnih potrepština kad ju je popljuvao na njenu reakciju....da zamisli, kak se smislila tražiti da u wc-u ima sapuna, pa ipak je to bolnica.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Odnosilo se na Filipine i cjepivo za tetanus. Mašio si ceo fudbal.

Nigerija? Pronio se glas da cjepiva ništa ne valjaju i potom je na kampanju zataškavanja i defamacije potrošeno više novaca nego za cijepljenje. Sada na kraju više ne možeš razlučiti što se stvarno dogodilo, a to je valjda bila i nakana.

Sve je počelo ovako: http://www.lifesitenews.com/news/arc...4/mar/04031101

A službeno tumačenje događaja koji su uslijedili možeš naći ovdje: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1831725/

Nije ni počelo ni završilo s Muftijama.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nisam ni sumnjao da i nigerijci imaju svoje dadice i gajskice.
    Zašto bi oni bili lošiji od nas po tome?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Učinilo ti se. Pratim oko 6 tema, a na ostale naletim ako je nešto sočno. Ako stvarno misliš da sam toliko sveprisutan, onda smo srodne duše s interesima u istih 6 tema. Obzirom da te očito kvasac zanima, o kvascu možeš naučiti sve što će ti ikada zatrebati za ispeći dobar kruh iz cca. 3 kartice teksta... A. Skužio sam. U tome je problem.

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam ni sumnjao da i nigerijci imaju svoje dadice i gajskice.
    Zašto bi oni bili lošiji od nas po tome?
    Isto tako i Obala bjelokosti itd. Ljudi nisu navikli od stranaca primati nešto bez naknade. Ako proizvod nema cijenu, onda si TI roba koja se prodaje i te spike.

Vic:
    Došla ekipa bjelosvjeckih probisvjeta prodavati nešto u Afriku i okupe mnoštvo na trgu pa izvikuju
    - Mi ćemo vam sagraditi školu!
    Afrikanci uglas: "ZAMBA!"
    - Mi ćemo vam sagraditi bolnicu!
    - Mi ćemo vam dati besplatna cjepiva!
    ...
    Misleći da su napravili dobar posao otpute se s trga i negdje kraj ceste vide klinca kako piša
    - jao mali kako si ti obdaren!?
    - ma nije to ništa kakvu zambu ima moj stari

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Učinilo ti se. Pratim oko 6 tema, a na ostale naletim ako je nešto sočno. Ako stvarno misliš da sam toliko sveprisutan, onda smo srodne duše s interesima u istih 6 tema. Obzirom da te očito kvasac zanima, o kvascu možeš naučiti sve što će ti ikada zatrebati za ispeći dobar kruh iz cca. 3 kartice teksta... A.
    Skužio sam. U tome je problem.

Mislim da imaš ozbiljnih problem sa veličanjem samoga sebe.

depilacija šecerom, wtf ?! hahahaha znala sam da takvi guraju nos svugdje

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Izgleda da se dadica druži s nigerijskim muftijama.
    Pa su mu objasnili da su cjepiva način kojim zapadnjaci žele učiniti njihov narod neplodnim.
    nema blage veze s temom, ali ja se tebi čovječe divim, kako ti se više da, svaka čast
    Odnosilo se na Filipine i cjepivo za tetanus. Mašio si ceo fudbal.
    a di god otvorim temu, evo ga; Davor iskače kao apsolutni autoritet za sve teme( od kvasca do cijepljenja, a i dalje, jel), e sry a se može znati, kaj si ti po struci ?

sry na offtopicu, dani su mi takvi

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Mujice,
    Hvala na dobrodošlici.

Nego da nastavimo s raspravom.
    Kako objašnjavaš "risk vs benefit" uzimajući u razmatranje ono što je zaključila WHO, a za što si me optužio da lažem?
    (Molim te, nemoj me razočarati pa se praviti lud da ne znaš o čemu govorim. Hvala unaprijed na tome).

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Je li netko vidio najavu za sučeljavanje dr. Gajski i dr. Richtera na temu cijepljenja na Cybermedu, izgleda mi da su se poprilično pohvatali, baš me zanima što će dr House reći na tvrdnje Gajskice.
    Evo linka:
    http://www.cybermed.hr/video/rez_tal...ljenja_trailer

Njetočka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Može li mi netko objasniti zašto je Imunološki zavod koji nam dobavlja cjepivo d.d. (dioničko društvo)?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Njetočka prvotno napisa Vidi poruku
    Može li mi netko objasniti zašto je Imunološki zavod koji nam dobavlja cjepivo d.d. (dioničko društvo)?
    Može. Upravni odbor Imunološkog zavoda d.d.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad će tebi Davor objasniti kapitalističke farmaceutske kompanije

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa Vidi poruku
    Sad će tebi Davor objasniti kapitalističke farmaceutske kompanije
    I ja tebi

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Doista se divim Richteru na strpljenju u razgovoru s ovom osobom.
    http://cybermed.hr/video/rez_talk_sh...mu_cijepljenja
    Pa to je prestrašno. Kao da su mu na drugom kraju kauča sjedili sinkić, dadica i solanž zajedno......
    Svaka mu čast na smirenosti.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Da, recimo nema tu smirenost a ni pristojnost, ni kulturu ponašanja, ni profesionalnu uviđavnost kad odgovara na pitanja čitatelja cybermed.hr-a

No, kad već mene spominješ, moram reći kako bih se ja tamo ponašao. Bilo bi mi sve smiješno do bola

Čovjek priznaje da cjepiva nemaju znanstveno uporište u dokazanoj djelotvornosti ali eto, mi bismo trebali vjerovati da su baš super! A ako slučajno ne vjeruješ, onda ti nakelje etiketu teoretičara urota.

A najzgodnija su Richterova proigravanja tipa kad Gajskica nabraja knjige, on onako, akademski pita: "gdje to Cochrane navodi te knjige?". No kad mu je Gajskica prije toga navela Cochrane kao izvor čiji rezultati istraživanja idu u prilog necijepljenju, to nije imao potrebe komentirati.

Njetočka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Tko su dioničari? Čitam da su u 2011. godinu ostvarili pola milijuna kuna dobiti i izvukli se iz dugogodišnjeg gubitka.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Većinski vlasnik je HZZO. (nemam pojma tko su ostali)

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

odlično se držao - kad mu je rekla (ufino) da je zarobljenik svoje akademske karijere i da nema referenci u odgovorima u LjListu a ljudi potpisani sa pet subspecijalizacija
    udba

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ah siroti, nije mu legla tema. Vjerojatno bi se ponašao civilizirano da je imao koji argument.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Davore, nisam niti sumnjao da ćeš potpuno naopako doživjeti razgovor.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U razgovoru se sugovornici obično pristojno drže nekakvog reda, što siromahu nikako nije išlo. Ne znam što sam trebao shvatiti povrh toga.
    Tvoja ekipa će postati vjerodostojna u razgovoru kad nauči gradivo, jer očito nemaju ni najblaže veze zašto su tako gorljivo za cjepiva. Ne znaju. Zapravo stvarno ne znaju. Nešto su načuli, ali zapravo ne znaju što.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

ohoho, 22:14, na stranu što je tema cijepljenje, ajd na moment pustimo to na stranu, ali ono što je Richter rekao o malignim bolestima i njihovom liječenju...

"... Da ne kažem liječenje malignih bolesti, gdje si stalno na rubu između života i smrti, zbog lijeka!"...

Neš' ti medicine 21. stoljeća!!!
    Posljednje uređivanje od sinkezg : 06.03.2012. at 21:03

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sinkezg prvotno napisa Vidi poruku
    ohoho, 22:14, na stranu što je tema cijepljenje, ajd na moment pustimo to na stranu, ali ono što je Richter rekao o malignim bolestima i njihovom liječenju...

"... Da ne kažem liječenje malignih bolesti, gdje si stalno na rubu između života i smrti, zbog lijeka!"...

Neš' ti medicine 21. stoljeća!!!
    Da, i ? To je trenutna činjenica. Možda jednom dođe dan kada će biti otkriveni lijekovi sa kojima se neće stalno biti na tom rubu.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i ? To je trenutna činjenica. Možda jednom dođe dan kada će biti otkriveni lijekovi sa kojima se neće stalno biti na tom rubu.
    Da, to je trenutna činjenica. Liječenje bojnim otrovima. Vrlo razumno i logično zvuči, nema šta!
    Naročito tako liječiti djecu, mmmm, kako napredno... Whoa!
    Vjerojatno okidaš na dr. Housea

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ah, ljudska kognicija je vrlo ograničena.
    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i ? To je trenutna činjenica.
    Taj trenutak traje zadnjih više od 40 godina i nakon pustih milijardi investicija u "istraživanja" i nebrojenih izgubljenih života statistika se za oboljele nije pomakla ni milimetra. Ni u dužini ni u kvaliteti života. Rekao bih da se radi o promašenom pristupu.
    Za preživljavanje malignih bolesti bolje se obratiti onima koji ih prežive, recimo Cigoju.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne nećeš ti dobiti ban, nego ja
    ali stvarno vam obojici moram reći da sada serete

kada se zafrkavate oko globulica i sličnih gluposti, to mi je simpa
    pa i oko cjepiva me puno ne tangira

ali izrugivati se s tako ozbiljnim bolestima kao što je rak, previše je i od vas

iskreno se nadam da će se uskoro naći ljekovi koji će bez nuspojava, ili uz minimalne nuspojave dovesti do izlječenja
    nažalost, do tada preostaju ljekovi, koji, pogotovo kod pojedninih vrsta tumora, i na početku bolesti, dovode, uz kiruršku i radioterapiju do izlječenja, ili znatnog produženja života

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    iskreno se nadam da će se uskoro naći ljekovi koji će bez nuspojava, ili uz minimalne nuspojave dovesti do izlječenja
    Bože, A70V, pa šta ti je?
    Zaboravila si za koloidno srebro?
    Sinke zna nekog tko zna nekog i voila!
    Ili je i tebi ko i Sirius ograničena kognicija?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Možda bi vas dvojica mogli sastaviti nekakav bolji lijek? Ili pronaći bolji pristup?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E, baš sam to htio pitati, ali me dorotea pretekla.

Zna li dadica neki bolji lijek za bilo koji rak kod kojeg se primjenjuju "bojni otrovi"?
    Zna li dadica za bilo koji rak kolike su bile stope preživljavanja (3-godišnjeg, 5-godišnjeg, 10-godišnjeg) prije uvođenja kemoterapije, a kolike su u današnje vrijeme uz primjenu kemoterapije?
    Ili dadica lupeta onak' bezveze?

(sinkića ne mogu pitati jer je dobio ban, ali ionako znam njegov odgovor, koji se temelji na vjerovanju u nešto što nikada nitko nije proučio, a kamo li dokazao djelotvornost - sistemsku primjenu koloidnog srebra u liječenju bilo koje bolesti)

Inače, Richter je to baš lijepo rekao. U stvari, bilo je tužno gledati kako teta Gajski ništa ne razumije.
    Posljednje uređivanje od mujica : 07.03.2012. at 12:48

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Rekao bih da nismo gledali isti interview. U onome koji sam ja gledao Richter je bez prekida trkeljao bez veze, imao je problema sa sluhom i uglavnom je uživao u vlastitom glasu. Nije rekao baš ništa relevantno.
    nažalost, do tada preostaju ljekovi, koji, pogotovo kod pojedninih vrsta tumora, i na početku bolesti, dovode, uz kiruršku i radioterapiju do izlječenja, ili znatnog produženja života
    A kojih to vrsti? Stvarno me zanima, zlu ne trebalo.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je, izgleda da nismo gledali isti razgovor.

Onda ne možemo niti komentirati viđeno.

Zanima te koji se lijekovi koriste u kemoterapiji?
    Imaš ovdje forum o tome, pa si malo pročitaj.
    http://forum.zanovidan.hr/index.php

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne zanimaju me lijekovi nego vrste tumora koje se rano tretira pa se čovjek izliječi, oni o kojima a70v priča.
    Vrste od kojih ljudi pomru i kemoterapije pomoću kojih su otišli na drugi svijet sam već, nažalost, upoznao.
    Zapravo nitko od meni poznatih oboljelih nije umro od tumora, nego od posljedica liječenja.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

OK. To neka ti ona odgovara ako joj se da.

Ali mene zanima što želiš reći svojim postom. Preporučuješ li ti na temelju svog bogatog iskustva i očigledne stručnosti da ljudi kojima specijalisti onkolozi preporuče kemoterapiju, to odbiju?
    Jer znaš za bolje načine liječenja?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ni najmanje. U svim situacijama gdje su mi bližnji pomrli, što od ciroze jetre radi kemoterapije, što od sepse u izolaciji, što od tuberkuloze radi općeg raspada imuniteta itd. (samo nabrajam "spektakularne" odlaske) - svi oni su sami odlučili podvrći se takvim, za njih pogubnim "terapijama".
    To što se radi o samom vrhuncu industrije zdravlja je priča za sebe.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Davore, meni ta fascinacija činjenicom da nema apsolutnog izlječenja i da medicina ne garantira da ćemo svi bit zdravi ko dren i lepi ko Bradgelina cijeloga života nekako nije na svom mjestu. I čini mi se da iz te premise da bi medicina valjda trebala biti više manje svemoćna i bez nuspojava izlazi ogorčeno protivljenje i potraga za nečim boljim u najbizarnijim praksama.

Meni se sve čini da si ti sljeplje bio zaljubljen (možda potajno) u medicinu od svih forumskih liječnika i roditelja koji se onako dobrosusjedski nose s medicinom, cijepljenjem i svim ostalim.

Nema panaceje, pa niti uz najskuplje aparate i kemikalije i fasovat će i cijepljen i necijepljen, i ovaj koji jede organsko i ovaj s junk foodom, i ovaj sa srebrom i onaj s antibiotikom, al čini se da ipak ovi koji se malčice cijepe i popiju dobro doziran antibiotik na dulje staze i u većem postotku ipak bolje prođu.

Kao da nemamo dovoljno realnih strahova i problema, mladim roditeljima još trebaju te poluinformacije da ih prestrave, pa da i zbog toga ljudi njeguju čir na želudcu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    meni ta fascinacija činjenicom da nema apsolutnog izlječenja i da medicina ne garantira da ćemo svi bit zdravi ko dren i lepi ko Bradgelina cijeloga života nekako nije na svom mjestu. I čini mi se da iz te premise da bi medicina valjda trebala biti više manje svemoćna i bez nuspojava izlazi ogorčeno protivljenje i potraga za nečim boljim u najbizarnijim praksama.
    Odlično rečeno! Meni se to čini za pola svijeta danas.... ili je manje od pola?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čekaj sad, a70v tvrdi da se ljudi izliječe od tumora ako udovolje nekoliko kriterija, a ja rikavam od znatiželje koji su to. Nemoj sad o poluinformacijama.

Ja i medicina? Mars mi nije tako smješten.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Davore
    žao mi je zbog članova tvoje obitelji koji su umrli
    nažalost KT ima ozbiljne nuspojave
    ali se nadam da ne misliš da bi danas bili živi da su odlučili ne liječiti se
    u tom trenu im je to bila jedina šansa

toliko od mene
    bojim se da ćeš riknuti od znatiželje
    jer nemam namjere podgrijavati tvoj beskrajni poriv za podjebavanjem
    kad je riječ manje ozbiljnim stvarima ok, uživaj, ali ponavljam zloćudni tumori su preozbiljna stvar i jednostavno nemam živaca za toliki neukus

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u tom trenu im je to bila jedina šansa
    Nije. Punicu mi je na primjer umlatio taxotere na kojeg su ju nagovorili NAKON potvrđene remisije. Ne krivim nikoga - to je bio njen izbor.
    Imala je izbor i dala se nagovoriti na pogrešan. Prije nego se sva napuhnula iskusila je sve nuspojave "s interneta". U njenom slučaju se definitivno nije radilo o "nemanju druge šanse".

Nemanje druge šanse je najčešće tek pusta fantazija.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Davore, kako možeš napisati takvu rečenicu?!

"Nemanje druge šanse je najčešće tek pusta fantazija"??

Da li si pročitao što si napisao? To reći nekome tko se suočio sa neimanjem druge šanse je u najmanju ruku nehumano.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ah, napišem dobardan i ti se nafuriš na ton. Ajd se smiri! Tebe nitko nije za ništa optužio.

I frendica koju su iz izolacije izvadili mrtvu je isto tako imala izbora, ali se dala nagovoriti. Njoj nitko nije došao s pištoljem uperenim na čelo i rekao "hajde u izolaciju" nego je to sama odabrala. Uvijek se radi o izboru.

Krunoslav Cigoj je isto napravio svoj izbor - očito dobar. Vjerojatno su i njemu rekli: "to ti je jedina šansa" ali se nije dao smesti. I gle! K'o vjeverica.

Osobno bih odabrao isplativiju varijantu - otputovao bih na neko lijepo mjesto i rodbini slao razglednice pa dok traje. Ali to bi bio moj izbor.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovo je izvrsna slika koja jasno pokazuje koristi cijepljenja
    http://cudaprirode.com/portal/iu/451...vijet-na-bolje

Sve na jednoj slici.

Stranica 14 od 14 PrviPrvi ... 4121314

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke