Pokazuje rezultate 1 do 50 od 767

Tema: izvrstan interview

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    je, kaj ja znam sinke.... možda i budeš imao peh pa razviješ diseminirani encefalomijelitis ili mustiplu sklerozu nakon hepatitis B cijepljenja.
    Daklem, cjepiva nisu sigurna, kao što npr. nas uvjerava dr. Ira?
    Khm, trebam li opet spomenuti da je ovo u suprotnosti sa načelom primum non nocere?

ja sam svjesno preuzeo taj rizik kad sam dozvolio cijepljenje svoje djece jer znam da je manji od rizika da se prirodno zaraze hepatitisom B i imaju teške posljedice bolesti ako se ne cijepe.
    Nažalost kao pojedinac malo mogu učiniti po pitanju što svjesno ugrožavaš zdravlje svog djeteta. Osobno sam protiv toga da sve nas ostale država prisiljava da riskiramo zdravlje naše djece.
    [QUOTE]

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sinkezg prvotno napisa Vidi poruku
    Daklem, cjepiva nisu sigurna, kao što npr. nas uvjerava dr. Ira?
    Khm, trebam li opet spomenuti da je ovo u suprotnosti sa načelom primum non nocere?

Nažalost kao pojedinac malo mogu učiniti po pitanju što svjesno ugrožavaš zdravlje svog djeteta. Osobno sam protiv toga da sve nas ostale država prisiljava da riskiramo zdravlje naše djece.

Sinke,
    Ako želiš polemizirati o izjavama dr. Ire, ovdje ti je njezin e-mail i telefon, pa izvoli.
    ira.gjenero-margan@hzjz.hr tel: 4683004

Ne ponavljaj primum non nocere kao papiga. Lijepo sam ti rekao da ne postoji apsolutno ni jedna intervencija koja nema mogućnost razvijanja nuspojava.
    Po tvome ne bi ništa smjeli poduzimati. A u tom bismo slučaju najviše škodili, jer ne činiti ništa je dozvoliti da se događaju loše stvari. Već sam ti ranije napisao da ne djelovanju pribjegavaju oni koji se bolje djelovati. A boje se jer ne znaju.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Sinke,
    Ako želiš polemizirati o izjavama dr. Ire, ovdje ti je njezin e-mail i telefon, pa izvoli.
    ira.gjenero-margan@hzjz.hr tel: 4683004
    Pa da vidimo što bi na to rekla dr. Ira tj. kako bi odgovorila na onih 9 pitanja:

Kao liječnik, specijalist epidemiologije i netko tko se kontinuirano educira iz područja medicine, posebno epidemiologije i cijepljenja, već više od 20 godina, mogu Vam dati znanstvene dokaze i znanstveno utemeljena objašnjenja za sva pitanja koja ste nam postavili. To ću i učiniti, ali tek nakon što Vi nama pošaljete znanstvene dokaze s kojima ćete opravdati svoje sumnje u cjepiva i to u svih 9 pitanja koja ste nam postavili.

Inače, ukoliko trebate bilo koji savjet ili našu službu zbog svog vlastitog zdravlja ili zdravlja vaše obitelji, možete nam se s punim povjerenjem obratiti osobno ili na broj telefona 01/4683005.

S potovanjem,

Prof.dr.sc. Ira Gjenero-Margan

Voditelj Službe za epidemiologiju
    zaraznih bolesti
    Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Daklem, tako bi to objasnio netko tko se kontinuirano educira iz područja medicine: "Objasnit ću ti da je to dokazano tako onda kad ti meni znanstveno dokažeš da to nije tako!" I još, da ne bude zabune: onda i samo onda ako to dokažeš u cijelosti. Ako ne dokažeš svoje sumnje u cijelosti (u svih 9 pitanja), onda ti tvoja sumnja pada u vodu pa ja ne moram dokazivati da ti nisi u pravu.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

...
    Ne ponavljaj primum non nocere kao papiga. Lijepo sam ti rekao da ne postoji apsolutno ni jedna intervencija koja nema mogućnost razvijanja nuspojava.
    Po tvome ne bi ništa smjeli poduzimati. A u tom bismo slučaju najviše škodili, jer ne činiti ništa je dozvoliti da se događaju loše stvari. Već sam ti ranije napisao da ne djelovanju pribjegavaju oni koji se bolje djelovati. A boje se jer ne znaju.
    Na ovo sam zaboravio odgovoriti...
    Daklem, koji je uopće smisao gornjeg načela? Da li bi ti zdravoj osobi amputirao neki organ samo zato što bi kasnije u životu ta osoba mogla oboljeti od neke bolesti tog određenog organa? Bi li se složio s time da si time (amputacijom) toj osobi naštetio? E vidiš, tako ti je to i kod cijepljenja i zato je to protivno medicinskoj struci koja i inače postoji iz razloga da pomaže ljudima. Barem bi trebala... No, današnja alopatska medicina sve je dalje od tog plemenitog nauma a zbog sprege farma industrije i države zajedno s tom medicinom. A ti si samo jedan mali kotačić u svemu tome i sav si ponosan kako se okrećeš u tom stroju...

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

A propos stroja...neki dan je reprizirana jedna emisija gdje je dr. Gajski konstatirala da djelatnost koja se bavi NEPOŽELJNIM događajima u životu (poput bolesti i smrti) nikada i nipošto nebi smjela biti profitabilna. Primjer, zamislite vatrogasca koji je plaćen po broju ugašenih požara! A baš da ni jedan nebi malko potpalio, mo'š mislit.
    I tu u startu sve smrdi i ne valja, a ovo što gledamo dalje samo su posljedice stvari koje od početka nisu postavljene kako treba. Dok god netko zarađuje što je više bolesnih i bolesti, vi niste i ne možete biti na istoj strani (izuzev suicidalnih tendencija, mazohizma i sl. oblika devijantnih osobnosti..).
    Zanimljivo rješenje je spomenuto kroz praksu koja je nekada postojala u Kini, a to je da su liječnici bili plaćeni samo ako su im pacjenti zdravi. To dakako nije sasvim pravedno, pa se kao konkretnija ideja spomenulo plaćanje po principu paušala.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Solange13 prvotno napisa Vidi poruku
    A propos stroja...neki dan je reprizirana jedna emisija gdje je dr. Gajski konstatirala da djelatnost koja se bavi NEPOŽELJNIM događajima u životu (poput bolesti i smrti) nikada i nipošto nebi smjela biti profitabilna. Primjer, zamislite vatrogasca koji je plaćen po broju ugašenih požara! A baš da ni jedan nebi malko potpalio, mo'š mislit.
    .
    a možda požare pale proizvođači kanadera i vatrogasnih aparata, nikad ne znaš.

mislim, to je paralela, zar ne? a ne vatrogasci.

pa se kao konkretnija ideja spomenulo plaćanje po principu paušala.
    a kako je kod nas zdravstvo organizirano?
    pedijatri su plaćeni po broju cijepljene djece? po broju danih antibiotika?

kakvi su ovo argumenti, ja ne kužim.
    još je najpošteniji ovdje sinke, došao štogod prodat, mic po mic, ostavio i mobitel, dok ga ne banaju i na ovom forumu, a valjda će nešto i utržit.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Primjer, zamislite vatrogasca koji je plaćen po broju ugašenih požara! A baš da ni jedan nebi malko potpalio, mo'š mislit.
    Molim te da vatrogasce ne spominješ u ovakvom kontekstu. To su požrtvovni ljudi, savjesno rade svoj posao i nemoj ih vrijeđati.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dr. Gajski konstatirala da djelatnost koja se bavi NEPOŽELJNIM događajima u životu (poput bolesti i smrti) nikada i nipošto nebi smjela biti profitabilna. Primjer, zamislite vatrogasca koji je plaćen po broju ugašenih požara! ...... Dok god netko zarađuje što je više bolesnih i bolesti, vi niste i ne možete biti na istoj strani (izuzev suicidalnih tendencija, mazohizma i sl. oblika devijantnih osobnosti..).
    Zanimljivo rješenje je spomenuto kroz praksu koja je nekada postojala u Kini, a to je da su liječnici bili plaćeni samo ako su im pacjenti zdravi. To dakako nije sasvim pravedno, pa se kao konkretnija ideja spomenulo plaćanje po principu paušala.
    A gajskica ne dobiva plaću prema broju obrađenih pacijenata?

Ona ih liječi bez naplaćivanja i još svakome da 100 kunica?

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

A gajskica ne dobiva plaću prema broju obrađenih pacijenata?

Ona ih liječi bez naplaćivanja i još svakome da 100 kunica?
    Lova se ne vrti na taj način. Da li će neki liječnik opće prakse imati 5000 ili 5500 pacijenata je sporedna stvar. Ono što je bitno je koje lijekove i u kolikoj mjeri će dr. prepisivati. I to je nekakva baza priče o sprezi pharma industrije i medicine. Ma uostalom, ne trebam ja tebi ništa pričati, znaš ti sve jako dobro... sjedi se samo svog bivšeg kolege Srećka Sladoljeva što je izjavio na novinarski upit da li možemo zaključiti da je hype oko pandemije svinjske gripe izazvan od strane farmaceutske industrije, Sladoljev je to potvrdio.

PS: Budi toliko fer pa nemoj odmah ad hominem na dotičnog, ipak ti je bivši kolega, ok?!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •