-
Davore, kako misliš na temelju čega znam da cjepiva djeluju? Na temelju toga što više nema bolesti, tako logično. Ti si možda jako mlad,pa nisi čuo, ali ja znam npr.priču moje none o difteriji. Bolesti koja je napadala i ubijala djecu. Ne znam sve detalje, ali njeni laički opisi bolesti pokazuju da je bilo vrlo gadno. Danima su morali roditelji biti budni, držati dijete, jer bi se ugušilo da legne, kod nje se radilo o bebi, mojoj teti. Ona je uspjela spasiti bebu, ali mnoge druge mame nisu imale tu sreću.
I zanima me povijest medicine, pročitala sam mnoge knjige o tome, o pionirima cijepljenja koji su na sebi isprobavali učinke.
Ovo je kratak link o povijesti cijepljenja protiv velikih boginja kod nas.
http://www.zzjzpgz.hr/nzl/19/cjepljenja.htm
Oduševljena sam životom i otkrićima E.Jennera koji je pionir imunizacije. I još puno njih, neću ulaziti u detalje.
I još nešto. Putovanja. Necijepljenoj djeci se uskraćuje i mogućnost upoznavanja dalekih zemalja. Za školovanje u US morali smo dati ovjereni prijevod cjepne knjižice od rođenja. Da ne pričam o putu u Indiju, Panamu, Singapur...
Naravno, i cijepljenju se treba pristupiti cum grano salis, kao i svemu u životu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma