Pokazuje rezultate 651 do 700 od 767

Tema: izvrstan interview

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    1.) Je, sinke, cjepivo protiv gripe je jedno od najslabijih cjepiva. To svi znamo. I znamo da trajanje zaštite od gripe koju to cjepivo pruža nema nikakve veze s drugim cjepivima i ne može se koristiti kao argument za pljuvanje po ostalim cjepivima jer svako cjepivo ima drukčije osobine. I sva druga cjepiva koja su u širokoj upotrebi pružaju solidniju i dulju zaštitu nego cjepivo protiv gripe.

2) Ma šta cendraš? Tko te sili da cijepiš sebe ili bilo kog drugog? Svi vi koji se protivite cijepljenju ionako ne cijepite djecu ni sebe i nikome ništa. Kaj toliko cendrate? Odaberi rizik koji je tebi prihvatljiviji i nosi se s odgovornošću. Baš me briga.

3A) O varioli ti stvarno više nemam što pisati. Jer ako iz do sada napisanoga i dalje ne odustaješ od svoje besmislene ideje da je variola nestala sama od sebe ili zbog uvođenja arteških bunara, ne mogu ti pomoći.
    3B) Nije. Tu ti je definicija riječi "eksperiment": http://www.thefreedictionary.com/experiment
    3C) Nije "imunitet krda" nego "kolektivni imunitet". Unatoč tome što će jedna od nekoliko miliona cijepljenih umrijeti od anafilaktičke reakcije, isplati se postići visoku razinu kolektivnog imuniteta jer se time sprečavaju deseci ili stotine smrti koje prirodna bolest godišnje uzrokuje.
    3D) Kako za koje cjepivo. Već sam ti ranije napisao osnovu osnova: svako je cjepivo različito od ostalih.
    3E) Opet se sve svodi na vaganje rizika. Unošenje raznog smeća u organizam ima opravdanja ako je korist veća.
    Počinjemo se vrtiti u krug. Krenuli smo s time što sam te tražio da mi odgovoriš koje su to bolesti točno iskorijenjene cijepljenjem. Naveo si velike boginje kao krunski dokaz pa sam ti lijepo naveo referencu koja to jasno i nedvosmisleno demantira. Svaki tvoj daljnji argument koji brani tezu "risk vs. benefit" već sam dovoljno protuargumentirao.

Unatoč tome što će jedna od nekoliko miliona cijepljenih umrijeti od anafilaktičke reakcije, isplati se postići visoku razinu kolektivnog imuniteta jer se time sprečavaju deseci ili stotine smrti koje prirodna bolest godišnje uzrokuje.
    Može jedno hipotetičko pitanje? Jel bi pristao na to da tvoje dijete usmrtimo kako bismo spasili tuđih petero djece? Jel bi pristao na to da tvoje dijete preko noći postane autistično kako drugih petero djece ne bi oboljelo od štajaznam rubeole?

Kako za koje cjepivo. Već sam ti ranije napisao osnovu osnova: svako je cjepivo različito od ostalih.
    Znači, slažeš se da općenita tvrdnja "cjepiva su zaslužna za iskorjenjivanje bolesti" znanstveno nije točna?

Unošenje raznog smeća u organizam ima opravdanja ako je korist veća.
    A sada minutom šutnje odajmo počast virusu SV40.
    Ah, da, i ovom svojom ironijom ne aludiram samo na ono što je bilo nekad davno već i na sve ono što jest a za što naši vrli kreatori cjepiva blagog pojma nemaju da se nalazi u cjepivima jer jednostavno nemaju tehnologije da izoliraju i/ili isfiltriraju van.
    Posljednje uređivanje od sinkezg : 18.10.2011. at 16:02

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •