Citiraj sinkezg prvotno napisa Vidi poruku
1. Počinjemo se vrtiti u krug. Krenuli smo s time što sam te tražio da mi odgovoriš koje su to bolesti točno iskorijenjene cijepljenjem. Naveo si velike boginje kao krunski dokaz pa sam ti lijepo naveo referencu koja to jasno i nedvosmisleno demantira. Svaki tvoj daljnji argument koji brani tezu "risk vs. benefit" već sam dovoljno protuargumentirao.

2. Može jedno hipotetičko pitanje? Jel bi pristao na to da tvoje dijete usmrtimo kako bismo spasili tuđih petero djece? Jel bi pristao na to da tvoje dijete preko noći postane autistično kako drugih petero djece ne bi oboljelo od štajaznam rubeole?

.
1. to je tvoj dojam da se vrtimo u krug jer si zapeo na pogrešnoj premisi i to te onemogućava da ideš dalje. Ništa ti nisi nedvosmisleno demantira, niti je itko na svijetu ikada demantirao ulogu cijepljenja u eradikaciji boginja. Niti nitkom pametnom ne pada na pamet pokušati.
2. Ne može, jer je pitanje pogrešno postavljeno. Na takva nema smisla odgoarati. Pravo pitanje je želiš li izloižiti dijete riziku od x/1000000 nuspojave cijepljenja ili riziku od yy/1oooooo prirodne bolesti. Na to pitanje, koje ima smisla, sam dao odgovor. Cijepio sam djecu prihvaćajući rizik od x/1000000 nuspojave cijepljenja da rizik od yy/1oooooo prirodne bolesti smanjim na y/1000000.